Nieuwtjes

Ingenieus; snoezelen en brrr......

De allerlaatste verse mini-Kumato-tomaatjes zijn opgepeuzeld. Wat een feest. Zaadjes zijn bewaard. En de 1e groene asperge is opgepeuzeld. Tuinbonen, rucola en radijsjes zijn al gezaaid in de gefreesde tuin. En in de woonkamer een experimentje met gekregen zaadjes in een ‘’plastic’’ hoes-kastje.

 

2x 100 meter PE-slang van topkwaliteit en UV-resistentie: Joost kan aan de slag....maar de rollen zijn zo stug, dat ze eerst helemaal moeten worden uitgelegd, en dan in de warmte iets ‘’vormbaarder’’ worden...Zaterdag zijn beide rollen klaar. Gaan op een isolatieplaat, die van zwart plastic wordt voorzien. Dan gaan de 2 slangen via het schuurdakje langs de pergolapaal naar het zwembad: een naar de pomp (die gaat op het zitje in het zwembad) en de ander wat verder erlangs. Zo moet het lukken. Pffff...laat het nou zaterdagnacht stormen en zondag waait het flink. Geen goed weer voor dit soort klusjes....En toch hoor ik even later gebonk ‘’boven’’....Hij kan’t niet laten, die lieverd. Wil zo graag dat ‘’mijn’’ zwembadwater warmer wordt. Een 1 ½ uur later roept ie ‘’klaar’’ en warm water stroomt via het dak naar het zwembad. Yippie! Nu nog even een lekje bij een koppeling repareren, en het systeem is in werking! Doet ie later het plastic eronder.

 

Maandag –schrap-dag. Maar de eerste volle zonne-warm-dag voor het zwembad! Buiten is het 22 graden! Dinsdag zitten we op het terras aan zee bij Torrevieja; beschut wel 26 graden. Genieten.Woensdag: het water is bijna 16 graden. En dat na een vriesnacht!...Joost gaat met bacterieel geweld (bio maar wel zeer effectief) de processierups in de boom v/d buren te lijf. Die doen al jaren nooit iets. Wij wel. Elk jaar spuiten we ook hun bomen. Eigenlijk schandalig...Maar ja, Spanje.

 

Ja, ik begin het te leren. Ik moet eerder het ‘’luikje’’ naar de woonkamer openen. Dan komt snoezel-Blacky, en blijft praktisch de hele avond op me liggen. Kijkt me aan (je smelt...), rolt van de ene naar de andere kant (is maar goed dat mijn armen hem tegenhouden, ook al lig ik vervolgens heeeel ongemakkelijk...) en geeft een likje en kopjes. Zo lief. Echte, onvoorwaardelijke liefde. En tussendoor gaat hij altijd ook even bij Joost langs; voor aaitjes en ‘’ik vind jou ook lief’’. En soms kruipt hij ook op zijn buik/borst. En als’t genoeg is? Toezelt ie af naar een van zijn slaapplekjes. Welterusten!

 

Lees ik ‘’Schots eiland te koop voor een prikkie’’ (vanaf 280.000 mag je bieden): vlak bij het vaste land, met vervallen huis/schuur, wat schapen. Sublieme rust.  Met zonder zonnepanelen, windmolen, aanlegsteiger, maar wel met meertje. Wow. Tot ik las: temperaturen liggen rond 3 graden (januari) en 12 graden (zomer). En waarschijnlijk altijd wind. He, brrrrrr...

 

Vrijdag gaan we weer op stap. Moeten even wat halen boven Benidorm. Maken we er een leuk dagje van, want vanaf het weekend wordt het guur. Heet het. Maar het kan nog veranderen. En anders? Plan 2: heb nog wild voor een stoofschotel; of een tomatensoepje, wat knutselen misschien en lekker warm onder een fleecedeken rusten.