Nieuwtjes

Snoezels, gedoe, geen stroom & water,

Goh, wat vliegt de tijd, roep ik. Zegt die lieverd ‘’het wordt al bijna kerst’’. Pffff...eerst nog zomer en herfst, liefje! Je kunt het ook overdrijven met ‘’snel’’...

 

Oefenen in water is beter. Dus...onderwaterfiets? Na een nacht beetje slapen/denken kom ik tot de conclusie dat ik a) in het zwembad met dun/of geen pak wel degelijk kan ‘’fietsen’’. En ook in de warme jacuzzi kan het. Dus nee, Joost, we kopen geen (zeer dure onderwater-)fiets...En met de crossfiets op het terras kan het nu  ook, mondjesmaat. Maar het idee was wel leuk. Onderwaterfiets.

 

’s Morgens vroeg zie ik Felix bij het 1e bordes om het hoekje spieken ‘’kom maar Felix’’ roep ik. Maar nee, Blacky zit op tafel, dus da’s niet veilig. Langzaam trekt hij zijn koppie terug. Ik ben er wel, maar je ziet me niet....Even later is Blacky weg, en springt Felix op tafel. Smikkel-smikkel. Eerst zon, dan grijzer en grijzer. Ik ga voor de brom-tactiek van Felix en brom eens stevig erop los. En ziezo, er komt een zonnetje tussen de wolken...En terg haar niet...Wippie. Over het algemeen gaat ze haar eigen gang, en ontloopt ze gedoe. Felix kwam smikkelen. Zwartje durfde pas op tafel toen Felix ging drinken bij de bak op de grond. Blazend en boos kijkend, Felixkanjer. Zwartje jammerlijk miauwend op tafel. En toen was het klaar. Als door een horzel gestoken sprong/rende Wippie van de stoel onder de tafel naar Felix en joeg hem pats-boem eruit. Ziezo, ze was het helemaal zat. Zwartje blij...

 

Afstandsbediening v/d tv krijgt steeds meer kuren. Joost gaat googelen op Amazon. Universele afstandsbediening kost rond 22,00. Joost zoekt verder. Vindt een artikel ‘’hoe afstandsbediening schoon te maken’’, en na even prutsen om afstandsbediening nr. 1 open te maken en te reinigen met spiritus, blijkt dat ie het binnen paar tellen doet. Dus de andere ook onder handen genomen. 2 gereinigd, werkend, en met zonder kosten. Ook dat kan Joost. Puik!

 

Maandag; als we iets in onze kop krijgen...ziezo, alle houten palen v/d overkapping en bij de bar zijn weer geschuurd (Joost) en geschilderd (ik en Joost). De olijven zijn gesnoeid, en nu is het wachten tot de besjes v/d klimop zijn opgepeuzeld door de vogels, dan wordt deze ook nog gesnoeid. Bezig volkje zijn we.

 

Dinsdag; natuurlijk. Rond lunchtijd geen stroom. ‘’daar gaat mijn konijn, frietjes en koolsla’’ denk ik.  Bij de buren beneden waar we even waren, omdat onze en hun tractor gereviseerd zouden worden, hadden ze wel een idee ‘’halen we toch sandwiches met bacon?’’. Nou nee...niet ons ding...Ineens, de stroom zit er weer op. Gered! Gauw naar huis, koken. Willen we afwassen. Geen druk op de waterleiding. Wat nu weer? Ik blijf bellen maar ze nemen niet op. Blijkt onderaan de straat een breuk in de hoofdleiding. Geen nood, we hebben altijd een paar 8-liter flessen in voorraad voor dit soort evenementen. Woensdagmorgen 10.19 is het water er weer. Dan merk je even, wat een gemak ‘’water uit de kraan’’ betekent. En dan blijkt na de uren stroomstoring van gisteren dat de mailserver weer niet de aanmelding accepteert. Altijd wat.

 

Eindelijk. Het duurde 3 weken voordat de bijeenkomst geregeld was, om onze advocate vanuit het Platform te bedanken en e.e.a. voorlopig af te sluiten. Voor de bijeenkomst wil een v/d leden nog even met me praten. Over nieuwe donaties. Huh? Nooit heeft ook maar 1 Spanjaard ooit gebeld, gemaild, of gedoneerd. Nu willen sommigen toch doneren? Onzin. Alleen Engelsen, Hollanders en Joost/ik doneerden. En nog 2 leden v/h Platform die avond. En ‘’men’’ had niet begrepen dat het ‘’klaar’’ was? Ik heb 2x de afgelopen weken zeer duidelijk stand v/zaken gecommuniceerd en ook dat we donatie schenken aan onze advocate voor haar enorme inzet. Spanjolen zijn geweldig in prietpraat, feestvieren maar als het erop aankomt, vooral passief. Het zij zo. Ik ben blij dat ik het traject nu kan afsluiten. Rust in mijn hoofd.  En wie nog wat wil weten, die belt of mailt maar.

Maar...de bijeenkomst was ronduit ‘’sober’’. Nog maar de helft kwam opdagen, pover hoor, stank voor dank zeg maar. Ongelofelijk. Mijn eerdere suggestie ‘’misschien een wijntje/tapaatje’’? Niks, kaal water. Als ik dat had geweten, had ik het tegen beter weten in zelf georganiseerd (ik had altijd wel iets bij onze vergaderingen erbij). En nee, ik bezwijk niet voor de druk ‘’jij zou HET boegbeeld zijn, jouw kennen ze’’ Voor de nw. partij. Kan wel zijn, maar mijn gezondheid/ons leven staat nu even voorop. Als zich gelegenheid voordoet, wil ik best iets doen, maar niet formeel, noch officieel noch onder tijdsdruk. Ik weet niet hoe e.e.a. zich ontwikkeld. En ben zeker niet van plan, om de kar vnl. zelf te trekken. Zij zijn aan zet, als ze willen. Met visie, missie, strategie. Ik geef nog wat suggesties. Ook over hoe mensen aan te trekken en zo voorts. Of het een vervolg krijgt?

 

Woensdag: stralend, strakblauwe hemel, het heeft net niet gevroren. Yippie. Vandaag zonnestroom! En veel wind. Ik ga nog de laatste paal schilderen, en dan de zij-boegplanken (afdak en opzij v/h plaatsje/bij de bar). De voor/achterboegplank doet Joost, want ik kan er niet bij, en ga niet op een wiebeltrap. Flinke klus geklaard; hout mooi beschermd. Joost ploegde ondertussen het hele land en tussen de bomen. Adieu onkruid! Op naar de volgende klusjes, maar ook dat in rustiger tempo. Deze week nog veel wind (en zon); maar misschien kan Joost aan zee prachtige ‘’wilde’’ foto’s gaan maken op vrijdag?

Er blijkt weer gespook met de mail...en de spelling check. Ik wil wel, maar ''het'' doet het niet.