Nieuwtjes

Engerlingen, fluttransporteurs en kerst

Na grondig schrobben met azijn is nu het tegel/mozaiekwerk langs het zwembad in al zijn pracht klaar. Het is mooi geworden. Alsof het daar altijd hoorde. Puik werk, Joost!

 

En dan wordt het slopen: met de repro-zaag (klein) en de grote kettingzaag. Het bovenste deel van de onthoofde grote palm bleek een groot aantal m.n. larven v/d palmkevers te bevatten. Wat een grote, dikke, vette griezels! Ze zijn er waarschijnlijk ingekomen direct na het koppen v/d palm; waarschijnlijk hebben we te weinig van het gif erop gespoten. Enfin, ze zijn ingezameld en vernietigd. De 2 volgende ‘’schijven’’ bleken niks meer te bevatten. Nu nog 3 schijven te gaan, dan is ie tot op de bodem gekapt. En dan op termijn betegelen zoals in de rand; ziet het ‘’terras’’ er weer puik it. Klaar voor de zomer. Die mag van me komen. Liefst nu.

 

Potverdorienogeensaantoe....Hadden we vrijdag en zaterdag zo blij geconstateerd, dat ik alweer een goede nachtrust had met 2-3 uren aaneengesloten slaap, zijn de nachten daarna weer ‘’schrap dat’’ nachten geworden. Maar mogelijk heb ik mazzel, en heb ik het DRD2-gen; scoor ik nog steeds goed op denktaken, ook na weinig slaap....?

 

Wat was het genieten; de finale van Maestro; Maartje won overtuigend met haar passie, haar bevlogenheid en aanstekelijk enthousiasme voor klassiek en musicals. Geweldig genoten.

 

Er komen weer koude nachten aan. Dan vrees ik dat de temperatuur van het zwembadwater onder de 14 graden duikelt. Niet te veel a.u.b., want dan is het misschien toch niet meer ‘’zwembaar’’...We zien wel. Vooralsnog is niet zwemmen/aquajogging geen optie; doorgaan! En jawel, maandagmorgen – 1.7 (laagste – 2.3) als ik naar het zwembad loop. Ik doe net alsof het 17 graden is. Het water is 13. Brrrrr...Wat bof ik met een 38,5 graden jacuzzi erna en een stevig ontbijt...

 

Proberen kun je, denken sommige transportbedrijven. Bellen ze, en of ik het pakketje niet bij het tankstation kan komen halen. Hebben zij nl. tijd voor een koffie en zo...Vrijdag ‘’ik heb het zooooo druk’’, dus toen dacht ik, ok, voor deze keer, Gasolinera. Niet dus. Belt die muts maandag om 12.00 uur ‘’ik ga het straks bij de Gasolinera afleveren’’. Ik dacht van niet, zei ik. We hadden immers afgesproken dat hij het daar vrijdag zou neerleggen. Nu brengt ie het maar naar huis. Betaal ik voor. Jaaaaa, maar zo druk. Niks mee te maken, niet mijn probleem. Hij regelt het maar. ‘’Kom ik morgen’’. Oh nee, vandaag, meneertje. Ok, ok, ok, hij zou het wel regelen. Nog geen 15 min. later komt zijn collega. Enfin, de ander durfde niet meer, kreeg Joost uit hem. Goed zo. Laatste keer dit flutsbedrijf. Klacht is ingediend. Maar de bio-thee is binnen.

Nu nog de koffie...die al een week niet komt. Bel ik Nespresso. Ja, het adres is incorrect....Echt? Is zeker SEUR die het moet brengen. Ja. Juist. Die gebruiken de truc van ‘’adres onbekend’’ als ze geen zin hebben om na 1800 uur nog te bezorgen, en oh, wonder, de volgende dag vinden ze’t ineens wel. Mogelijk is ie nu echter ‘’zoek’’? Maar goed, ik heb me dus goed boos gemaakt, en gezegd dat die SEUR niet moet zeuren en het potverdorie moet afleveren, we wachten al  1 ½  week! Het gaat ze weer te goed, potverdikkie-nondeju...En ga nou niet ook nog zeggen dat ik lange tenen heb. Want die heb ik niet. Maar ik merk wel, dat ik dit even helemaal niet erbij kan hebben. En die mooie inspiratieteksten over niet boos worden en zo helpen ook niet bepaald...Begrip hebben voor de ander. Ja, en voor mij dan? Het is dat het teveel gedoe geeft, anders had ik de telefoon in het PC-scherm gegooid. En nee, ik ben niet agressief. Eigenlijk. En dan adviseren ze ook nog dat ik maar erom moet lachen...Leuk hoor. LOL.

 

Wat is onze wervelwind toch een prachtmens: niet alleen houdt ze ons huis spik-en-span schoon elke week, op zondagavond realiseerde ze zich ineens ‘’ik zie ze niet voor kerst’’, en toog aan het koekjesbakken. Platen vol. Ook voor de juffen van haar dochters, en de overige klanten en zo. Terwijl ze normaal om 22.00 uur in bed ligt, was ze pas om 01.30 klaar. En kregen wij een prachtig doosje vol versgebakken kerstkoekjes op maandagmorgen. Ze is van goud. En 2 januari? Komt ze gewoon want 2 weken niet kunnen schoonmaken, en dat Joost laten doen? Nee, dat doet ze niet.

 

Heb er lang over gedaan: het laatste boek van Dan Brown/Origine. Was er niet onder de indruk van. Jammer, had nog zo gehoopt op een Da-Vinci-Code-maar-dan-anders-knaller, maar deze had het niet. Je kunt niet alles hebben.

 

Joost begint maandag aan het laatste stuk v/d palm. Valt nog niet mee; ondertussen ook nog gedoe met de kettingzaag, maar hij wil de klus klaren. Kan ie woensdag in 2 keer alles wegbrengen. Opgeruimd staat netjes. Nou, dus niet. Want de ene kettingzaag heeft een gashendel die niet meer bestuurbaar – en dus levensgevaarlijk- is, en de andere kettingzaag is in de soep gedraaid, omdat ie ooit vies – niet door ons – is opgeborgen. Niks afwerken de klus. 2 machines naar de knoppen en voor de feestdagen hoef je daar niet meer op reparatie op te rekenen. Maar goed, 1 vracht is weggebracht, de 2e staat klaar voor zaterdag, dan kunnen ook gelijk de gesneden agavebladeren mee. Donderdag is een kettingzaak naar reparatie gebracht. Afwachten.

 

Er is nog 1 kippenpoot over. Die peuzel ik ’s avonds op. Lekker. Zegt Joost: “...een extra poot kan nu zeker geen kwaad voor je...” Wijs...

 

Voor allen, die Kerst vieren:  FJNE KERSTDAGEN! Liefde voor mens, dier en natuur; geniet en maak er bijzondere dagen van.