Nieuwtjes

DDOS, solar en antislip-stokken

Woensdag begon het gedonder, en riep ik ‘’die dekselse Intel, mijn PC is veel trager nu’’. Joost dacht ‘’laat maar kletsen’’...Vrijdagmorgen een mededeling rechts onder van Avfast virusscanner dat iemand het netwerk probeert binnen te komen...Ik heb never nooit dit spul geïnstalleerd!...Afijn, Joost gaat effe chekke, blijkt dat er zo’n gratis antivirus software via Microsoft sinds de 24e (woensdag dus) erop zit. Hoe? Raadsel. We gooien het eraf. Zie je wel, aan mijn hersenen mankeert niks!

 

Vrijdag moesten we naar Albir/Alfaz. Prachtige, felle regenboog gezien, genieten!

Zaterdagavond laat begint het te regenen. Op zondag  ½ 12 hebben we al 39 mm. Niet eerder zoveel binnen nog geen etmaal. En het drupt door. Zo stom van Spanje, dat ze al die jaren niets doet aan opvang van water, wetende, dat het steeds schaarser wordt. Wij hebben 2 grote 300-liter tonnen voor regenwateropvang, meer kunnen we hier niet kwijt. De poezenkattels vinden het maar niks. Zaten ze gedrieën vanmorgen op het kleed voor het luikje mistroostig naar buiten te kijken...’’ik moet plassen’’...en een enkeling dacht ‘’hier ga niet voor eruit’’ en Joost kon dus weer dweilen...Ik snap het wel. Een beetje. Maar het zijn watjes. Mooi-weer-poezels!

 

Deze zondag spijbel ik voor 1 keer. Ik ga niet zwemmen. Las vorige week dat bliksem heeeel vervelend kan zijn als je in’t zwembad bent....En 1 donder/bliksem hadden we al. En het blijft regenen. Wildzwijn-stoof, frietjes en bietjes-salade ging er wel in bij dit grijze, wisselende en frisse weer.

 

Maandag. Nee he, ’s middags is internet weer niet bereikbaar. DDOS-aanval op ons? Ergerlijk als het net op het moment gebeurt, wanneer ik iets wil opzoeken. Ok, ok, ok, geduld....Dan ga ik maar de frutsels van de klei-niet-plof-kip schilderen, daarna alles vernissen. Kan ie hangen. Aan de wand natuurlijk...Heb ik die klus eindelijk na maanden eens af. We zijn er tevreden over. Leuke, maffe kip-karikatuur is’t geworden, een ‘’gallina loco’’. Kijk onder Foto’s naar fotos 2018. Er zijn ook nog 2 foto’s van de zwembadrand met mozaiek...

 

Woensdag eindelijk offerte. Maandag a.s. gaan ze nog eens 7 solarpanels zetten. Ondertussen bestuderen we verder de opties voor zwembadverwarming. Er komen weer echt koude dagen/nachten aan (is dan ook winter...). Amandels, perzik in bloei. Narcissen al bijna uitgebloeid.

 

Donderdag Murcia: het is redelijk weer. Zelfs nog eventjes op een terrasje in de zon kunnen zitten. De Nordic-walking-stokken zijn met hun punt superglad op de straten/bordes in de stad (en natuurlijk binnen de winkels); dus ik heb nu stokken aangeschaft die voetjes hebben, antislip. Ziezo. Loop ik rechtop/goed, en niet waggelend voor zolang dat nodig is.