Nieuwtjes

Ik zie rood...

20.7. Ruim 2 maanden nadat ik besloot, om de meeste rubrieken op de website te sluiten. En wat heeft het me een tijd opgeleverd. En meer rust. Een heel enkele keer ben ik nog even een paar minuten boos, verontwaardigd of woest, maar dan leg ik het af. Is het klaar. In mijn eentje verander ik’t niet en van ergeren krijg je rimpels...

 

Vrijdag wordt ketchup gemaakt van 3 kg; de yoghurt is ook aangezet en Joost heeft 50 saffraan bollen in de grond gezet. Ziezo, we zijn al vroeg bezig.

 

Tergend. Ergerlijk. Elke zomer hetzelfde, maar deze keer nog erger. Geluid op vol. Bij de buren. Alsof ze de openlucht disco voor henzelf hebben...of de buren dat leuk vinden? Het zal ze een ....wezen. Aso. Ik vind het leuk, als men plezier heeft. Feestje? Prima. Maar elke vrijdagavond, za en zondag dat hersenloze gedreun en die klereherrie van kinderen en jongvolwassenen, die niet hebben geleerd dat er ook nog anderen om hen heen leven, die misschien niet zo gecharmeerd zijn? En dan ook nog eens op dinsdag en woensdag? Pfff....Zaterdag was de maat vol. Voor de nw. Buren dan...toen wij op 17uur vertrokken om nog iets te halen, was het wel heeeeeeel veel herrie. Toen we terugkwamen, was het aanzienlijk rustiger. Hebben de nw. Buren zich laten horen? Alhoewel....zoals zij met hun honden omgaan, is ook aso. Zo veel schreeuwen, zodra er een blaf is, da’s toch niet normaal. Vind ze nu al niet leuk. En dan zouden het ook nog fokkers zijn van Boucheron (kruising dobermann/rottweiler); gevoelige dieren, daar krijg je toch gestoorde pups van? Zielig.

 

Het elfendeurtje is klaar...zie onder foto’s 2018. Noem het kinds, ik geniet dat ik even kind mag/kan zijn. Want na mijn 10e moest ik ‘’volwassen’’ zijn. Enfin, ik vind het leuk, dat ‘’kleine mensjes’’ in onze tuin welkom zijn. Ondertussen weer tomaten geoogst...over 2 dagen nog eens, dan genoeg om te drogen. Paprika’s voor de diepvries, we blijven doorgaan. En altijd wat. Kraan bij het achterplaatsje is vergaan. Maar Joost draait daar zijn hand niet voor om. Was wel natgespoten....sorry, foutje, bedankt, maar top dat het weer gemaakt is.

 

Ook zo’n chantagemail gehad? Over zogenaamd ‘’gefilmd tijdens pornokijken’’ en of men even mocht vangen in bitcoins? Nou, ondertussen heb ik er 4. Van 1000 – 7000,00$...Boeven.

 

Blij dat de EC tegen verwachting in, toch heeft geoordeeld, dat CRISPR-CAS (de genetische knip-en-plaktechniek) wel onder de strenge EU wetgeving van genetische modificatie van organismen valt.  En dat producten, gemaakt met grondstoffen vanuit deze techniek, gelabeld moeten worden. Goed zo! Consument heeft recht om te weten, wat erin zit. Hoewel, zo min mogelijk industrieel geproduceerd voedsel is nog beter...

 

Woensdag: we gaan naar Petrola, een zoutlagune op ca. 200 km v/d kust van Alicante. Flamingo’s hadden we daar 2 jaar gespot. Het is een v/d 3 broedplaatsen in Spanje. Nu? Afgezien van een aantal hang(jongere) flamingo’s? Nul. We spraken daar met een onderzoekster v/d Uni (die nemen water/grondmonsters van dit natuurgebied); vorig jaar waren er nog meer dan 3000 gezien! En nu? Iets verderop in een piepklein lagune-meertje nog een aanzienlijke groep. Het water is nu veel zouter dan de zee. Misschien door overbevolking te weinig voer? Of....? We weten het niet. Wel bizar. (zie ocelotsfotoblogspot).

 

Potverdrie.....de palmduivel (red weevil = insect) heeft in de regio Murcia (die naast/onder ons) al ruim 60%^v/d Canarische palmenbomen om zeep weten te helpen. Ondertussen geeft ook de EU toe, dat ze dat kreng niet vernietigd krijgen...Ernstig...

 

Oh ja, wie visolie/omega-3-pillen slikt? Ga beter verse vis eten...heb je meer aan. En is stuk goedkoper/gezonder. Donderdag hebben we tomaten in plakken in de droogmachine gelegd. Vanmorgen, vrijdag, in potjes, met kruiden, peper (even eerst door azijn gehaald), op olie. Hadden nog maar 2 potjes...De volgende portie wordt dit weekend gemaakt...Ineens een hoop oogst tegelijk. En nog genoeg in de vriezer.

 

Gisteren vierden we onze 40-jarige trouwdag. Wat vliegt de tijd toch!