Nieuwtjes

PC-duiveltje en mandarijnijsje

Op de een of andere manier ben ik 3 dagen ‘’nieuws’’ kwijt. Of was er geen nieuws? Kan’t niet vinden. Het zij zo. Ik begin deels opnieuw. Pffff...heb ik weer....Rust is weer weergekeerd. En dagelijkse routine ook: tuin, huis, was, zaken regelen. Vervelen is er niet bij.  

 

Blacky at een paar dagen slecht, vond ik. Velletje ook ‘’iets omhoog’’ op de rug. Dus ik doe een ‘’bakje natvoer’’ met veel water. Het ging erin! Bijvoeren dus, want brokjes zag ik hem niet eten. Tot ik zondagavond zie, dat hij na de ‘’vloeibare’’ voeding ineens een hoop brokjes vreet. Is de irritatie in de mond (of bij kies?) over of was ie gewoon lui? Snap er niks van. Enfin, maandag heb ik nog een beetje. Zien of ie toch weer ‘’normaal’’ eet.....en ja hoor, paar uur later knabbelt ie brokjes. Tot hij kennelijk ineens weer last heeft. Hij eet nu wel af en toe wat brokjes, mar het zit nog niet goed in zijn bekje. In de late middag krijg hij zijn ‘’natje’’. Hoop dat het toch snel goed komt.

 

Joost is druk. Palmen spuiten, waterzuil repareren (het water spoot eruit); en nog zo wat klussen. Ik doe ondertussen de lage bakken; het onkruid groeit bijna sneller dan ik het kan weghalen...En het is weer tuttelweer....meer bewolking, af en toe een buitje. Hebben we net de elektrische dekens weer in de winterslaap gelegd...Wanneer komt nou de zomer? De tuin is blij, maar wij willen zon!

 

 Oh werkelijk. Tenenkrommend. Sinds 16/4 is een pakje uit Duitsland in Alicante. Erop staat ons adres, ons tel. nr. Maar ‘’ze zijn verhuisd’’ staat bij de log van DHL, dus doen ze geen fl..Of te wel...DHL vertikt het om a) te lezen en b) ons te bellen. Ik doe weer eens een poging. Altijd wat.

 

Onze twee buurvrouwen zijn reuze handig en creatief. Kunnen naaien, breien, haken, tekenen, schilderen, sieraden maken en nog heeeeel veel meer. Nu gaat een van hen mij helpen, een deel van de kleding wat op te pimpen; kwaliteit is nog top, maar ze zijn te tuttig of net iets te kort; dus een kantje hier, een mouwtje eraf voor een mouwloos hesje, of een stofje ter opfleuring; kortom, het wordt leuk!  Want ze passen nog prima, maar ze mogen wat ‘’vlotter/jeugdiger’’. Op mijn 59e... 

 

Donderdagmorgen: Felix zit op de tafel. Wippie komt heel langzaam via de stoel ook op tafel. Nou, een gekrijs, gebrom, verbaal geweld die twee produceerden! Wippie taait af. Eigenlijk niet juist. Joost gaat naar buiten. Felix ook van slag. En zowaar, laat ie zich door Joost aaien en zelfs borstelen. Nu gauw buikje vullen en dan taait ie weer af. Kunnen Wippie en de anderen daarna rustig gaan ‘’ontbijten’’. Oh ja, over Felix gesproken. Het huis v/d ex-buurvrouw – Felix’s huis dus – is verkocht! Aan Franstalige Belgen. Schijnen in mei hun intrek te nemen. Of ze ook nog een andere taal spreken? En of Felix daar wil blijven of toch bij ons gaat smikkelen? We zullen het zien.

 

In Alicante hebben we weer een restaurantje gevonden. Typisch ‘’Galicië’’ met vooral schaal-/schelpdieren/vis en beetje vlees. Zalige gamba-carpaccio met mango & avocado gegeten. Heerlijke huisgemaakte kroketjes. Een super salade van mezclum (versch.soorten sla) met gerookte kabeljauw, sinaasappel en een ijsje van mandarijn. Jawel. IJsje. Maar fris-niet-zoet-krachtig, paste perfect; een bittertje, een zoetje, een rookje, een knappertje en een zoutje. Het zat er allemaal in de sla. Echt fris en zalig. Vlak naast de stoffenzaak. Ziezo, daar willen we wel terug komen. Bij beiden...

 

De zaak van ‘’massagestoel-reparatie’’ blijkt helemaal niet te bestaan. Hutsefluts. Proberen een andere te vinden. Enfin, Joost gaat zich weer flink bezig houden met elektra: met extra zekeringen en zo gaat hij ervoor zorgen, dat in de schuur alles weer picobello wordt; kanjer, die man van me! Na een poos roept ie al; KLAAR! Top!