Nieuwtjes

Schapen, vallende stenen & pensionado-mieren

Slapeloze nachten. Over de helling naar het andere terrein. Als het gaat regenen, treedt nog meer erosie op. En kan de boel gaan schuiven/de muur vallen. Joost zegt ‘’komt wel goed schatje’’ en ondertussen probeer ik die dekselse wethouder/eigenaar v/d grond te pakken te krijgen. Er moet wat gebeuren. Voordat een regenbui valt. Joost roept opgewekt ‘’tot 6/1 geen regen’’. Ja, ja,ja...

 

Een vrolijke meneer belde, dat de 1e kettingzaag klaar is. Liet ons zien wat het probleem was. 20,00 Euro. Klaar. Yippie! Gelijk de 2e (geschonken k’zaag die ook kaduuk blijkt) gebracht. Geen haast. Maar door langer zaagblad wel handig als ie het ook doet. Na de middag gaat Joost weer verder met amandelbomen snoeien. Het is zalig lenteweer, rond de 21 graden. Heerlijk toch? Ondertussen heb ik een schrap-die-dag. Na 4 nachten nauwelijks slaap ben ik op. Maar vanavond is er nog een etentje. We maken er wat van.

 

Gesproken met die wethouder. Hij heeft het terrein verhuurd aan de uienboeren, en heeft er niets over te zeggen. Ik moest de schaapsherder maar bij de Politie aanklagen voor de schade. Alsof je dat doet in een klein dorp. Uienboer bellen niet slimmer? Ok. Hij zal me het tel.nr. en het contact opgeven. Gedoe. Stress. Kan ik niet hebben, maar zal het toch moeten regelen. Wordt vervolgd.

 

Zaterdag: 21 graden. Het zwembad is al 14 graden (1 graad meer). Yippie! Joost heeft alle fruitbomen gesnoeid.  Oudejaarsdag komt de herder en de overbuurman. Met schop. Gaan het ‘’effe’’ repareren. Lief, maar niet duurzaam lapwerk. Hij zit er wel mee in zijn maag. Wil geen gedonder. Wij ook niet. Jarenlang onkruid/planten wegspuiten langs de rand door de uienboer is de primaire oorzaak en zorgde voor forse erosie. En als er dan nog een grote kudde tot bovenaan de boel kapotloopt, op zoek naar eten, nou, daar is niks tegen bestand.

 

Joost heeft de stronk v/d palm bijna weg. ‘’Maken we toch gewoon een pyramide  eroverheen, en plaatsen we erbovenop een kunstwerk of zo. Ga ik de pyramide mozaïekelen’’ opper ik. Hoeft de stronk niet helemaal weg. Maar eerst plastic erover en stenen. Tot ie echt kapot is. Die stronk. Dan mooi maken. ‘s  Middags lekkere stoofkonijn met frietjes, boontjes. En ’s avonds  Youp (die had overigens mijn tekst over WA gejat, maar verder was ie lekker scherp) en Ladies of Soul. Maandagmorgen schijnt de zon ons wakker. We hadden een pittige storm die nacht. Nu is het even windstil. En binnen is het al 20 graden. En...op Nieuwjaarsochtend, zoals elke dag hier, zwemmen. In NL is het water voor de Nieuwjaarsduik maar 8 graden. En velen liepen zo met badpak erin. Nou, ook met neopreenpak van 5,5 mm is 14 graden hier fris.

 

Wethouder belt, uienboer komt dinsdag met ons praten. Niet dus.  Woensdagmorgen krijg ik het tel.nr. en ik bel die uienboer. Om 10.40 komt een v/d grote bazen. Heel vriendelijk, begripvol. Binnen 10 minuten is het opgelost. Hij laat ’t repareren. En mocht het de komende jaren weer losgaan, gewoon weer bellen. Pfffff...een reuzesteen van mij afgevallen....Geregeld. Ofwel uitstel met een paar jaar. Eens moet het toch anders.

 

Sinds Nieuwjaar supergevoelige voetzolen, en tot aan de knie een soort verdoofd, kriebelend, duizendnaaldenstekend gevoel. ’s Nachts is gelukkig maar de pensionado-mierenclub aan het hardlopen, dus een stuk minder snel/fel. Allemaal heel onleuk. Vooral omdat het nu aan beide benen is. Da’s goed foute boel. Niet best dus.

 

Joost is weer bezig met fotograferen; en heeft wat prachtige foto’s gemaakt. En op Zoom gezet.

 

Oh, en het blijft maar waaien. Joost merkt op, dat we lang geen wind hadden, nu komt alles tegelijk. Boerenwijsheid zeker...? Donderdagmorgen is het windstil. Eerst naar de ITV = APK), en dan naar Alicante, eten. Het is daar 24 graden, en ‘in de zon, beschut wel 27. Heerlijk. Het hele stuk heen/terug met zonder stokken gelopen, wel pittig, maar het lukte. We blijven doorzetten. Niet opgeven. Vechten. En vooral genieten, lachen. Zonnetje op ons bolletje laten schijnen.

 

Dat de ‘’huiskapper’’ mij deze keer wel erg kort knipte, lag aan de ‘’verkeerde veronderstelling’’ van het te gebruiken werktuig. Ja, ja, ja...Alzy....? Enfin, het is superkort. Stekelvarkentje mijmer ik zachtjes. Onthoud meneer-de-kappert alleen varkentje. Stekeltje klinkt wel leuker, hoor!