Nieuwtjes

Gaslampen, tuin en poetsen

Donderdagavond sprong Blacky voor het eerst zelf op Joost z’n schoot. En vleide zich daar vervolgens voor een heel poosje genietend, oogjes dicht neer. Zo’n heerlijk zachte snoezel. Nu heeft ie’t gevonden; s’avonds kruipt hij om-en-om bij mij of bij Joost op schoot. Leuk!

 

Zon...Het zwembad is 20 en stijgt nu gestaag. Strakblauwe hemel, het wordt zomer! Vrijdag 23,3 graden. En potverdrie, nu is het al weer de 2e dag hommeles; internet is aan/uit, net een flipperkast. Wacht op e-mails, maar die komen dus niet binnen. Wat nu weer? Ikke bellen, blijken ze onderhoud te doen aan de antenne. Nou, plan B, we gaan ertussen uit...en een uur later zitten we in Albir op een terrasje; 22 graden, groenblauw prachtige zee, mensen die vrolijk flaneren. Zalig, bijna zomers...de warmte stroomt door mijn benen, en dat doet goed.

 

Druk, druk, druk...Joost vecht tegen snel opkomende witte onkruidbloemetjes, wil de warmwatervoorziening boven het dak aansluiten op de gastendouche; de 4 gaslampen (elk 125 w/uur) worden vervangen door Led 10/20 w, en zo zijn er nog wat klusjes. Wortel en spinazie is gezaaid, limoenen zijn v/d grond geraapt, kortom, vervelen? Is er niet bij.

Zaterdag was schitterend, warm maar om 17.15 kwam me een heuse stortbui, compleet met onweer, naar beneden. Welja. Goed voor de tuin. Had ik toch net van tevoren de was afgehaald en het duikpak naar binnen. En de laarzen van Joost...

 

Heb je een webcam, blijkt die per dec. 2018 niet meer ondersteund. Fijn, zo’n Microsoft. Ergerlijk als je net iemand wilde Skype en je komt erachter, dat ‘’het’’ niet werkt. Dan maar zonder webcam. Maar hoe krijgen we Skype weer draaiend? Het zou Joost niet zijn als het niet toch gaat werken: het kostte een poos voor de pc, maar uiteindelijk had ie’t voor elkaar. Goed he? Is niet eens een IT-techneut, maar krijgt dit soort dingen toch altijd weer voor elkaar. Roep ik nog zachtjes ‘’schrijf op hoe je’t oploste’’...nee dus. 2 dagen later ‘’hoe deed ik het ook alweer’’? Geen idee, schatje. Ineens roept ie ‘’google resetten’’. Hierbij vastgelegd.

 

300 uienplanten, 20 sla- en 17 aspergeplanten zijn zondag gepoot. We woeiden bijna v/d markt, zo’n harde wind was het, en wat een lange tippel. Voortvarend zette Joost e.e.a met de pootstok (staand dus) in de grond, water even aan, en later kwam nog een mals mini-miezeltje eroverheen. Mooier kun je’t niet hebben. En het werkte best snel! Een kooltje is bijna klaar, er is weer een flinke bos asperge te snijden en de 1e artisjok is rijp. Radijs, rucola groeit gestaag en nog steeds heeeeel veel citrus. Genieten.

 

Eerste zwaluw al weer gezien. Zei ik toch? Het wordt zomer! Terwijl Joost maandag alweer in de tuin druk aan het werk is, heb ik de houten ligstoelen onder handen genomen. Op naar de zomer. De lange plantenbak bevrijd van onkruid; oh, wat vielen de Chickkies erop aan, terwijl ze toch voldoende groen in de ren hebben!...En stiekem had ik zaterdag het gastenverblijf gereorganiseerd, na een one-night-stand (nee, niet wat u bedoelt) hier. Over een maand weer een logé! Nu nog de plantenbakken voor zuiveren; da’s een rotklus, want er staan cactussen in. Wie had dat ook alweer bedacht? Juist. Ik. Sufmuts. Staat mooi, maar als onkruid komt, is het maar lastig wieden.

 

Komen die led-lamp-dingen aan als vervanging voor de gaslampen buiten. Ik snap het al. Joost zag het licht....Razendsnel is ie weer, die kanjer. 2 hangen, met lichtcel, dus automatisch ’s avonds aan. Nu nog de andere 2 (z/lichtcel). Lijkt Overtoom wel. En hij kan ze schakelen zonder de meterkast weer te openen. Want oh wat was dat een toer om het weer dicht te krijgen nadat alle kabels erin zaten...En ik hoor de zware boor op dak alweer. Hoezo siësta? Alle 4 wanstaltige gaslampen (energievreters) zijn inmiddels gesloopt en ze worden opgehaald door iemand die ze kan gebruiken. Muren moeten een likje verf krijgen over de beschadigingen, nog een aarde-leiding leggen en dan is alles alsof het altijd zo was. Blij dat die grote lelijke lampen weg zijn.

Het plaatsje achter is opgeruimd, slaapplekkie voor Droppie extra opgeschud bovenop de stelling. Ziezo, ziet een stuk netter uit. En Joost heeft de tuin onkruidvrij: nu spuiten en straks weer eens ploegen/frezen. Puik! En YIPPIE! Ik kan weer op de crossfiets! Sinds vandaag!

De CRPS is pet (zie rubriek) maar met de knie kan ik sinds vandaag weer fietsen!