Nieuwtjes

Stap voor stap

Men adverteert met ‘’een paar stappen, en u hebt een BBVA online bankrekening’’. Nou, muy mooi niet. Het systeem vult dingen in die we niet kunnen aanpassen en die niet kloppen. Joost is ineens vrouw (in het kader van genderneutraal ga ik hier toch niet mee akkoord), heeft ook nog een domicilie in de VS en dan zegt die mevrouw ook nog, dat je het contract moet printen, en ermee naar een filiaal, om de fouten te herstellen. En dat noemen ze internet bankieren? Wordt vervolgd, want we willen wel een bankrekening, maar niet 120,00/jaar betalen voor 3x niks.

 

Zaterdag gaat Lief naar het dorp voor een croissantje, terwijl ik in het zwembad ploeter. Gesloten.  ‘’I.v.m. feestweek zijn we later open’’. Gezeten op mijn rollator, tussen zwembad en bloembak, krijg ik buiten ontbijt geserveerd: heerlijke scrambled eggs met kaas, 3 Züpfe boterhammetjes met ham/kaas. En warme thee. Luxe ontbijt, onder stralende zon. Zo warm je wel op! Super luxe service!

Daarna is het even tijd voor een tekst voor de niet-Spaanse residenten, en daarna weer een 8 kg tomaten wegwerken voor de droogmachine. Vrijdagavond was de opbrengst van zoveel tomaten, gedroogd en vermalen tot poeder: 2 x 200 gr. Juist. 400 gr. Wel super geconcentreerd (voor soep, saus, bouillon en kruiderij), de smaak en geur knalt haast uit het zakje.

 

Zondag is het top druk: onder het wissel-bad-badderen na het oefenuurtje in het zwembad een emmer amandelen lospellen. Daarna een paar kilo aardappels tot blokjes wegwerken, een grote schaal vijgen wacht op gezellig samenzijn in diepvrieszakjes; nieuwe lading tomaten in droger.  Kippetje pruttelt.

 

Maandagmorgen, ik word er moedeloos van. De zenuwen, aansturing, spieren/weefsels etc. wil allemaal niet echt goed coördineren. Behoorlijke pijn in het weekend. Nog afgezien van ‘’er zit een steentje onder m’n voet’’ of ‘’kuilen in het zwembad’’. Ondertussen repareert Joost losgeschoten waterpieltjes, oogst vijgen, en regelt mijn ontbijt. ’s Middags is de Peut toch echt tevreden. Droog de tranen. Doorzetten.

’s Avonds om 19.15 een heuse wolkbreuk. En Joost wou nog net spuiten....Was is net op tijd naar binnen, amandelen onder dak. De meeste poezenkattels zijn veilig op het terras. Het regent van alle kanten in. Ee er gonst een hete lucht; 30,1 en stijgend! Terwijl hij net nog 26 was. Huh? Terwijl ik op bed lig te mahjongen, rent Joost van raam naar raam. Dichtzetten! Voordeel; het natte terras is bij deze hittewaai direct droog! En dat in augustus? Nog nooit meegemaakt. Om half 8 schijnt de zon. En is de temperatuur stijgend, 32,3...en oplopend. 19.44: 33,8.

En dan heeft Joost het wateropvangsysteem puik aangelegd, komt er ineens op de ochtend GEEN condens. Nou ja, zeg!

 

Woensdagmiddag trek ik de ‘’stoute’’ schoenen aan: ofwel ook rechts de sandaal aan. Kan ik ‘’recht’’ staan. E.e.a. blijkt veel soepeler, vooral in de voet. En of ik dan op het eind v/d sessie naar de uitgang wil lopen (da’s ver!)...Op  krukken. Met beide voeten. In het zwembad lukt dat redelijk goed! Zonder onding-krukken. Maar op het droge? Oei. Het kost in het begin  moeite, hoe krijg ik de boel gecoördineerd? Want van kop naar teen is de communicatie zeg maar ernstig in de war. En is een simpel ‘’loop effe’’ een heuse topsport-uitdaging. Uiteindelijk schuivel/stap/loop ik toch. Pfff...Elke stap is een overwinning. I did it! Vrijdag gaat rollator mee; veiliger en makkelijker om te leren lopen, zegt de peut. Beginnen ze gelijk over het Jakobs pad....

En ik besluit, om niet ’s avonds nog voor te bereiden om donderdag brood te bakken. Het is even op. We gaan vrijdagmiddag voorbereiden, en zaterdag rustig bak dag. Zo doen we dat. Voelt goed.

 

’s Avonds weer een onweer/hoosbui! De 200 l tank is bij 5 mm neerslag voor ¾ gevuld. De nacht wordt koud en ’s morgens doen we alle ramen dicht. KOUD in de warmste maand! Ik overwin me en ga het zwembad in. Het frontje gaat dicht. Na 30 min. ben ik verkleumd. Ijskoude buitenlucht. Binnen lig ik met een dik t shirt, joggingbroek, vest en sokken heel langzaam warm te worden.  Ondertussen heeft Joost de pepers en paprika’s tot poeder vermalen. Kleine mini-zakjes blijven over.

Om 11.30 nog koud. Bewegen! Buiten wil ik met de rollator de 1e stappen zetten. Het duurt even, maar dan schuivel ik pas voor pas rondom het zwembad. Ik haal ruim 14 meter; en dan is het op.  Moe en warm lig ik om 12.00 uur op bed. Net marathon. Tijd voor koffie.