Nieuwtjes

Kraker! Wielewaal en gota fría

Voor het eerst weer in het zwembad ‘’gebald’’...of te wel wie de meeste ‘’doelpunten’’ weet te maken met een bal. Heerlijk. Langzaam opvoeren, want na 20-14 voor Joost was het even genoeg.

 

Nadat ik donderdag een start maakte met het mozaïek, was vrijdag een rust/foto-dag; weer de Sierra de la Pila in. Wat een boel vlinders/insectjes op bloeiende bloemen!? Vlg. week nog eens gaan; want een boel staat er nog aan te komen. En een vogels, die daar vloten! Worden we zo vrolijk van. Want we hebben ook een jaar gehad, waar noch vlinders, vogels of bloemen waren (enorme droogte), en zelden zoveel vogels als nu. De natuur leeft op! En Joost kon zich heerlijk uitleven! Als bonus vloog een wielewaal net voor ons langs, toen we vlak bij de uitgang v/h park waren. Super!

 

Verheug ik me al weer op zaterdag: eerst tuinwerk, dan zwemmen, ontbijten en na rust weer door met mozaïek. Zegt die leukerd van me ‘’het gaat mogelijk wat druppelen hoor’’...potverdrie toch...heb ik weer! Enfin, alles is achter de bar gezet, het mozaïek is afgedekt. En nu hopen dat de regen NIET komt. Is me toch wat dit jaar! Veel te vaak regen (wij zijn er wel blij mee, hoor, maar het is hier ongebruikelijk); te koud, maar goed, we zijn blij met elke zonnestraal en regendruppel. Dus work in progress, maar wanneer weet ik nog niet... Om 12.45 gaat het gieten. Jawel. Alle poezekattels zitten/liggen/slapen veilig op het terras, in de huisjes, onder de tafel. Ik maak een wild-stoof, aardappelgratin en lauwe witte-koolsalade; verwarmend. Hadden we de tuin zo mooi op orde, gefreesd, geploegd, gewied. S’nachts ging het weer tekeer: om 0100 weer een gota fria; 35 mm....de plassen staan in het land. Overweeg toch om rijst te planten....Dit jaar al 194 mm...Terwijl gemiddeld over het hele jaar zo’n 220 – 240 valt, waarbij vanaf mei een droge periode zonder regen tot september. In mei 45 mm, en nu juni 38 mm!

 

Maandagmorgen fluister ik in Blacky’s oor als ie op tafel voor een volle bak brokjes zit ‘’op de linker kant eten, schatje’’, en wat denk je, hij eet een hele maaltijd met zonder problemen!? Zou het eindelijk over zijn? Ik hoop het. Zegt die leukerd van me ‘’had je’m dat nou niet eerder kunnen vertellen?’’....Nou, de rest v/d week was het weer pet. Toch maar weer blikvoer. Zieltje.

 

Eerste paar kersjes opgepeuzeld, zijn er niet veel dit jaar. Nog steeds wat aardbeien, frambozen, volop citrus nog, en de 2e portie perziken komt eraan, evenals abrikozen en vijgen. Yammie. En een handjevol kappertjes van onze eigen struikjes!

 

 Ons zwembad is gekraakt!....Dinsdagmorgen ga ik het zwembad in. Buiten is het grijs. Waar is de zon? Enfin, ik heb al 10 baantjes gezwommen en 24 gelopen, zie ik dat er een ‘’pluisje’’ vlak bij mijn arm zit. Wil het wegwuiven, voelt het ‘’hard’’. Ik loop door en zie ineens, dat het pluisje naar mijn kuit duikt. Potverdrie! Het is zo’n enge, bijzonder agressieve waterloper-soort-beest, wel 1 cm groot, dat je wil bijten! En snel dat ie is! Hadden we paar jaar geleden ook. Dus we kennen ze. Ik ga zo snel mogelijk uit het zwembad. Eng ding. Joost gaat hem wegvangen de volgende ochtend. Redder in nood. Die engerd moet je niet in je zwembad willen. Hoe ie erin komt? Via een spleet. Hoe die weet dat dit ons zwembad en wij zijn prooi zijn? Geen idee. Maar ‘k mot hem niet. Omdat er een paar plaagdruppeltjes vallen, plan B: Joost heeft perziken geplukt: 32 porties voor de vriezer!.

 

Misschien weet de nw. Spaanse regering hier toch nog het tij te keren; weg met extra belasting en belemmering bij zelf opwekken van duurzame (solar) stroom voor de kleine man? En ook de wil om duurzame energie te realiseren – waar de PP niet aan wilde? We zullen het zien.