Nieuwtjes

Mozaliekelen...., zon en ''overdrive''

We hebben een solar-lampje geplaatst boven de ingangspoort; ’s nachts is het pikkedonker in de straat, en als eens iemand ons huis zoekt is het maar lastig. Via Amazon besteld, de volgende dag ontvangen, direct opgeladen in de zon en geplaatst. En s’avonds kijken: Het werkt! Hoe simpel kan het zijn. Voor 19 Euro.

 

18 graden. Koud. ’s Avonds gaan we naar Decathlon; ik zag dat duikpakken in de aanbieding waren. En ja hoor. Voor 150,00 heb ik een 5,5 mm duikpak (merk Tribord, mooi afgewerkt met extra verstevigingen) met lange mouw/benen (niet genderneutraal, want het vrouwenpak is anders gesneden dan dat voor de man); en er zit nog een capuchon op; plus handschoenen van 6,5 mm en schoenen van 6,5 mm gekocht. Niet duur. Kan ik de hele winter doorzwemmen. Want dat zwemmen/oefenen is toch heel belangrijk. Zaterdag was het D-day; zalig voelt het! En zelfs die ‘’enge’’ (want heel strakke) hals/capuchon is te doen! Ik ben blij. Het uittrekken is een toer; vooral de schoenen, dus voor even heb ik maar weer de oude schoentjes gepakt zolang die knie zeurt.

 

Zaterdag voorbereiding voor broodbakken op zondag. En terwijl ik als ‘’nikki-bakkertje’’ zondag van 0930 – 1400 bezig ben snoeit Joost o.a. de druiven. Ziezo, 2 grote klussen tegelijk! Het roer in de keuken heb ik overgenomen, en dat voelt goed. Soms loop ik soepel, dan weer roept Joost zachtjes ‘’  pinguïn’’. Hoe dan ook, ik loop...En hij bedoelt het goed, hoor.

 

En oh, wat een teleurstelling; het voegenspul voor de tegels blijkt oranje uit te slaan! Heeeel verkeerd type. Geeft niet. We gaan het iets uitkrabben, en het goede erover, zie je er niks van. Maar wel balen, als je denkt het juiste te hebben gekocht. Samen hebben we dinsdag gemozaiekt. Leuk! Is nog wat onhandig/onwennig op de vloer, op een isolatieplaat, maar goed, het schiet wel op! Nog 2 meter te gaan, dan is’t klaar! Op het voegen na.

 

En soms….dan heb ik even een lastig moment; knie per ongeluk iets verdraait, waardoor pijn/stijf voor paar dagen; gevoel; ‘’ik kan weer niks’’; vaak heel slecht slapen, onrustige benen, coördinatie totaal in de war; emotioneel soms overgevoelig; kan slechter tegen van alles & onrechtvaardigheid in de wereld en roep dan ‘’ik stop met Lena/de website’’; geen puf om te kleien of schilderen en schrijven, terwijl ik wel wil. En is alles in mijn hoofd (en soms lijf) helemaal in de war, denk ik dat ik gek wordt en ga zo maar door…k heb inmiddels na heel veel onderzoek, wetenschappelijke berichten, verhalen van lotgenoten en wat dies meer zij, begrepen, dat dit dus CRPS (of SDRC/algoneurodystrofie) is...Hoe te behandelen? Onbekend/experimenteel maar nog geen echte doorbraak. Genezing? Onwaarschijnlijk. Onleuk. Kl...e ziekte. It sucks. Maar ik vecht, zet door, ga niet bij de pakken neerzitten. Is niet mijn d....tje als u snapt wat ik bedoel.  Samen gaan we ervoor.

 

En s’avonds komt Blacky toch weer even knuffelen en Joost is er altijd. En de zon. Dus...kom op, vecht, leef, geniet. Zondag a.s. gasten; gaan we lekkere tapas maken. En ook Felix is er weer. Smikkelt lekker tot zijn buikje vol zit. Als hij op tafel zit, ligt Blacky rustig in de mand; de eet-tafel is kennelijk ‘’heilig’’; wie erop zit, mag blijven....Droppie komt ’s avonds laat nog even eten. Ook goed.  

 

De zon schijnt volop, dus we gaan in Alicante aan de promenade eten. Even eruit. Rustdag, morgen weer tegelen en zo.