Nieuwtjes

Brommel, plantjes, en hete asfalt herfst

Nou, in onze processierupsvallen (2 hele grote) blijken heel veel van die vlinders dood te zitten. Moet toch vast helpen...

 

’s Morgens vroeg. Jawel, Felix is er weer, de brokjesschuiver; wat kan die een hoop vreten! En daarna? Ligt ie languit voor de voerbak. Oh weh, er komt een poezekattel in de buurt; brommen dat ie kan! ‘’FELIX’’ roep ik dan vermanend. Maar dan is ie plots Oost-Indisch doof...Het is dat hij al Felix heet, anders had ik hem Brommel genoemd.

 

Het viel ietwat ‘’tegen’’. Joost ging plantjes halen op de markt. Maar in plaats van steeds 10 kreeg ie er 20. Een hoop meer werk. Maar in de tuin is geplant: broccoli, witte en rode kool, sla, krulandijvie en romeinse sla. En radijs is ingezaaid. En ik heb e.e.a. bekeken, gezeten in de stoel, bij de tuindeur. Toch samen. Blacky kwam af en toe als ‘’opzichter’’ even langs...goed zo, jongen.

 

Pluis is heel voorzichtig. Met zijn zwart-witte gezichtstekening lijkt het alsof hij een beetje treurig kijkt. Maar vlg. mij is hij hartstikke blij met Casa Nicojo! ’s Middags ligt hij vaak voor pampus op het trap-bordes naar de tuin. Hij wil hier wel wonen, denk ik. En zo te zien, accepteren de anderen dat.

 

Nachttemperaturen rond 11 graden. Nu merk je de grote winst van de isolatie van muren en dak: ’s nachts daalt de temperatuur binnenshuis maar met een ½ graad. 23,5 is prima! En het zwembad? Duikt langzaam net onder de 30 graden. Het filter is vervangen. En een nieuwe meetsonde voor de pH meting is geplaatst. Ook weer klaar. De vaart wordt gezet in het solar project. Een nieuw bedrijf aangeschreven; gaf snel goede uitleg/offerte en we maken afspraak voor afstemming en dan hupsakee, doen!

 

Even een pas op de plaats. Niks meters maken z/stokken. Het ging ook allemaal heel snel. Bij de eerste los-loop-pogingen verkrampte ik teveel, had idee ‘’ik loop scheef’’ en als gevolg compenseert het lichaam, om pijn te mijden. Dat werd met de dag erger. Dus nu even terug naar stok/-ken, en bewust lopen, niet verkrampt. Is nog een hele toer. Maar de pijn wordt minder. Van 3x/week fysio naar 1; de meeste oefeningen kan ik thuis zelf, ik heb toestellen, hulpmiddelen, zwembad en discipline. Wat de peut met zijn expertise erbij kan, doen we in 1 sessie, maar zoveel is dat niet. Ook vanwege de knie. Scheelt veel tijd, benzine.  

 

En verdorie, zomer is voorbij, op naar een hete herfst. Over asfalt dan. Afgelopen vrijdag een bijeenkomst met gemeente en de Directeur-Generaal voor Landbouw/Milieu etc., die – ook in de krant op 10/10 – zijn volle steun in onze strijd tegen deze illegale en vervuilende fabriek bevestigd. Da’s mooi. Maar toch moet nu voor de rechter de zaak uitgevochten worden. We moeten meer publiceren! Ik moet alleen de groep nog meekrijgen, die zijn daarin zo verschrikkelijk afwachtend; zowel in het Spaans als Engels moeten we schrijven! Morgen is er een bijeenkomst v/h Platvorm, met de advocate. Eens zien of we het vuurtje kunnen opstoken!