Nieuwtjes

Topoogsten, nare & bijzondere insecten en mozaliekelen.....

De ene keer zit Blacky lang brokjes op tafel te eten. Dan is het weer ‘’mis’’ en rent ie weg. We bouwen het blikvoer beetje af, maar als ie erom vraagt, krijgt hij het. Maar het gaat vlg. ons wel beter. Want je ligt niet heerlijk te rollen in het zand, of op mijn buik, of rent andere katten achterna als je je als kat niet lekker voelt. Ergo...komt wel goed schatje.

 

36 porties (x4 knoeperds van abrikozen) weer voor de vriezer. Alweer voor een paar maanden veel porties. Genieten van 2 handjes kersen, zalig. Af en toe wat framboosjes (geel of rood). En nog steeds om de paar dagen een handvol aardbeien! De vijgen groeien goed, nu nog kleuren. De tuin is bijna weer helemaal op orde; priegelwerk tussen uien, maar het schiet op. Elke ochtend voor 9 uur 1 – 1 ½ uur onkruid wieden. Joost bosmaaiert, en zo blijven we actief. Maar wat is het genieten, nu volop tomaten; nog witte kool, wat sla, radijs...Kraakvers, zo van land op tafel bewijze van spreken. Verser kan het niet. En dat proef je. In het weekend is weer broodbakken aangezegd...

 

3 uur aan het voegen. D.w.z. Joost voegt, ik herstel waar nodig, en was in. Veel werk. We zitten op de helft. Valt nog niet mee met die eigen creatie op de muur...Enfin, het voegsel is op, dinsdag ronde 2. Het wordt mooi! Het zomerregime houdt in: overdag alles dicht, ’s nachts alles open. Het zwembadfront is er ook af. 33 graden was wel erg ‘’soepwarm’’...nu is het rond 29/30 graden. Prima zo.

 

Nadat de – zullen we maar zeggen Oostblok- dame ons gruwelijk in de steek liet met de tafeltennistafel (eerst afdingen, dan 2x niet opdagen), hebben we’m uiteindelijk toch via het dal-nieuwscircuit verkocht. Vlg. week wordt ie opgehaald. Jammer dat wij niet meer kunnen spelen, maar fijn dat een ander daar plezier van heeft. Ook weer afgewerkt.

 

Dinsdag is het mozaïek gevoegd. Plinten zitten er tegenaan, woensdag schoonmaak v/d rest v/d muur, zodat ie wit geschilderd kan worden en dan is het af. Het megaproject mozaïek bij jacuzzi.

 

Erg fantasierijk zijn ze niet. De leveranciers. 24 uur service. Ammehoela. Donderdag besteld, dinsdag nog niet. Ik bel. Ja, problemen met leverantie van product. En waarom dan geen respons op 2 emails? Ja, daar hadden ze ook problemen mee. Met die email. Een telefoontie kon er niet af?...Potverdr...maar woensdag, wordt het geleverd. Mutsen. En ja hoor, terwijl we bezig zijn, komen de koeriers woensdagmorgen achter elkaar aan de deur. We moesten feromonen hebben tegen de Tuta (naar beestje wat gek is op tomaat, die blieven we echt niet); een reinigingsvoet om het zwembad schoon te maken en saffraan bollen. Ziezo. Dat scheelt heel veel tijd (niet naar Novelda, Murcia, Alicante) en ook benzine. Efficiency dus.

 

De laatste 31 porties reuze-abrikozen zitten in de vriezer. En een 5-tal porties om zo op te peuzelen liggen nog op de balie, voor de komende dagen... en de 1e 2 vijgen zijn ook al opgepeuzeld. Overdag is het rond de 30 graden, ’s avonds kan het nog wel tot 13 graden afzakken. Zomerweer.

Bijeneters vliegen soms in grote groepen schreeuwend over ons gebied; machtig mooi. En weer een neushoornkever (vrouwtje) gevonden...Ze doen er 3 jaar om uit te komen, leven maar kort om te paren en eieren te leggen en dan gaan ze weer dood. Schitterende grote kevers. Mannetje heeft een ‘’neushoorn’’, vandaar de naam. Maar deze dame had geen zin in een fotoshooting, dus Joost kon haar niet goed op de kiek zetten...Werd snel vrijgelaten, maar toch even kunnen genieten van dit speciale insect. Altijd is hier wel weer wat bijzonders. En da’s leuk.

 

Woensdagavond is de klus geklaard. Moe en voldaan loungen wij op onze ligstoelen, en kijken af en toe ernaar. Ons mozaïek. Prachtig. Foto's volgen. Donderdag een uitwaaidag aan zee; in Santa Pola. Even uitrusten. Vrijdag wordt de vijgenboom ingepakt, in de tuin gewerkt en voorbereidingen voor het broodbakken gestart. Oh ja, en natuurlijk genieten van zon & rust.