Nieuwtjes

Wind, Semana Santa en 27,2 graden!

De vriezer beneden is leeg: de meest energie-slurpende van onze 3. Alles zit nu boven in de andere twee; er is dus al best heel wat gegeten uit onze voorraad!

 

Maart roert z’n staart...Zaterdagochtend 86,5 windsnelheid rond 0530; toen begonnen de heel harde windvlagen, die nog een paar uur doorgingen tussen 50 – 78 km/u..Klaarwakker waren we van de heftige wind en het leek wel een moesson...maar dat was schijn, het regende maar 2,4 mm, maar het regende tegen het luikje v/d badkamerventilator aan, vandaar.... In de ochtend stralende zon, maar heeeeel harde wind. Oh, dat voel ik zo in al mijn gewrichten/mijn lijf. Mij krijg je niet eruit. Zoek een holletje op. En dan komt ook nog bij, dat ik bij het ontwaken dacht ‘’fluts, het is al 09.20, en nu moet ook nog de klok een uur vooruit’’. Nee liefje, roept Joost, da’s pas morgen. Evengoed stom gedoe. Velen hebben met deze omschakeling (nog meer) last van slaapstoornissen. Dank voor niks, stomme politici. Zomertijd. Laten ze iets belangrijkers doen! En ons zonne-energiesysteem is in de war; nu krijgen we 1 uur later zon! Is niet eerlijk.

Potverdriepielekes-nog-es-aan-toe...een koud nachtje, bijna eind maart, kostte ons de avond met verwarming wel 1,80. Moet niet veel gekker worden, we willen zon/zomer! En ineens om half 4 ’s middags, een grote windvlaag en een herrie...blijken de 2 rollen x 100 meter tyleen slang plus onderliggende platen – waarmee we het zwembad probeerden te verwarmen - van het dak afgewaaid...hoezo nog gevuld met water/blijft wel liggen? Muy mooi niet. Enfin, plan B.

 

Ik hou niet van Semana Santa....naargeestige processies met zware muziek, zogenaamde boetedoeners met puntmutsen, processies en ge-schijnheilig gedoe & geprevel. Mijn mening. Gun iedereen de zijne, maar ik moet er niets van hebben. Enfin, zondag ging de wind liggen, stuk aangenamer. En die week komen we wel door. Moet je niet op de weg willen, veels te druk (en dus gevaarlijk) en er zijn feestdagen/winkels gesloten. En dan komt nog Pasen...Nou, Joost wil niet voor paashaas spelen, noch eitjes zoeken, dus geen paasbrunch of eitjes en paashazen. We doen normaal. Nou ja.

 

Temperaturen nu rond 22 graden! Woensdag  wel 25 verwacht! Dan ga ik het zwembad schoonmaken. Yippie, warmte! De wind wordt ook minder, dus heerlijk buiten zijn! Dinsdag werd al 24....lekker buiten gezeten, en wat tegels kapot geknald voor het mozaïek achter de jacuzzi. Jawel, het begin is er. Ondertussen heeft Joost coniferen gesnoeid, en nog zo wat tuinklussen.

En eindelijk heeft Joost het weer voor elkaar...kan mail versturen met niet-Gmail adres. Hij kon het niet uitstaan dat het niet wilde. En bleef maar door’’puzzelen’’. Woensdagmorgen 11.15 EUREKA; we doen wat tests, en ziezo, het doet het weer als vanouds. Top!

 

Woensdag: zwembad 23.5 en buiten werd het 27,2!. Donderdag? Vast 25 graden; dun pak aan op donderdag, en dat gaat super! Kan het zelf aan/uittrekken (bijna..). En nu werkt het water-apparaat weer niet; het is wel ‘’aan’’, maar de lamp is uit en er lijkt geen activiteit om door de filters/voor de UV-lamp te vloeien. Wat nu weer? Joost vermoedt, dat de zekering kapot is. Voor het eerst na ruim 10 jaar... Zo’n iel, klein pietepeuterig dingetje. Maar vind dat maar op Jueves Santos  net voor Pasen! Enfin, hij gaat rondrijden en hopelijk vindt hij het. Anders wordt het flessenwater en gekookt water, want het landbouwwater is zonder zuivering (en vooral UV) niet veilig. Hutselflutsel....Enfin, na een uurtje komt ie terug. Gevonden, zo’n zekering; voor 20 cts, en alweer ingebouwd. Het doet het weer! Die man is goud waard! En het is mijn kanjer nog wel!

Terwijl ik aan het koken was, legde Joost de 2 slang-spiralen weer op het dak. Weg met die rommel, Pasen of niet, opgeruimd staat netjes. Straks worden ze aangesloten op de douche bij de bar. Na de lunch gaat hij door. Om 16.30 is ie klaar; het doucheseizoen is geopend...Met zonder boiler.

 

En last but not least...bericht op waterhuisje...van 2 t/m 5 april wordt het water afgesloten...onleuk voor tuin. En voor toilet/schoonmaken en zo....Leuk bedacht...hebben wij weer. Uitdaging, roept Joost. Voor-wateren en emmers/kuipen vol laten lopen. Pffff...Ook fijn paasweekend.