Nieuwtjes

Oogst, yippie en balen

Heerlijk; vrijdagmorgen voor 0900 komt er weer zo’n zomerse pittige bui; geweldige douche voor de natuur, heerlijk, die frisse ozonlucht, die door het hele huis trekt. En een bewolkt dagje is ook niet erg. Doorwerken geblazen: 4 kg tomaten in de vriezer; 7 porties gekookte bietjes, en wat chilipepertjes. En alle aardappels zijn gerooid. s ‘avonds  komt Joost nog met een emmer bonen naar binnen; ‘’afhaal service’’ op bed...

 

Zaterdagmorgen schil ik de eerste emmer aardappels; ziezo: 7 kg = 14 porties aardappelblokjes in de diepvries; lekker makkelijk. Ondertussen zijn de dakboys – dit keer echte experts en zorgvuldige werkers – de laatste hand aan het leggen aan het keuken dak; eindelijk klaar.

 

Ergerlijk; nu er weer veel meer mensen naar de Urbanisatie/vakantiehuizen komen, valt de stroom regelmatig uit. Voor een paar minuutjes maar, hoor, maar lastig is het wel. B.v. als je net aan het koken bent. Of aan het emailen...of...Maar goed, ook dat is Spanje. We gaan hard werken om onze eigen stroom op te wekken. Ondertussen is het ‘’wie wint’’; gaat het vanzelf weer aan, of moet Joost voor de vorm weer even naar de meter lopen?

 

Op de vroege zondagochtend oefen ik in bed. En zie zowaar een paar aders, pezen en botjes! Het klompvoetje is echt aan het slinken; yippie! De zwaluwen komen me begroeten, als ik op het terras zit. Ze vliegen razendsnel onder het terras, over mijn hoofd, zo van ‘’goedemorgen’’. Blacky komt een aaitje halen en de Koningin v/d Nacht (cactusbloem) bloeit me tegemoet. Jammer dat ze maar 1 dag/nacht bloeien. Daarna werk ik weer een emmer aardappels weg. 15 porties. En oh, wat ben ik vrolijk, is al dat oefenen, wisselbaden, en bewegen niet voor niks. Om een uur of 4 werd het 36.2 graden...

 

Maandag roept Joost ‘’genoeg’’, we zouden al bijna 80 porties bonen in de vriezer hebben. Huh? Enfin, onze interieurverzorgsters neemt graag een flinke portie. ’s Middags smullen we van een 1-pannetje met aardappels, boontjes, paprika, ui, knoflook, mosterd, roomkaas, wijn en restanten gegrilde kip. En een frisse tomatensalade. Bijna alles uit eigen tuin. Heerlijk. En daarna vervangt Joost de badkamerkraan; het zat eraan te komen. Even naar Leroy, nieuwe halen, en ziezo, het klusje is gauw geklaard.

 

Dinsdag; afspraak met een NL fysiotherapeut. Heb weinig vertrouwen in de Spaanse fysio; te afwachtend, passief, en vnl. met machines; ik wil vooruit, en zal doen wat mogelijk is om sneller te herstellen. Kan toch niet zo zijn, dat ik hier nog maaaaaanden lig/hang/onnuttig wees te zijn...? 1 ½ uur verder is onderzocht, gemasseerd, gestrekt, getrokken en luidt de conclusie; als de breuk goed is geheeld, lopen!

 

Ik erger me niet, maar het is wel af en toe erg irritant: dat idiote Tour-de-France toetertje; de voor/na/tijdens en andere beschouwingen, verslagen, onzinverhalen; en dan heb je ook nog Tennis, komt het EK voetbal voor vrouwen eraan (met IS dreiging) en zo blijft de luisteraar/kijker van dit soort sportevenementen voorlopig volop bediend. Ik wou dat dit over was. De hele godganse dag niks dan dit soort ‘’sportberichtgeving’’. Ik gun het iedereen, maar van mij mag het een beetje minder; er zijn ook nog niet-sportliefhebbers zoals ik.

 

Ongelofelijk, particulieren krijgen in NL voor zonnestroom, die ze aan het net leveren, tot 2023 hetzelfde tarief als stroom kost. In Spanje, met zoveel zon, krijg je 0,0, sterker nog, je moet ‘’straf’’ betalen als je a) wilt opwekken of b) wilt terugleveren. Als ze dat al toestaan.  Het is niet eerlijk! Maar we zijn blij met onze zon. Woensdagavond om 19.00 uur nog 35 graden....Pffff..

 

Donderdag; ander ZH, andere traumatoloog voor 2nd opinion, want het schiet niet op. Heel wat foto’s werden gemaakt, en een v/d conclusies is, dat er sprake is van algodystrofie....Duur woord voor vervelende aandoening; ik noem het als duizenden naalden prikkelen, en oh weh, als je de huid aanraakt...pijn, zwelling, ‘’rode vlekken’’, kortom nog relatief onbekende, onbegrepen aandoening die ontstaat o.a. na een trauma zoals enkelverzwikking, breuk en zo. Steunkous tegen oedeem. Heb ik weer. I k ga vechten. Arts meldt, dat de revalidatie langdurig zal zijn, maar dat buitengewoon intensief oefenen hard nodig is. Ok. Ik doe wat ik kan. Balen. Even dan. ‘’kop op’’. Oh ja, en of ik nog even iets ''creatiefs'' verzin over hoe ik in het zwembad kom. Met 1 voet niet mogen gebruiken kan niet. En daarna? Steunbeugel? En nee, een glijbaan gaat niet. Leuk voor erin, maar hoe kom ik eruit???