Nieuwtjes

Maaslander, ''almost back in cooking''

‘’Het lijkt wel Maaslanderkaas’’ roep ik na de zwembadsessie. ‘’De muizen vreten zich kogeltjesrond’’ vervolg ik grinnikend. Waarop Joost droogjes opmerkt ‘’je zou niet blij zijn als ik muizenvallen plaatste’’. Heeft ie een punt. Mijnenveld dan maar.

 

Het maakt niet uit, hoe langzaam je loopt, als je maar niet stopt. Confucius. Juist. Stap voor stap zonder krukken. Het lukt. Zaterdag bereid ik in de keuken tapas; Joost doet hand/spandiensten, maar het meeste weet ik met 1 kruk/zonder of met barstoel te regelen. Zondag hebben we samen pides gemaakt; heel dunne ‘’pizza’’ bodems (van spelt, half volkoren, wit, met olijfolie, gist, kruiden, zout en water), erop een kruidige tomaten’’saus’’ a la Nikki, en dan hup, voorbakken in de oven. Ik rolde het deeg, Joost was de ‘’ovenboy’’. 18 zitten nu in de vriezer. 3 hebben we belegd met salami, ansjovis, ui, paprika, kaas en opgepeuzeld als lunch. Yammie. Het gaat vooruit! En donderdagmorgen? Ik wilde zo graag iets van ‘’choco’’ maken bij de koffie, voor Joost. Muffins uit de Aifryer! Heel snel, en super yammie Ik begin weer te koken! Met mijn grote sous-chef! Almost back...

 

Ik erger me aan de ongenuanceerde berichtgeving in de media over het illegale referendum in Spanje: 90% van 42% betekent nog wel dat 60% er niets van moet hebben. Afdwingen door dat testosteron-ego-p....is het. Dictatuur! Maar oh, wat splijt dit politieke gedoe het land. En leidt af van echte zaken.

 

Pluis vrat zowat een heel stikkie uit Joost’s hand...Eerste begin van liefde en toenadering? Door de maag...

 

Met een week komt de dubbele trapleuning voor de keuken. En aangezien ik nu vnl. met 1 – of zonder – stok moet lopen, is dit weer een mijlpaal. In RVS was het onbetaalbaar, en de ijzerversie? Die schilderen we zo. Kan die ramp weg. Ziezo.

 

Die dekselse Chikkie! Eentje maakt er tegenwoordig een sport van, om ertussen uit te piepen. Staat ie ergens vrolijk te scharrelen. Kan Joost haar weer terug jagen. Hoe ze’t m flikt? Inmiddels is het haar al 2 dagen niet gelukt. Maar het is een slim Chikkie. Ik verkneukel me bij het idee, dat ze binnenkort weer op de stoep staat. Letterlijk...

 

Solar: de offerte is te hoog. Wij doen suggesties, vanuit onze kennis en andere offertes, maar hij neemt er de tijd voor. We willen door! Geduld is een schone zaak. We hebben alle tijd...als ie maar opschiet, nietwaar?

 

Het wordt spannend dit jaar: wanneer komt de 1e safraanknosp omhoog? We hebben het wel eens op 13/10 gehad. Dus vanaf nu gaat Joost extra opletten.