Nieuwtjes

KNALwakker! Gesnapt en mijlpalen

Mijlpalen: ik kan weer mijn sok aantrekken en mijn sandaal, ook al duurt het even. Compressie sok alleen voor paar uur na fysio of veel lopen. Werken op de pc doe ik in de studeerkamer; benen op een krukje/kussen. Niks zoef-stoel, behalve daar waar nodig. Elke week paar stapjes verder, minder ‘’invalide’’ voelen en vechten/hard werken-oefenen om weer ‘’normaal’’ te bewegen/lopen/leven.

 

Vrijdagmiddag neemt de peut mij een stok af ‘’loop maar met 1’’. Doodeng, maar na een paar passen ‘’snapt’’ mijn been/knie/voet’’ dat het kan. En loop ik heen-en-terug zo’n 35 passen. Maandag moet ik aan de oefenwand (je kent dat wel, met die houten stelling) oefenen. Oef...Ik was al zo moe/had al zoveel pijn het weekend. Dinsdag kan ik bijna niet meer bewegen. Versterken van spieren noemt ie dat? Je kan het ook overdrijven.

 

De tranen biggelen over de wangen. Verstikt vraag ik Joost ‘’breng je aub een zakdoek’’. De lieverd neemt gelijk de hele doos mee. ‘’Komt wel goed schatje’’. Ik sluit mjin ogen, maar de tranenvloed is niet te stuiten. Potverdrie, waar is nou stoere, sterke Nic?...Enfin, na een uur is de kist met rode uien gepeld, gesnippelt en in de vriezer. Nou nog 2 emmers amandelen wegwerken, en dan moet Joost nog de kist met de andere uien inspecteren. We zijn er maar druk mee.

 

Ondertussen eten Felix en Droppie hier hun buikjes vol. Tjonge, jonge, wat kunnen die een hoop brokjes in een keer oppeuzelen!. Joost kan vlak naast Felix staan. Die is alerter voor eventueel opduikende poezenkattels, maar bepaald niet bang voor Joost. Droppie is wat schuwer; als je het terras opkomt, is ie foetsie. Komt wel. Hoop ik. Maxi is een oude poes aan het worden. Wil haar rust, en zoekt dus plekjes op, waar ze rustig kan slapen. Zwartje is af en toe helemaal van slag ‘’waar is ze nou’’ en oh zo blij, als ze weer tevoorschijn komt. Poezenkattels...

 

De laatste tomaten zijn geoogst. Nu alleen nog peterselie en paprika’s en chili’s. Verder is de tuin leeg. Joost heeft al geploegd. Frezen doet ie volgende week. We genieten van peren, nashi, appels, vijgen en druiven. En het zwembad? Lekker: 30 – 32 graden.

 

Juist, Iberdrola heeft ons verzoek tot ophoging v/h contract van 3,3 naar 5,25 kw goedgekeurd. Onzinkletsverhaal, maar levert ze meer geld op. Met een smartmeter – ook zo’n onzin. In de EU favoriet, en in Spanje verplicht, waar NL het aan de consument overlaat. En sparen? Pffff...nog geen 3%. Maar er is geen ontkomen aan. Iberdrola is oppermachtig. We gaan vaart maken om nog eens ruim 5 kw zelf aan te vullen met solar energie. Het is van de gekke, dat je hier a) voor solar beboet wordt, b) verplicht bent om op te geven, hoeveel solar je zelf gaat genereren en c) dat je niks kan terugleveren (hier in Valencia dan). En dat alles, omdat ex-politici in grote getale daar ‘’consulent’’ zijn met megasalarissen...en dus helemaal niets ziet in zelfvoorziening/duurzaamheid door burgers.

 

Gesnapt!? 18 juni 2016 is infoshenxing door rood gereden. In NL. En de boete van ruim 547 dient nu betaalt te worden, het rijbewijs moet ingeleverd en onze rekening is geblokkeerd. Door Dienst Justitie. Echt wel. Ik vraag aan Joost ‘’was dat met de Ferrari, Porsche of Bugatti’’, maar helaas, geen kenteken, geen type auto, geen plaats. Mooi gedaan, boefjes, maar wij trappen daar niet in.

 

De tomaten in het land zijn gerooid. Maar in de afgelopen weken plantte zich een tomatenzaadje in onze voormalige bloemen- nu stenen/fossielenbak. En maar groeien. Met veel bloemetjes. Straks kunnen we toch nog af en toe een ‘’huistomaatje’’ plukken, zo voor de keukendeur? Leuk!

 

Da’s nog eens wakker worden! KNALBOEMKLETS, een enorme donderslag om 06.45. En natuurlijk direct overal stroom uit. Het hele dorp donker. Wauw. Daarna vertrok het onweer snel. Pfff...