Nieuwtjes

Belasting, tafeltennis en spits

Vrijdag: we gaan naar de Belastingdienst: ineens een brief i/d bus, dat we 4x zoveel OG belasting moeten betalen en naheffing van 2014 - 2017. Nou was vanaf 2014 een campagne gestart, om de illegaliteit (verbouwingen z/vergunning etc) van OG aan te pakken. Niet met huis-aan-huis controle, maar met vliegtuigen en zo...Verschil Kadasteropgave wordt dan verrekend met belastingaanslag. Met nahef (max. 4 jaar zijn)  Of we even extra ruim 1200,00 voor eind juni willen overmaken. Na alles gecontroleerd/gecheckt/besproken te hebben, komen we tot de conclusie dat e.e.a. met ruim 10m2 verschilt. Ofwel pakweg 14,00 Euro/jaar meer. Correctie met formele architect gaat fors meer kosten dan wanneer ik de komende 20 jaar 14,00/jaar extra betaal. De naheffing betalen we in 6 maanden af. Ook weer geregeld. Dossier gesloten. Rust.

 

Is het toeval of ‘’voorziening’’ of...? Zaterdagavond was de televisieserie ‘’Dr.Bull’’  te zien: https://www.imdb.com/title/tt8028584/ ging over (deels verboden) CBD olie in de VS met de hamvraag ‘’mag je mensen helpen die baat hebben bij natuurlijk middel’’ Lees ook:  (https://www.organicnewsroom.com/cannabis-cbd-oil/ ). En zondag kom ik uit onverwachte hoek vanuit mijn werkverleden iemand tegen die ook bezig is met dit thema. En lees ik over HempCity en zo...Bizar. Maandag komt het 2e stofje binnen; THC. Eerste nacht 1 druppel, niks. 2e nacht druppel ik 2 (of 3...), en het lijkt alsof ik ietsje meer slaap. Of is de ‘’crash’’ na 4 nachten pet....Experiment continueren. Maar als ik toch weer beter kon slapen. Wow, dat zou wat zijn!

 

Satéstokjes. In de tuin. Jawel. Om de mini-aspergeplantjes die nog over zijn na 2 gotas frias, te ‘’markeren’’ zodat ik ze bij het onkruid wieden niet per ongeluk eruit trek of weg schoffel. Ze zijn wel klein. Die plantjes. Maar goed, ze zijn door een rondje stenen ‘’beschermd’’ en die satirieker steekt ver uit. Bleek de watertoevoer te schamel. Ook geregeld. Het 1e peertomaatje is geoogst! Ze doen het heel goed, die planten. Joost merkt lauwtjes op dat in de vriezer nog wel een pak of 100 liggen. Van tomaten...Maken dus zondag tomatensaus voor pasta....

 

Het mozaïek (althans het abstracte figuur) is klaar. Nu nog de omlijsting. Dan voegen en de rest wit schilderen. Het wordt leuk, vrolijk, kleurig. Maar voor het leuks eerst werken...Maandagmorgen is het een drukte van belang: de tuinman is bezig, onze wervelwind binnen aan het poetsen, ik in de tuin, Joost maakt ontbijt en zorgt voor mest geven aan de tuinen. Als dat geen maandagochtend spits is, weet ik het niet meer.

 

Woensdag; 26 porties knoeperds van reuze-zalige-puntgave-abrikozen voor de vriezer. En nog 3x zoveel komen eraan, aldus Joost. Of meer...Vrieskast nr. 3 is weer in gebruik...Het was een bijzonder drukke ochtend: tuinwerk, naar de belastingdienst, Aldi, Mercadona (= 2 supermarkten), bouwmarkt (lijm voor mozaliekelen). Na de lunch die abrikozen verwerken. Om 17 uur is het nog 26 graden, met een windje. Ik voeg nog wat laatste mozaïekjes toe aan de wand. Klaar voor voegen. Joost heeft ondertussen wat takken v/d grote pijnboom achter gesnoeid. In de vroege morgen is deze heel hoge boom de veroorzaker van ‘’geen zon op de panelen’’ en kan Joost pas na 0900 thee zetten...Het is wel een raar ‘’gat’’ geworden daar...Maar goed, als het elektra bespaard...

 

Soms...Je biedt een tafeltennistafel aan, puike conditie, maar 1 jaar gebruikt, zelf afhalen, voor redelijke prijs. Dram-mevrouw wil eerst heen-en-weer-zeuren over prijs. Ik doe niet moeilijk, 20,00 eraf, klaar. Zegt ze ‘’ik heb geen vervoer/geen hulp’’ en  of wij het niet willen doen voor 20,00. Huh? Kost ons halve dag (ruim 1 uur van ons vandaan, incl. in/uitladen/monteren, benzine, tijd). Voor minder dan 80,00 doen we’t niet. Geen zin/tijd voor dit soort gedoe. Eerst afpingelen dan koopje-willen-slaan en ons voor haar karretje spannen? Donderdagmiddag vraagt ze of ze'm kan halen. Als ie in haar auto past, prima. Dat was 1500 uur....het is nu 1830. Of ze nog komt? 

 

Ondanks de gota frias gaat het niet goed met het water. Een overzicht v/d stuwmeren laat maar zo’n 30% ‘’vulling’’ zien (Spanjewijd 77%); https://www.embalses.net/comunidad-17-comunidad-valenciana.html Crevillente, vlak bij ons, heeft v/d 13 hm3 maar 3 hm3 gevuld...Bedroevend, als je de lijst bekijkt. Maar hier is de zomer eindelijk gekomen. komende weken boven de 30 graden. Lekker. Zonneregime: overdag rolluiken binnen dicht, avond/nacht open. Terras is volledig open. Ook het voorfront v/h zwembad zal open moeten. Yippie, warmte!

 

Nu hebben we Blacky al een paar keer heeeeeel veel brokjes op tafel zien eten. En dan lijkt het weer van ''auw''. Is het nu wel aan het goedkomen met dat tandgebeuren of niet? We gaan blikvoer minderen, zeker als ie zoveel heeft gegeten. Afwachten.