Nieuwtjes

Ark van Noah

Oh, Joost wordt toch elke keer zo blij, als hij het stroom-opwekken/verbruik monitored op de PC. Wat moet dat een hoop besparen zeg. Inmiddels zijn we bezig, om de laatste zaken uit te zoeken voor fase 2: nog meer panels en een batterij. Maar eerst moeten we zeker weten dat het zo gaat werken zoals wij willen. Wordt vervolgd.

 

Met onze Spaanse buren lijken we wat closer te worden. En niet alleen omdat ze onze olijven kregen. Op vrijdag kwamen ze ons ‘’felices fiestas’’ wensen; hij had speciaal voor ons een schilderij gemaakt met een kat in de maan en bloesems. Hij is 66 nu/gepensioneerd. Nooit eerder getekend/geschilderd. Leert alles via step-by-step op internet en geniet reuze. Zo lief. Krijgen zij van ons dit weekend s’appels, citroenen en grapefruit, daar zijn ze gek op maar ze hebben zelf geen fruitbomen.

 

Zaterdag; grijzig dagje. Past vrolijke muziek van M.Jackson, Temptations, A.Parsons Project en E.L.O. bij! Ondertussen brengt Joost een volle vracht aan agaven/palmafval weg. En de oude printer. Want die begaf het na 15 jaar. Dus een nieuwe gekocht. Waarom is dat niet plug-and-play? Moet je eerst installeren, en dan is het gedoe om ook de 2e pc in het netwerk erop aan te sluiten. Joost heeft een engelengeduld hiervoor. En ja hoor, na uren gepuzzel ‘’het werkt’’! Top!

 

Langste dag is geweest. Op naar het voorjaar met warmte. Water is 13 graden.Brrrr...Maar klein feestpuntje: ik kan mijn knie weer een klein beetje meer dan 90 gr. buigen en loop ik steeds meer z/stok(ken)! Ondertussen leggen de kippen slecht. Ondanks extra lekker voer en zo. “De soep in’’ roep ik, om ze te stimuleren, want als ze niet op beloning reageren, dan maar op eng vooruitzicht. Op 2e kerstdag 3 eitjes. Ziezo.

 

Normaal zijn Zwartje en Felix water-en-vuur. Maar dinsdagmiddag zat Zwartje op tafel, en kwam Felix er aan de andere kant heel voorzichtig bij. Kerstgedachte zeker...de dis is goed gevuld, voor allen...Een half uur later gaat het waaien. Hebben de poezenkattels een hekel aan. Terwijl Felix nog op de tafel ligt, en Blacky links van hem links, komen ze een-voor-een binnen. Oeps...Joost blijft zeggen ‘’is goed, rustig maar, allemaal zijn jullie welkom....’’Het gaat wonderwel goed.

Felix stiefelt zo de woonkamer binnen. En springt soepel op de bank. Zit zich te wassen. Bevalt hem wel. En die rode fleecedeken op de leuning? Die lijkt hem ook wel wat. Alsof ie thuis is...Mooie kater. Af en toe mag Joost hem van top-tot-teen aaien op tafel. Meestal bromt ie eerst, tot ie snapt ‘’oh ja, da’s waar ook, dat is lekker’’. Zou hij net zo toegankelijk worden als Blacky? Afwachten. Maar het is een prachtbeest. Droppie heeft zich een nieuw slaapplekkie gevonden; bij de bar, op een deken. Hij blijft uit de buurt. Komt eten als iedereen slaapt. Doet geen poging tot contact. Jammer. Maar hij kan bij ons veilig/lekker slapen en zijn buikje volvreten.

 

Potverdorie, lopen die schapen de hele week op het terrein naast ons, blijken ze de rand te vernielen! En de klimop heg ook voor de helft afgevreten...Nou, ik schakel onze Spaanse buurvrouw in, die goede vriendjes is met de wethouder, van wiens vader het land is. Moet ik hem, de schaapherder of het uienbedrijf aanspreken? Er moeten stenen daar neergelegd worden, om verdere erosie te voorkomen. Anders kan de muur instorten. Het is hier ook altijd wat. Ze zou er gelijk achteraan gaan. Later meldt ze, dat ie die middag nog komt, die wethouder. Niet dus.

 

Donderdag was het om 17 uur nog 20 graden. En morgen, vrijdag, wordt het nog warmer. Fijne dag om te snoeien. En ’s avonds zijn we uitgenodigd om te eten. Goed vooruitzicht.

 

LOL....weersverwachting voor 4 januari a.s. 999.1 mm....nou, ik ga op zoek naar een Ark van Noah ...2 dagen later – ik nog druk aan het googelen – is het ineens weg. Niks water. Nul. Dan ook geen Ark. Had net zo’n leuke gevonden...