Nieuwtjes

Water, tafeltennis en eten

Vrijdagmorgen; het water is 25 graden! En wat nu weer? Juist. Alle radiozenders zijn verplaatst....en het is een hele toer, om alles weer binnen te krijgen en op ONZE favorietenlijst te zetten. Want die van Canal Digital blieven we niet. Maar ze maken het wel erg lastig...Enfin, Joost regelt het weer.

’s Morgens vroeg. In bed. Zegt Joost....we moeten eens nadenken over de verkoop v/d tafeltennistafel. Nou, duurt nog geen minuut. Verkopen. Ik kan het niet meer, en dan is het maar een sta-in-de-weg op het terras. Dus we plaatsen advertentie. Hadden er veel plezier van, en nu is’t over.

 

Ik ga de plantenperken langs het huis onder handen nemen; prachtig, die cactussen in de steentjes. Maar waarom moet dat onkruid daar toch steeds groeien? Joost heeft 2 tangetjes voor me klaargelegd, plus handschoenen (en ik heb nog de lange pincet) en een mand, waar het onkruid in kan. De klus wordt geklaard. En een enkel sprietje? Hoeft niet 100% perfect... Ondertussen is Joost in de grote tuinen bezig.

 

Het duurde even...Joost leest voor (en er is ook een filmpje) over de NS; fluitjes kunnen er niet meer vanaf, er wordt voortaan gefloten. Nee toch? En als je nou niet kunt fluiten, vraag ik nog?....Of de Hot pod....onder de grond boodschappen zo bij je binnengebracht...ja, toen begon het te dagen. 1 APRIL... Maar die van ‘’NL gaat de provincies afschaffen – voortaan alleen nog maar Noord- en Zuid’’ die vond ik wel goed. Jammer, dat dit nou weer echt een grap bleek...

 

Zondag: het mozaïek ontwerp zit op de muur; Joost hielp me met aftekenen. De tegelstukken liggen op de bank en op de bar. Het begin is er. Maar eerst belangrijker zaken. Maandag is ‘’waterdag’’; verzamelen van water, 2x watergeven aan moestuin/fruittuinen, voor de komende 3 dagen, als ons water weer eens wordt afgesloten.  

 

Felix is weer aan het ‘’brokjesruimen’’ of te wel grote happen brok worden vooruitgeschoven, opgehapt en opgepeuzeld. Hij heeft het maar goed; elke dag ontbijt. En voor Joost is het een principezaak; hij krijgt aaitjes. Felix dus. (Joost ook, hoor).  Na een poos gebrom geeft ie zich over, en gaat ie ontspannen liggen en laat het toe. En ’s avonds of in de nacht komt Droppie; buffet libre!

 

2e paasdag ’s middags; ‘’funkstille’’....het Internet valt weer uit. Wat ik niet snap – ok, ik ben digibeet – het whatsapp (via de PC) doet het wel. Huh? Ooooohhhhhmmmm...plan B, slapen. De laatste nachten waren weer pet. En ja hoor, in plaats van dinsdagmorgen hebben ze maandagavond om 22.00 al het water afgesloten. Hutsefluts! Joost wilde nog de afwasmachine laten draaien! Niet dus. Potverdrie. Dinsdagmorgen doet internet het weer. Te laat. We gaan op stap; zonder water  = plan C. Eten aan de promenade bij Albir: turquoise-tot diepblauw water, lekker in de zon, prachtig!

 

Woensdag zwembad 26 graden. Nu wil Joost – in tegenstelling tot andere jaren – pas bij 28 erin. Voor die tijd was het altijd 26! Watje. Vandaag, donderdag, is het zwemmen met zonder pak! En dan is verdorie de waterkoker – nog geen jaar oud – kaduuk. Altijd wat. Vroeger maakten ze die dingen ‘’duurzaam’’ met nadruk op lange gebruiksduur... Enfin, de Duitse leverancier reageert snel en gaat ons een nieuwe toesturen. Ziezo. Service.

 

En donderdagmorgen komt het water weer. Heerlijk. Wat zijn we verwend met water uit de kraan (geen kannen), doortrekken van toilet (geen emmer), of onder de douche (i.p.v. teiltjes, washandjes en miniwasjes en zo...). Enfin, in Europa zou dit vanzelfsprekend zijn, maar hier op het platteland in Spanje? Welnee. Het is dat wij in een goede waterzuivering hebben geïnvesteerd, en dus landbouwwater geschikt kunnen maken om te consumeren, maar anders? Flessewater met gratis nano-plasticdeeltjes...Enfin, we zijn blij; de afwasmachine draaide, de wasmachine ook, alles is weer spik-en-span. En ik kon weer koken. 2x uit gegeten, maar ik hunkerde naar o.a. sla....