Nieuwtjes

Held op sokken

Controle bij de Traumatoloog. Ik? Held op sokken. En natuurlijk schrijft de peut geen briefje...Dat was ooit...of niet? Enfin, ik kwam heel langzaam binnen op de rollator (hij keek ervan op), en zei ‘’de groeten van...en of u maar voorzichtig doet...wel kijken, niet aanraken’’..Hij schoot in de lach. Meegenomen. Knie was geblokkeerd. Dank je de koekoek, zit je net 1 min. op de onderzoeksbank, en dan moet het ineens soepel bewegen. Niet dus! Moet even ‘’opstarten’’, dus dat gaat niet op hap-snap-hupsakee! En die CPRS helpt daar natuurlijk echt niet bij! Maar daar heeft hij geen tijd voor. Dus MRI van enkel/voet en knie aanvragen. Misschien is er nog meer mis. Huh?  

 

Handig als je technisch inzicht hebt. De middenconsole in de auto zat niet goed meer. Sprong continu open. Dichtzetten met een tape werkte niet. Joost wederom googelen naar onderdeel. En ja, hoor, via en Koreaans bedrijf kon hij eraan komen. Zo’n 100,00 incl. verzending. Bij de Kia dealer zou hij 254,00 moeten betalen...Maar...eerst zou hij nog iets uitproberen met het gesloopte onderdeel. 20 min. later komt hij binnen;  veer verwijderd, en nu zit het ding. Zonder open te springen. Ziezo, 100,00 bespaard. Kanjer!

 

Zaterdag 2 emmers amandelen ‘’gepeld’’. Bijna klaar, komt ie aan met nr. 3...welja, doorgaan. De 4e emmer doen we samen. Ziezo. Heeeeel veel amandelen. En er komen er nog meer. En een enorme hoeveelheid aan vijgen. Het is teveel. We geven weg, maar da’s nog best lastig want velen hebben een vijgenboom. Appels en peren? Kunnen we ook maar mondjesmaat kwijt. Nou ja, die kunnen we nog drogen.

 

Zondagmorgen: om 07.12 gaat de stroom uit tot 07.29. Wel 4 keer aan/uit. Verdorie. En als Joost de schuur in loopt, alarm. Storing in de grote vriezer. Pfff...na enige tijd is het verholpen. Hopen dat het zo blijft. Kijk, dat kunnen we er dus echt niet bij hebben. Stroomstoring. Dekselse, dure Iberdrola!

 

Een paar dagen zagen we Felix niet. Op z’n donder gehad van Blacky; maar maandagmorgen lag ie prinsheerlijk voor de voerbak op tafel. Paar uur later kwam ook Droppie weer smikkelen. Het is me hier een smikkelpension van jewelste. Voor de poezenkattels dan...Ondertussen krakkelt Joost buiten aan tafel amandels. We hebben nog zoveel van vorig jaar...maken we morgen weer eens ‘’saté’’ saus van.

 

Potverdrie; de internetconnectie werd met de dag slechter. Conclusie bedrijf/provider: de boom v/d buren is nu echt te hoog en staat precies in de weg. Oplossing: kastje verplaatsen en nieuwe kabel leggen. Dan moet het weer puik werken. Altijd wat hier. Maar met 2 man regelen ze’t direct.

 

De uienboeren zijn begonnen met planten naast ons. En dan al heel vroeg. De honden van de meeste buren gaan tekeer als gekken; zo stom en niet opgevoed, blaffen ze zich helemaal suf. En ons houden ze uit te slaap. Oef.

 

Het wordt winter zegt Joost. Ja, schat. Maar nu nog niet. Alhoewel...nachttemperatuur gisteren 16, en vandaag 14 graden. Overdag is het 30 – 32 graden. Vandaag gaat het dekbed weer erop. Freezing....Het is zo fris om 08.30 dat ik eerst een boterhammetje eet, voordat ik in het zwembad ga.