Nieuwtjes

Gmail en 10 jaar in Spanje!

Potverdriedubbeltjes, altijd wat. Ineens kan ik geen e-mails zenden aan mensen met een gmail.com adres. De Hoster zegt dat het mijn probleem is, omdat ik o.a. ...nl adressen zou gebruiken en Gmail zou dit zien als zijnde ‘’ge zijt een piraat/een spammer’’ omdat dit via een Spaanse Hoster gaat... Belachelijk, gebruiken we al 10 jaar vanuit Spanje. Maar na de laatste update v/d PC is het gedonder ontstaan. Lijkt er niets mee te maken te hebben, zegt Joost, ligt aan de Hoster en Gmail. Nou, ik vang dus bot. Maar als ik vervolgens een Gmail-adres creëer blijkt een controle mailtje dus gewoon in de Spam box v/d ontvanger terecht te komen. Joost puzzelt al urenlang, ik zocht op internet. Gewoon domme pech, wij zijn klein en Google is groot. Flutse...Wie de oplossing weet, laat maar horen.

 

De palmen zijn weer gesnoeid. En ook is onkruid gewied. Maar er is nog veeeeeel meer. Onkruid dan. Maar ook al weer verse asperges. Doperwtjes zijn gezaaid. Wortels ook. Knoflookteentjes gepoot. Nu nog jonge aspergeplanten planten. Joost is er druk mee. Radijs komt in grote getale op, evenals rucola en tuinboontjes. Een 60-tal nieuwe slaplantjes zijn gezet. De tuinman komt vlg. week maandag een paar uur. Beter voor Joost z’n rug.

 

Vrijdag heb ik voor het eerst weer gekleid: ‘’I’m back’’. Of te wel een ietwat abstract rug-beeld...on-dubbelzinnig...Buiten 18 graden.

 

Zaterdag is het zwembad 18 graden! De vele zonnedagen doen hun werk! Met de elektricien is een afspraak gemaakt; er moet een nw. Groep komen voor de warmtepomp voor het zwembad. We willen eerst 100% zeker gaan dat alles zo aangesloten kan worden, voordat we’m laten komen/installeren. Waarom kan dat niet gewoon plug-and-play? Enfin, Joost gaat kabels en buizen leggen, hoeven de experts het alleen nog aan te sluiten zodra de Electra man zegt ‘’ok’’.

 

Oh, wat is het heerlijk buiten; volop zon, flinke temperaturen en de nicojo-solarinstallatie doet het goed! Helaas, donderdag is een aan/af dag: beetje zon, veel bewolking. Donderdag weer volop zon. NL maakt zich op voor koek-en-zopie...

 

We wonen deze week 10 jaar in Spanje. En oh, wat hebben we veel gedaan, gezien, meegemaakt. Op naar de volgende 10 jaar!

 

Moet me niet ergeren. Maar toch. Maandag belde ik. Hij zou di of woe even komen kijken, die elektricien. Konden wij ons voorbereiden, pomp bestellen en zo. Do morgen sms ik, of ie nog komt. Ja hoor, hoy. Vandaag donderdag dus. Het is nu 19.22. Nog niks. Balen.