Nieuwtjes

Kiezen, niet kniezen, gebitsprobleem en wiet

Na 5 ½ jaar elke week praktisch alle rubrieken te vullen op deze website, vind ik het genoeg. Ik ben daar vaak 1 ½ dag of meer mee bezig (screenen, herschrijven, inkorten, publiceren). Ik ga door met de Blog over ons leven, voor de verbinding. Ik hoef niet meer alles te weten, noch dagelijks/alle nieuws te lezen. Ga cocoonen. Niet afsluiten. En kies, vanwege beperkte energie voor schilderen, beeldhouwen, mozaïeken en echt (boeken/verhalen) schrijven. En natuurlijk tuinwerk. We willen – en kunnen nu – vaker erop uit om te fotograferen, mooie plekken bezoeken. Daar gaan we voor.

 

Joost heeft de palen tussen zij-voortuin en beneden tuin verstevigd. 1 v/d 3 palen ga ik schilderen, en ik maak iets voor erbovenop van klei. Er hangen al maskers aan de muur, dus misschien een soort duiveltje, vleermuisje of zoiets? Of een fantasiebeeld, wat naar beneden kijkt...? Maar eerst onkruid wieden. Ondertussen is Joost aan het bosmaaieren; ofwel hoog gras/onkruid wegmaaien.

 

LOL....Joost ziet Felix met het koppie boven de tafel verschijnen, en foetsie...Had ie te korte aanloop genomen...maar even later was ie weer op tafel. Ontbijt. En soms mag Joost hem aaien. Droppie hebben we sinds de forse regen niet meer gezien. Ik hoop maar dat ie niet in een buis is verzopen. Maar...potverdriedubbeltjes, komt er toch al een paar dagen een ‘’broertje’’ Wippie: of te wel wit, blauwe (schele jawel) ogen en paar stipjes roodbruin (Wippie heeft ze grijs-zwart). Komt over de muur zetten, zit gemoedelijk op een paaltje en komt soms naar beneden – prompt met groot gekrijs van overige poezekattels. Zo te zien een kater. Als de poezels hem willen, hebben wij niks te vertellen, maar we zitten niet echt te wachten op nr. 7. http://zoom.nl/foto/dieren/schele-gast.2947776.html?object=user&object_id=137447

 

Zit ik op toilet, zie ik een klein insectje op het raam...’’Joost, er zit hier een raar beestje’’ roep ik. Blijkt het een mini-mantis, minder dan 1 cm klein, te zijn! Hebben wij weer!

 

Blacky heeft echt last van iets in zijn gebit. Maar laat me nog niet toe. Soms eet ie heel lang zonder problemen brokjes, dan hoor je weer een gemiauw van pijn, schudt ie met zijn hoofd en probeert hij met zijn pootje ‘’erbij’’ te komen en verdwijnt dan direct naar he dakterras, zodat we niet bij kunnen. Krijgt ie natvoer, gaat dat er goed in, en soms snap je niet dat ie een uur daarna uitgebreid ook brokjes vreet. Houdt ie me voor de gek? Nee, soms gaat het goed, en soms even niet. Gaan toch proberen, of Joost hem kan vasthouden (m/handdoek) en ik in zijn bekkie kijken, evt. losse kies trekken. Maar nu nog even niet. Gaat misschien vanzelf los. Even bekijken.

 

Zomerregime gaat in: eerst 1 ½ uur tuinieren, dan ontbijt. En voor de lunch zwemmen. Want anders wordt het te warm in de tuin.

 

En het is toch erg ook, ook al is de roep groot, de taks op zonne-energie is er nog steeds. Een land met meer dan 300 zonnedagen. Achterlijk. Zeker als je kijkt naar subsidies en mogelijkheden in NL. Wij houden zoveel mogelijk rekening met ''onze'' tijden voor energie-zaken, maar ergerlijk is het wel..https://cincodias.elpais.com/cincodias/2018/05/22/companias/1527005052_839844.html

 

CBS meldt: lagere pakkans in NL voor wiettelers, productie en winst veel hoger, wel 4,8 miljard. En dus EU-naheffing! Nou, ik ga ook aan de wietteelt, onbelast, voor eigen gebruik. Maak wietolie. Maar dan echte. Nu nog plantjes/zaadjes scoren. Dachten in een dorpje verderop te kopen. Zit al jaren een Growshop. Keken zelfs nog op internet; jawel, zaadjes heeft ie ook...En wat denk je? Niets, nada, weg, foetsie is ie!? Gelukkig hebben we nog een andere optie. En internet. We gaan ervoor.