Nieuwtjes

Relatie, solar, klittenband en chili

Hebben wij weer. En natuurlijk in het weekend. Een koppeling in de kast tussen solar en deposito (water)vat is gebroken. Potverdrie...hadden we net vrijdag gebeld ‘’het lekt, kun je vlg. week komen’’... Geen heet water. Valt mee te leven, hoor. De anders zo snel reagerende monteur komt morgen pas. Het is, dat we het ‘’handig’’ vinden om een goede vakman te kennen. Maar anders had Joost het morgen zelf gedaan. Dit heet investeren in relatie. Zo doe je dat hier.

 

Ik kan nu zelf de ramp naar/van de keuken op/af. Joost hoeft niet meer voor/achter of bij me te staan. Op naar de volgende uitdaging: zelf het zwembad in/uit...Ik ben er nog niet, maar ik ben verder dan ik gisteren was, las ik op Pinterest bij spreuken. Klopt. Het blijft vechten tegen stijfheid, pijn, minder bewegingsruimte, opstartproblemen en omgaan met complicaties. Ik knok. Elke dag. Ga nu proberen, of ik op de loop/fiets terecht kan. Meters maken en knie iets soepeler krijgen Maar het is nog te vroeg. Donderdag probeer ik’t. Maar krijg het niet voor elkaar. Nog niet. Al zou ik nog maar 10% meer kunnen buigen, aldus de fysio, zou dit al veel winst zijn. Kijken wat kan. Rustig aan. En wat zijn we blij met ons huis met maar hooguit 3 traptreden, zonder drempels, met inloopdouche en verwarming. Toch handig, als je vooruit denkt zo van ‘’wat, als we ouder worden’’ met slechter ter been worden, niet meer zware gasflessen of hout willen/kunnen dragen; kortom, gemak dient de mens.

 

Naast Droppie en Felix komt nu ook ‘’Snuitje’’....’s nachts – zwart met een beetje wit – als een ‘’sneeuwschuiver’’ de bak leegeten. Wauw, zo snel als hij het naar binnen schuift...Waarop ’s morgens onze kattenpoezels soms nogal sjagrijnig ons het bed uit proberen te kijken ‘’FOOD!’’

 

Zijn druk met onderzoek solar (we waren in het voorjaar al ermee begonnen). In juni schijnt het Constit.Tribunaal belangrijke wetgeving hieromtrent naar de prullenbak te hebben verwezen, waarna de autonome regio’s zelf e.e.a. kunnen regelen. Valencia incluis (is mooi allemaal stilgehouden, hoor, moet je nl eerst zoeken). Niks meer allerlei toeters en bellen, of veel kosten - zo’n 300,00 - aan een flut-technisch rapport voor niks (of te wel toch een ‘’zonnetaks’’). En met 5000 kW opwekken via solar, kunnen we meer dan we dachten. Dus nu nog even wachten op antwoord, maar we zetten dit door. 2 x 8 panels in de kippentuin. Ziezo. Als Iberdrola denkt, dat we te melken zijn, pech! Ja, ligt er in de brievenbus een brief van ze. 128 Euro. Voor aanpassing en zo. Mag niet, gebeurt wel en je kunt er niks aan doen. Boeven!

 

Joost loopt van de kippenren naar de grote tuin. De Chikkies achteraan. Blacky en Droppy wachten hen al op bij de druiven. Gezellig, zo’n gezelschap! De nachttemperaturen liggen nu tussen 15 – 18 graden; maar het zwembad houden we nog lekker warm op 30 – 32 graden. Deze week nog een paar dagen boven de 30 graden, daarna zakt ook dit af. De 1e herfststorm in NL. Brrrr....Roept die leukerd naast me ‘’oeps, 12 mm regen zaterdag, en het wordt fris’’. Nee he. Vandaag? 36 graden. Lekker!

 

Zachtjes loop ik ’s nachts op sandalen met krukken naar de badkamer. Niet meer die herrie met die krakende zoefstoel...Maar, terug moeten de sandalen uit. Oeps....klittenbandsluiting; maakt dat even een herrie....SORRY schat, slaap gerust weer verder...Loop nu op (beetje antislip-) sok. Stilletjes...Had ie gisteren mooi om 02.30 niet door dat ik eruit ging. Ziezo.

 

Zag ertegen op. ‘’Gedoe’’ met de bank. We hadden een online-bankrekening aangevraagd. Hier. Met zonder commissie voor onzinzaken. 0,0 dus. Maar een paar gegevens bleek het systeem – niet wij – verkeerd ingevuld te hebben. Alsof wij ook resident in de VS zijn...Enfin, dat kon niet online gewijzigd worden, daar moesten we voor naar een filiaal. Online-banking heet dat. Enfin, we gaan naar Aspe. En daar was het zo gepiept. He, he, eindelijk eens een makkie. Enfin, de dure huidige bank die flikkeren we eruit, zodra we alle bankzaken hebben omgezet. Ik werk Joost’s lijstje af, en hupsakee, is dat ook weer geregeld. Afstrepen. Next.

 

Zalig piepkuiken – even gemarineerd – uit de Airfryer. Supermals, sappig, knapperig. Yammie! En geen omkijken naar. Gisteren krieltjes; ook heerlijk! Nou, het is een aanwinst, en stroomverbruik valt heel erg mee. Over stroomgebruik gesproken: de nieuwe smartmeter en het nw. Contract met 5,2 kW is ingegaan. Kijk, als er extra te verdienen valt, dan is Iberdrola wel snel...Niet dat we al een contract hebben gezien hoor. Maar goed. We weten precies, wat hoeveel verbruikt, dus we letten erop, dat we verstandig stroom gebruiken. Want anders kan het systeem zo eruit knallen....Boeven!

 

Joost had een ramp besteld van aluminium met antislip strepen; voor de opstap tussen keuken- naar zwembadterras (de oude van kunststof was kapot); nou, dat werd inderdaad puik gemaakt, met steunen erachter, zodat er niets door te zakken valt. Nu hoor ik hem bouten (of zijn het schroeven?) erin zetten. Potverdrie, wat maakt dat een kl....herrie! Kan’t niet verschuiven. Die ramp dus. Top! Voor is er nog een lastig stuk, bij de overgang van het paadje langs de woonkamermuur naar de voortuin; maar dat gaat hij zelf ‘’regelen’’ met beton en grava. Of zo. Handigerd. Dat lief van me.

 

Vandaag, zo rond een uur of 17.30...Joost: ‘’wanneer ga je website controleren/publiceren’’. ‘’Straks’’ zeg ik zo. En ik voel’m al aankomen. Hij wil nog iets anders.... ‘’Enne....’’ = let op, daar komt ie: ‘’wanneer doe je dan de pepertjes’’. Verdorie. Straal vergeten. Joost heeft ¾ emmer geplukt. ‘’Nu, schat, ik loop al’’. Enfin om 20.00 uur zijn 9 plateau’s van de droogmachine gevuld. Mag ook wel. Met Joost z’n kookkunst verbruiken we heel wat meer chili....