Nieuwtjes

Fruitige poezekattel-perikelen

Soms, he....wilde ik bijna de muis uit het raam gooien. Krachtig. Maar dan heb ik geen muis meer. Kan ik dus niet meer werken. Dus...Tot Joost langskomt. En een testje doet met de batterijen. 1 was op. Nw. Batterij erin....opgelost. Pfff...

 

22 uur draaide de droogmachine voor 7 rekken tomaten en 2 chillies. Het kostte 1,60. Acceptabel, dacht ik zo. En oh, wat is de voorraad gegroeid. Dat wordt ETEN!...

 

Vrijdagmorgen loop (nou ja, heeeeeel langzaam schuivel/ministap) ik met de rollator – jawel – de praktijk binnen. Overwinning en topsport.  De beweeglijkheid v/d voet is bijna terug. Er is nog maar een beetje zwelling maar die zit nou net daar, waar die de buiging nog belemmert. De knie heeft nog meer aandacht nodig.  

 

Broodbakken: vrijdagavond en zaterdag met Joost als hulp; fantastisch. Er zijn 6 tomaten/kruidenstokbroden gebakken, 4 landbroden, 6 zaadbroden. Minder dan anders, maar dit konden we aan. Moe en voldaan gaan we rusten. En we hebben gemeten, hoeveel het kostte: 58 cts. Van opwarmen tot einde. Daarna is de kort aangebraden conejo – konijn – op restwarmte aan het garen. Voor morgen.

 

Vanaf nu weer elke avond een volle bak druiven pp. Jawel, zij zijn rijp en overheerlijk. En appels. En peren. We worden fruitig...En potverdriedubbeltjes…waar de amandelen eerst poco-a-poco kwamen, nu komen ze met emmers tegelijk! Gelukkig is de tomatenoogst aan het teruglopen. Oh ja, en vijgen komen nu met bakken vol.

 

Droppie lijkt geen blijvertje; zo af en toe komt ie nog eens zijn buikje volproppen, en weg is ie weer. Maar daarvoor is er Felix....Heel hoog op de poten (we vermoeden een kater), prachtig slank (jong) beestje. Onze poezels lijken er nog niet uit ‘’wordt het wat of niet’’ maar hij ligt lekker onder de tafel, of voor het terras, smikkelt volop op tafel, en lijkt niet al te schuw; Joost kan tot 50 cm bij hem komen. We wachten maar eens af. En af en toe corrigerend ‘’nee Felix, niet blazen, dit zijn onze poezels en als je hier ook wilt wonen, lief doen’’! Poezelgedoe alom. Blacky werpt zich op als bewaker en opvoeder. Alle anderen doen nl. niks. Goed zo, jongen!

 

Prachtige uien liggen overal te drogen; grote joekels. Rode en bruine. Evenals amandelen. Dinsdagmorgen; Joost komt met een volle emmer appels en peren binnen. Oeps! Dat wordt drogen! Zoveel hebben we tot nu toe nog nooit geoogst! Yammie! En 2 grote bakken met vijgen. Tegen het eind blijk ik mijn vingers beurs/open te hebben; continu wrijving, het “lijm’’ plakt en zorgt zo ervoor dat de huid naar de knoppen gaat. Vlg. keer met handschoenen aan.

 

Potverdorie...het gedonder gaat weer starten. Gisteren zag ik dat alle slaggaten voor de groeve waren dichtgemaakt. Joost roept ‘’aha, ze gaan vast vertrekken’’’. Nou, ik had een ander idee...En verdikkie, ’s middags brak de pleuris uit: de asfaltfabriek wil vechten/gemeente voor de rechter slepen (of is het loos gedreig? Wordt nu bekeken door de advocate), de gemeente roept hulptroepen in en binnenkort wordt ofwel het hele dorp gemobiliseerd of er gebeuren andere dingen, maar het zal in elk geval geen rust geven de komende tijd. Wordt vervolgd. Moet ik verdorie nog haast maken met die samenvatting/vertaling van de vorige doc’s, ik dacht ‘’ik wacht effe’’...Muy mooi niet dus....