Nieuwtjes

Gele framboos en luidruchtige bijen-eters

De bijeneters zijn terug! In groepen vliegen ze regelmatig boven ons huis/terrein, en een herrie dat ze maken, die prachtige vogels! De nispero’s kleuren snel geel, het fruit in de vriezer is op. Een eerste citroen ‘’Boeddha’s hand’’ geoogst. Mirakels, hoe kan dat nou?

 

Schrik me een hoedje. Ineens een geluid. Joost heeft het gevonden. Dierengeluiden. Zonder waarschuwing. Brullend, blaffend of anderszins uit de PC-luidspreker. En maar repeteren.LOL...

 

Met de poezekattels is het regelmatig een klucht: of Wippie en Zwartje rennen achter Felix aan, of Blacky is weer een boefie – of liefie, als hij dicht bij WIppie gaat zitten. Dan zitten ze allemaal weer op veilige afstand, en dan is het hele poezekattelvolk onvindbaar; een ieder heeft zo zijn/haar favoriete plekje.

 

Eindelijk; de wind gaat zaterdagavond wat liggen. Gaat Joost spuiten. Wil ie al weken doen. Neem – een plantenolie (bio) tegen luizen in vooral de amandelbomen. Dat geeft zo’n zootje nl. He, he. En het nodige wiedwerk is ook weer achter de rug. Zondag kan Joost bijna niet meer lopen. Alles is stijf. Alles doet zeer. Als ik zeg ‘’rustiger aan, je bent geen 20 meer’’ wordt ie iebelig. Het moet, het zal, dus...In de avond ontspant de rug een beetje. Gelukkig. Maandagmorgen loopt hij weer redelijk normaal. Ik zal maar niets zeggen over rustig aan doen...hij luistert toch niet. Maar heb wel met hem te doen....twee kneuzen ‘’if the going get’s tough, the tough get going’’ nietwaar?

 

De Airwalker is opgeborgen. De cross-fiets-walker is weer aan de beurt. 85 baantjes in het zwembad (joggen, zwemmen, ‘’fietsen’’), en meer lopen. Met de warmte gaat het beter. Kou, vocht en veel wind voelt niet goed. We ervaren nog steeds kleine verbeteringen. En geven niet op. Genieten als dingen lukken, accepteren als het even niet wil. Zie ook CRPS-blog.

 

Met de gerepareerde – of beter ingestelde – naaimachine werk ik achterstallig werk weg: Toen ik vorig jaar in het gips zat, heb ik sufmuts de pijp van een katoenen broek boven mijn knie afgeknipt. De verkeerde dan...Dus broek nr. 2. Maar daarna zat ik dus met 2 broeken met elk maar 1 lange pijp. Die zitten inmiddels weer eraan. Een andere broek moest korter gemaakt worden, een schort had een zijkant open, kortom, klusjes. Een keer ging ie weer in de lussen, die dekselse machine, maar gelukkig kreeg ik het allemaal af zonder stress. Enne, dankzij de buurvrouw ‘’testte’’ ik vooraf de sterkte van het draad; bleek dat ik ze nog had van meer dan 20 jaar oud. Heb er nu een heleboel minder, want als ze oud worden, breekt het garen. Wist ik niet.  

 

LOL...zitten we tv te kijken...een stunt waarbij 2 mannen van achteren een op de vliegbaan rijdend vliegtuig proberen binnen te komen...en dan zegt Joost....’’als ze die maar niet zien’’. Ik sukkel  reageer ‘’vast niet, de spiegels zullen niet onder de vleugels door kijken’’....’’Een vliegtuig heeft geen buitenspiegels’’ zegt die doodleuk met zijn gezicht in de plooi. Het duurt even...en proestend lacht ie me vervolgens uit. Ha ha ha...Nou, ben ik toch blij dat ik hem alweer aan’t lachen kreeg....ondanks zijn rugpijn. Een vliegtuig met spiegels. Waarom niet?

 

Maandag weet hij het. Waarom zo’n rugpijn. Joost. Normaal zat ik altijd op een kruk, voorovergebogen in de tuin te werken. Hij altijd op z’n knieën/hurken of bukkend. Nu ging hij ook op een kruk, en dat ging dus fout. Niet meer doen. De 100 plantuien die we van de buren kregen, zitten erin. Nu nog een elektraklus in de schuur – nadat de wasmachine gedraaid heeft – en dan is ook dat klusje geklaard. Ondertussen trekt de zon weg, donkere wolken. ‘’Vanaf 1800 uur regent het’’ voorspelt Joost...Pet...deze week frisser, natter, waar blijft de zon? Nou, om 17.20 was het al raak....het giet! Effetjes. 1,5 mm.

 

De 1e gele frambozen hebben we al opgepeuzeld, lekker! Maar zo vreemd, die gele kleur. Ik proefde met ogen dicht. Joost met open ogen. En hij vond ze minder zoet...De 1e bloem v/d cactus Koningin v/d nacht is opengegaan. In de nacht. Wat een geur. In de loop v/d volgende dag bloeit hij dan langzaam uit...1 dag, voor zo’n spectaculaire bloem. Jammer. Er komen er nog veel aan.

 

Woensdag gingen we naar het Vall de Pop; Lliber/Alcalali en Parcent. Vrienden hebben daar recent een huis gekocht. Gaan ze een B&B runnen. Mooie omgeving, vooral als je via de Coll de Rates weer terug rijdt naar La Nucia. Joost maakte wat mooie panorama-foto’s.

 

Donderdagmorgen vloot een Groenling op de lijn achter zo mooi, dat Joost hem even op de kiek zetten. Prachtvogeltje. Niet al te groot, maar hij/zij zat wel parmantig te fluiten!