Nieuwtjes

SM-slippers, solar en aardbeitjes

Het leven gaat door, ongeacht welke plannen je had. Zo ook vrijdag...:om 12 uur kwam de Solar meneer. Goed verhaal, heldere informatie, fatsoenlijke offerte; we doen het!  En dachten we toch altijd ‘’heb je solar, kan de stroom best even uitvallen’’. Nee. Tenzij je een hybride systeem hebt met batterijen...Maar dat is 4x zo duur. Oeps.  Plan B: UPS (zoals die voor pc’s) voor de diepvriezers. En dan afwachten tot prijzen beter zijn voor hybride systeem (met batterijen).

 

Vergadering over de asfaltfabriek. Het ging er weer heftig op los; wat kan er een hoop theater en geluid geproduceerd worden door een kleine groep mensen. Maar evengoed na afloop weer lachen. De gemeente blijft passief. Informeert niet. Verzaakt termijnen. Nou, onze advocate en wij staan niet stil. Wij zetten door.  Maar het wordt vervelend. En krap. En...

 

Mijn voormalige praktijkruimte is nu mini-fitness-studio, het praktijk bed wordt gebruikt voor oefenen met gewichten, en stretch met een gummiband. Een stopwatch houdt de tijd bij van wiebelen, air walken en zo. En dan die antislip slippers. Antislip is top. Maar het voeten bed is een soort sm-bed met noppen, die diep in de voet dringen. SM slippers dus. Maar misschien wel goed voor dat gestoorde belevingsgedoe van die dystrofie in de supergevoelige voet? Decathlon had alles wat we nodig hadden. Daarna tapas gegeten bij Lizarran (been gelukkig even op ander stoeltje rustend), en daarna boodschappen; al met al heeeeeeel veel geloop, maar het ging goed. Thuis wilde buurman verderop even de stenen-hark v/d tractor terugbrengen, en bleef een uur kletsen. Flexibiliteit is het toverwoord, anders kan je hier gek worden. Wij niet dus.

 

Joost egaliseert op zondag met dit stenen-hark-gevaarte de kippentuin – als voorbereiding op de fundering voor de zonnepanelen. Donderdag rond 11 uur komen ze met materiaal, zoals beloofd. Vrijdag moet het klaar zijn, zeggen ze. En de trap-ijzerboer beloofde ook, dat de trapleuningen donderdag klaar zijn. Nou, niet dus, geen belletje ‘’is klaar’’...Dit weekend hebben we solar stroom. Yippie. Als alles goed gaat.

 

Niet dus. Donderdagavond stoppen ze rond 18.30, en zeggen vrolijk, dat ze het ook morgen niet af zullen kunnen maken. Maandag dan...Argentijnen...

 

Maar het allerbijzonderdst....nog elke week een paar verse, knalrode, smaakvolle aardbeitjes...terwijl de sinaasappels al vrolijk van geel naar oranje kleuren.