Nieuwtjes

Politiek, truffels, mail

Al bijna 2 weken weer veel ‘’we moeten iets organiseren’’, zoals een feestelijke bijeenkomst om de donaties aan onze advocate te geven, en verder te praten over een politieke partij. Maar dan? Nada. Zero. Nul. Mijn Spaanse compañeros kunnen praten als de beste, maar als het om ‘’doen’’ gaat, kijken ze allemaal naar mij. Ik heb alles voor de Platform afgewerkt. Had al lang uitgezocht hoe’t zit met stappen/activiteiten voor partij oprichting. En ik voel de druk op mijn schouders, om weer alles te doen voor de nieuwe partij. Maar nee. CRPS hindert mij teveel in mijn leven, ik moet kiezen. Ik nam in’t weekend een moeilijk, maar noodzakelijk besluit. Ik heb ze laten weten dat ik niet meedoen. Geen partijfunctie, activiteit etc. Want als ik iets doe, doe ik het voor tenminste 100%. Maar dat gaat nu niet. Of de partij er komt? Met mensen die kennis, kunde hebben en werk willen verrichten? Liefst 2-talig? Ik waag het te betwijfelen. En hoe moeilijk ik het ook vind, om me niet in te zetten, mijn gezondheid, ons leven staan nu voorop. En genieten van wat wel kan.

 

 

Het gala-truffel-diner is voorbij. Een behoorlijke groep niet-Spanjolen was natuurlijk op tijd (21.00 uur). De Spanjolen zelf? Kwamen eens tegen 22 uur aankachelen. Maar de keuken wist dat heel handig en snel op te halen, knap hoor. Want wij kregen gewoon v/a 21.15 geserveerd. Enfin, ik doe het niet meer. Laat me niet meer verleiden door topkeuken, bijzonder eten, restaurant, evenement of wat dan ook. ’s Avonds dineren. Het diner was om 0045 klaar. De hele nacht praktisch niet geslapen. Pols raasde als een Formule-1, nog mazzel, dat we hekwerken voor de ramen hebben, anders was ik zo weggezoefd...Eten ’s avonds? Kan vragen wie wil, ik doe het niet meer. Zaterdagmorgen dan opstaan na een brakke nacht, om vanaf 0800 uur aan het brood beginnen? Pfff....Enfin, om 14.30 was alles gebakken, weggewerkt, schoongemaakt. En de meeste tijd was het zonnestroom.

 

De aanleg v/h buizensysteem voor de warmtepomp is praktisch klaar. Dondert de leverancier; het is nog maar de vraag of ie er nog komt, of dat we’t uitstellen voor’t najaar. Hij is aan zet. Of niet. Inmiddels is het zwembad ook weer 19 graden, en binnen een 1 ½ week zal het naar 25/26 zijn gestegen met de vooruitzichten (de kou is eruit!); dus dan is verwarmen tot eind oktober niet meer aan de orde.

 

Hadden we eerder problemen met de gmail/gewone email adressen (opgelost door aan gmail adressen via joostnicoleh@gmail te zenden), kregen we al ruim een week geen toegang tot de BBVA online bankrekening. En heeeeel veel klachten op internet hierover. Dus ik bel ze maar eens. Moet je je NIE-nr erbij hebben, je inlogpaswoord voor de bank etc....Enfin ‘’aan onze kant is alles toppie’’ meldt die muts. Nou bij ons dus niet! ‘’ligt aan uw pc, browser of internet’’. Hoe op te lossen? ‘’da’s uw probleem’’. Fijn, zo’n internetbank, maar ja, als het niks kost is er ook geen service. Enfin, Joost gaat googelen en gaat de browser van Google naar Microsoft wijzingen voor de bank. En zie daar, opgelost. Je moet er maar opkomen, resp. dan nog fixen! Hij kan dat. Ik niet. Kanjer, die man!

 

Woensdag: weer de 3e zonnige dag op een rij terwijl regen voorspeld was. Ok, later in de middag kwam maandag pietsje regen, en dinsdag een paar spatjes en vandaag? Maar het is wel heerlijk, zo’n 20 graden zon! We gaan genieten!

 

Donderdag: de ‘’gaslampen’’ buiten zijn elk 125 w/uur (we hebben er 4). Pffff...wil je met ledlampen werken, scheelt dat wel 75%! Dus...we kijken naar optimalisering v/h systeem. In huis zijn de afgelopen jaren al alle halogeen en gewone lichtbronnen vervangen door led.