Nieuwtjes

Regen, vrieskou en gedoe

Vrijdag: nu hebben we al 74 mm regen; meer dan ¼ van de totale hoeveelheid aan regen ontvangen. Een record in de afgelopen 6 jaar. (Opwarming?) Top voor de natuur! En potverdriedubbeltjes, laat ik toch een verdwaalde natte sneeuwvlok langs zien dwarrelen! Echt! Even later zien we beiden dat op de bergen voor/achter ons een wit-sneeuw-zweempje te zien is! Voor de 3e keer in 10 jaar tijd. We blijven lekker binnen in de warmte. Doen de poezels ook. Kijken naar buiten en gaan weer terug naar hun slaapplekje. En die stomme kippen? Die scharrelen buiten! Tijd voor winterse kost: broccolisoep (broccoli gisteren geoogst) en ham-kaas-tosti’s. Zie de foto(s) van de sneeuw: http://zoom.nl/foto/natuur/ook-koud-in-spanje.2910253.html?object=user&object_id=137447

 

En ja hoor, eerst belt ‘’ze’’ dat ik maar naar ’t dorp moet om het pakketje op te halen. Ik mail een klacht naar dit flutbedrijf. Belt ze om 12.55 weer dat i.v.m. gladde wegen en ongelukken (in de Pyreneeën zeker...) de baas heeft gezegd dat ze moet stoppen met bezorgen...komt ze maandag...Flauwekulgedoe. Is helemaal niet glad. De bazin is  niet gebeld. Truus-excuus.  

 

Ik laat me niet gek of boos maken...en schrijf een satire over de absurditeit van gender-neutraal-gedoe...heb ik nu al voorpret. Zie onder: Verhalen.

 

Droppie blijft op afstand. Komt maar af en toe een brokje bietsen. Soms ligt ie achter op het plaatsje op de stelling. Felix krijgt bijna elke dag een aaibeurt van Joost. Gisteren – toen de zon even uit het grijs kwam schijnen, ging ie lekker voor de tafel op het terras liggen. Genietend. Brompoezel. Blacky snoezelt een paar uurtjes ’s avonds op mij, en gaat dan lekker slapen in het penthouse. Maxi en Zwartje – ‘’paps en mams’’ – liggen in het tuinhuisje (ofwel onder de klimpalen) achter het gordijntje. Mini en Wippie gaan of in de mand, of in het casita (halverwege de klimpaal) slapen. En soms liggen ze weer allemaal elders.

 

Maandagmorgen. Vroeg op. Koud weer. Zwembad is weer 14....Maar wervelwind komt, en de solar-boys om nog eens 7 panels de plaatsen. Joost moet tussendoor naar de tandarts. Te veel ‘’gedoe’’ op een dag. Ik probeer me af te leiden door Pinterest en schrijven. Dinsdag weer rust. Gaat de bel. Wat nou weer? Oh ja, het pakje van vrijdag. Pffff...

 

De keramiek-bord-kat met dansende muisjes zit nu in een lijst: voor het ophangen in de woonkamer moet er een railsysteem komen.’s Morgens kijkt een Roodborstje vanuit de heg altijd even onze keuken binnen. En af en toe ook nog in de middag. Nieuwsgierig. En heel leuk!

En nee, maandag is het niet afgewerkt. Ze komen dinsdagmorgen weer. Die solar-boys. Weer heel vroeg op. Plan A in duigen, op naar plan B. Ik besluit hapjes te maken want ik geloof niet in ‘’paar uurtjes en klaar’’. En ja hoor, plan B wordt plan C, want om 14.45 hebben we praktisch alles opgepeuzeld, op de speenvarken-filetjes na, die blijven in de marinade en eten we ’s avonds, nadat ze gegrild zijn, op. Is dus niet klaar. De installateur weet te weinig van het systeem zelf en moet daarom elke keer uitzoeken/puzzelen, navragen. Zwemmen in de late middag. Hebben die mutsen de stekker eruit gehaald en niet weer terug gezet. Jacuzzi te koud. Duurde uuuuuren voordat ik warm was.

Woensdagmorgen om 09.30 zouden ze komen. Weer vroeg op, gezwommen/ontbeten en we wachten. Om 11.50 stuur ik een sms, want ‘’tel. niet bereikbaar’’. Waar blijft ie? Ik probeer me niet te ergeren. Verheug me op ons etentje. Mañana komen ze, zonder sorry, foutje...Oooooohhhhhmmmmm.....langzaam in/uitademen. We hebben genoten van een heerlijke maaltijd in ons favoriete restaurant.

Donderdag: 4e ochtend van vroeg op. En tegen 10 uur belt ie ‘’vertraging’’. Niet ergeren, Lena..En het wordt 15.00 uur...De klei is nog te nat om te bewerken. Afwachten. 1 ding is zeker: vrijdag slapen we uit. Tuinwerk ligt even stil. Te koud. Het wachten is op zon/warmte, voor wortel, knoflook, ui, sla en doperwten.