Nieuwtjes

Ik ben vandaag zo vrolijk

....had ik toch minstens 1 persoon tuk over de nepboete voor te hard rijden in NL...LOL!

 

Goed bericht: fysiologisch (lijf) gaat het overal een stuk beter; bewegen, spierkracht etc. De coördinatie tussen het bewegingsapparaat en de hersenen/zenuwstelsel is nog verre van normaal. Ik ervaar nog steeds ‘’kuilen’’ in het zwembad, en switchen van rechterbeen naar linker duurt soms een poos tot het commando aankomt. Nu oefen ik ook met zo’n balans-wiebelschijf; goed voor coördinatie, spieren en zo. Uiteraard met vasthouden. En met 1 stok in huis lopen, of ‘’los’’ (handen op schouder peut en achter hem aan kuierend ‘’tsjoeke tsjoek’’...). 

 

Zaterdagmiddag – na eerst vooraf een poos ‘’gepuzzeld’’ te hebben, en gegoogeld over steunen en zo voor een in/uitstap in het zwembad, gaan we het bad in. Lang verhaal = kort: ik stap nu erin/eruit. Alleen. Zweette de eerste keer daarbij reuze penen, maar goed, ik ben niet zo’n held, dus elk ‘’nieuws’’ moet ik eerst aandurven (ik durf) en dan doen (eng, maar ik doe het wel). Joost maakte een handig instaphulp met stevig touw/buis. Fietsen? Zit er voorlopig niet in; ik kan niet voldoende buigen. Maar er zijn andere opties; we gaan door!

 

En dan kregen we ook nog een rekening van 230,00 voor assistentie/papierwerk van onze elektraman....Potverdorie....Even ruim 400,00 betalen voor een flut-verplichte-meter wijziging. Alsof geld ons op de rug groeit. Nou, hoe eerder solar, hoe beter....Boeven.

 

Felix: wat een prachtige, slanke kater is het toch. Smikkelt volop. En durfde nu al een paar keer wat lekkers uit Joost’s hand te pakken. Heel voorzichtig. Wie weet? Liefde gaat door de maag. Liggen straks 2 poezenkattels op ons...Droppie blijft op afstand. Komt af en toe eten. Heeft vast nog ander adres, want ziet best goed gevuld uit. Nicojo’s poezel-snackbar zeker, hier. Ook goed. Max toezelt steeds vaker naar achter, op het plaatsje gaat ze slapen in de stenenstelling. Lekker rustig. Ze wordt oud.

 

Na weer een pruttelbuitje is frezen best makkelijk. Joost haalde slaplanten op zondag; voor Chikkies en ons. En verder rustig aan. De nashi-peertjes zijn op. Nog volop druiven.

 

Een trapleuning komt er in de keuken; kan de ramp weg. Samen koken we heerlijke maaltijden; het leven wordt een pietsje ‘’normaler’’, ik wat mobieler. Het zwembad is nog net 31 graden. Vanmorgen vroeg was het buiten 11 graden. Dus met ochtendjas naar het bad. Overdag nog wel 25 – 27 graden buiten, dus dat is aangenaam. De tomatenplant in de bak bij de keuken groeit reusachtig uit. En de eerste (mini?) pomodoris groeien al volop; blijft het mini? We zien wel!

 

De oude dametjes naast ons zijn ineens aan het olijven plukken. Op hun sloffen. Geen gezicht. Veeels te vroeg! Nog hartstikke groen, nog niet ‘’vol’’. Waarschijnlijk worden ze met een hamer gekneusd en dan ingelegd. Bitter en niet te eten. Maar goed, dat moeten zij(w)eten.

 

Morgen komt iemand van een solarbedrijf. We waren vandaag ons dorp wezen kijken naar een systeem van een kennis van onze wervelwind. We zijn benieuwd wat het bedrijf aanbiedt. Het contract van Iberdrola is net binnen. Lees ik in het weekend op mijn gemak door. Niet dat ik er wat aan kan veranderen (hooguit voor de zoveelste keer het adres verbeteren)...

 

Kwam toch net via de koerier de wiebelschijf aan...Oeps...ik heb gisteren zo hard gewerkt, dat dit even heel erg tegenviel. Maar hij is er. En hij zal gebruikt worden. Veel.

 

En bijna alle bedrijven/instanties etc. hebben inmiddels de wijziging van bank bevestigd. Op 2 na. Ziezo, dat gaat dus goed.