Nieuwtjes

Vrolijke aardbeitjes, naaimachine en kabelschoentjes

Vrijdag schildert Joost de kleimaskers aan de tuinmuren weer mooi blauw; na 10 jaar mochten ze wel een opknapbeurt hebben; het ziet er weer puik uit! Dank lief!

 

Zaterdag multitasking: eerst konijn opzetten; aardappels schillen voor frietjes uit de airfryer, dan voorbereidingen voor broodbakken zondag: voordegen, afwegen meel en overige ingrediënten (behalve water, gist); Joost freest ondertussen 2 rijen voor tomaten, paprika, chiliplanten, uien, sla die hij zondag haalt. En na het eten haalt hij samen met de buurvrouw een bovenstuk van haar antenne eraf. Vervelen? Is er bij ons niet bij. In de piramide bij de keuken hangen nu prachtige aardbeitjes knalrood te wezen, omringd door wat wit Alyssum en erbovenop een ‘’kroontje’’ basilicum. Kruidig, vrolijk en lekker. Die basilicum en aardbeitjes dan...

 

Potverdrie, met de jaren steeds meer problemen met de naaimachine. Hele grote kluwens achter de stof. Niet meer bij te stellen boven bij de instelknop voor garen....Kom ik op Pinterest toevallig iets tegen wat mogelijk mijn probleem kan oplossen. Proberen! Joost bekeek het plaatje, haalde de machine naar voren en we gingen stellen & oefenen. En potverdriedubbeltjes! Het doet het weer! Yippie. Had ik toch bijna de antieke machine weg willen doen...Proef op de som moet gedaan worden. Maar eerst broodbakweekend, en dan visite vlg. week. Daarna.

 

Tja, en dan sta je op, wil je aan de slag. Joost constateert dat de stroom uit was. Weer aan. 1 brooddeeg gekneed, dan even vlug ontbijten. En dan moet de stroom eraf. Er is iets echt mis. In de doos in de schuur is e.e.a. doorgebrand. Hutsefluts. Hoezo broodbakken? Enfin, na 30 min. lijkt alles weer gerepareerd en werkend. Pfff...wat een geluk dat ik zo’n handigerd heb die ook dit probleem weer a) wist op te sporen en b) te fixen. Top, die kanjer! Om 15.00 is alle brood gebakken, deels afgekoeld/in de vriezer, en de keuken weer schoon. Joost heeft ondertussen al paprika’s, sla geplant, nog 200 uien en 60 tomatenplanten te gaan. Hoezo relaxte levensstijl? Hard werken zal je bedoelen!

 

Joost heeft inmiddels kabelschoentjes gekocht. Voor de toekomst. 800 stuks/verschillende maten. Bij Amazon. Kunnen we nog 100 jaar mee vooruit...Hier wel handig, in NL zal je het niet gauw zien. Voorbereid op de toekomst. Ziezo.

 

Een flinke hand aardbeitjes zijn woensdag opgepeuzeld. Samen met ons bezoek maken we een ritje lang S. Pola/de zoutmeren en er zijn ook veel flamingo’s. Bij La Marina is een Natuurpark, waar je deze van dichtbij achter schermen kunt zien en fotograferen. Vervolgens langs de kust naar Torrevieja en daar heerlijk aan de promenade gegeten. Mooi weer, lekkere temperatuur, genieten!

 

Zwembad is 30 graden. Buiten is het 21 – 24 graden. Zalig voorzomerweer. Genieten van natuur, warmte en rust. Heerlijk.