Nieuwtjes

Warm water, fikkie stoken en zo

Vrijdag; nog een van de laatste echt warme, zonnige dagen? Bij 29 graden zitten we in Alicante op de promenade. Voor het eerst sinds ruim 5 maanden. Zalig. En mondjesmaat komen de saffraan-bloemetjes. Een droogkast vol chilipepers en nog wat paprika’s resulteert na drogen in een 9-tal kleinere zakjes. Pure hitte.  

 

En jawel, het meer dan 25 jaar oude neopreenduikpak van Joost is weer uit de mottenballen gehaald. Hiermee trotseer ik het nu snel kouder wordend zwembadwater. Ik ga nog even door. Zonder stijve gewrichten v/d kou. Heb een heel aqua-programma samengesteld. 25 graden, doet me niks. Heeft het toch nog nut gehad, om het al die jaren te bewaren. Dat pak.

 

Rustig aan. Alle mensen v/h Platvorm, die zich hebben opgegeven om persoonlijk ‘’partij’’ te zijn in de zaak Asfaltfabriek, kregen bevestiging dat ze aangemeld zijn (en dus automatisch ook alle info  wanneer dat vrijkomt). Behalve ik en Joost. Foutje, laksheid of discriminatie? Ik pik het niet, maar moet ook niet gelijk vol erin. Mij gaan ze niet piepelen. Dit muisje heeft nog wel een staartje.

 

Belachelijk, die zomertijd/wintertijd verandering. Alleen goed voor de elektra maatschappij, want het licht moet eerder aan in de avond. Nou, onze plannen voor solar-hybride systeem zijn vergevorderd.  En net voor de omschakeling was er in Europa discussie of het nog wel zo door moest gaan. Lekker op tijd. Gebeurt weer een jaar niks. En dan roepen ze weer...

 

Dagenlang zag ik ze niet: Pluis, Felix of Droppie. Waar zouden ze zijn? En wat zie ik de volgende dag als ik terug kom naar de slaapkamer? Jawel, Felix, languit voor de voerbak. Zo van ‘’ik was er wel maar je zag me niet’’. Nu nog Pluis en Droppie...Ondertussen komt Blacky ’s avonds gezellig een paar uur snoezelen op mij, voordat hij naar zijn slaapplekje gaat. Lief.

 

Voor het eerst mag er weer gestookt worden: dus de fik ging erin. Als’t over is, gaan de gesnoeide palmbladeren weer onderop. Ziezo, dat ruimt wel op. Nog 1 week elke dag een reuze granaatappel, nog 1 week druiven ’s avonds, en dan is het op. Daarna? Mandarijnen. En sinaasappels en rode grapefruit komen eraan. E.e.a. gaat naadloos in elkaar over. Yammie.

 

En de olijven? Vandaag plukdag. Ruim 50 kg; een paar takken snoeide Joost voor me, dus die ‘’plukte’’ ik. Daarna is het uren sorteerwerk, dat scheelt morgen veel tijd. De opstelling staat klaar. Vrijdag na zwemmen/ontbijt aan de slag: de olijven wassen, vermalen, mengen en op matjes doen en persen. En de schoonmaak? In het weekend. Ziezo.