Nieuwtjes

Druiven en zuurkool

Maandag: na een week lang dagelijks voor wondverzorging naar het ZH te gaan, lijkt nu de wending echt de goede kant op te gaan. De wond is voor ruim 50% genezen! Top! Ik moet werkelijk veel engeltjes hebben; wondheling met CRPS is een ‘’uitdaging’’. Het kan werken, langzaam, of niet. En dan? Pech. Nou, het lijkt dat we deze uitdaging overwinnen! (zie verder CRPS blog).  

 

Aardbeving. Maandag 16.40. van wel 4,3. De zwaarste sinds 58 jaar. Net toen ik was ingedommeld. Het hele huis schudde. Nou worden we hier wel vaker opgeschud, maar deze was toch wel heftig. https://alicantepress.com/not/37630/un-terremoto-de-intensidad-4-2-sacude-albatera/  en http://www.ign.es/web/ign/portal/ultimos-terremotos/-/ultimos-terremotos/getDetails?evid=es2018jlgic&zona=1  

 

Top. Onze gemeente. 1 augustus (net voor de vakantie begint) komt er een BOE. Zeg maar soort Staatscourant die aankondigt, dat er een voorlopig bestemmingsplan is. 45 dagen inspraak. Ik vraag ‘’kan ik het hele document per email ontvangen’’. Reactie 0. Op 12-8 krijg ik via via het totale plan (20 documenten, meer dan 1000 (!) pagina’s...) als pdf. Potverdriedubbeltjes, dat wordt uuuuuuuren leesvoer....Onleuk.

 

De eerste schitterende witte druiventros opgepeuzeld: superzoet, zalig genot. En een peertje met rode wangetjes, volop witte vijgen, heerlijke kropsla. Joost plant zondag 25 tomaten, romeinse sla en andijvie. Met de plantstok was het zo gepiept. Wat een kanjer, die Joost. Over 2 weken zaaien we wortel, radijs, en gaan wellicht weer nieuwe uien en knoflook de grond in. Bezigheden bij warmte: spelletjes op de pc. Overigens goed tegen Alzheimer & co...

 

LOL.... ik overweeg om lid te worden van de Kerk van het vliegend spaghettimonster.  Met een  vergiet op mijn hoofd...Pastafarisme heet dat. Begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan, uit   protest tegen gevestigde godsdiensten.  De ‘’godheid’’ die vereerd wordt is gemaakt van spaghetti en  gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Het geloof heeft geen geboden,  maar acht zogeheten liever-nieten. De hemel bestaat uit een biervulkaan en strippers en opwarming van de aarde komt volgens gelovigen door het verdwijnen van piraten. De afdeling bestuursrrechtsspraak van de RvS heeft nl.  beslist, dat het geen godsdienst is. Pfff...

 

De malafide transporteurs worden steeds creatiever. Na ruim 10 dagen hier in Spanje in het magazijn te hebben gelegen – je zou ook niet 1x bellen met het tel. op het paket – werd het vandaag afgeleverd. En ook nog eens niet goed luisteren naar de instructie ‘’volg de weg voor 2,1 km en aan uw linkerhand vindt u...’’’....Excuus? ‘’Ik heb geen km teller’’. Huh? En dan was het pakket nat. ‘’het heeft geregend’’. Ja en? Er staat duidelijk op, fragiel, niet nat laten worden’’.....Pffff...Je moet hier soms wel engelengeduld opbrengen voor dit soort stupide mensen/bedrijven.

 

Donderdagmiddag: het kijkt heel zwart, dreigend....Joost zet alvast de ramen dicht...Spatjes....meer niet....alles weer open. Laat in de middag gaat het dan toch miezelen. We hebben al 1,4 mm.

 

2 artikelen sprongen eruit deze week: over de farma die steeds vaker fouten, bedrog en gesjoemel laat zien:  https://www.sueddeutsche.de/gesundheit/medikamenten-importe-arzneimittelmarkt-immer-anfaelliger-fuer-fehler-und-betrug-1.4090522  en een artikel over de oorzaken van obesitas: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/aug/15/age-of-obesity-shaming-overweight-people . En dat Bayer zich waarschijnlijk lelijk verrekent met de overname van Monsanto? Zou de wereld blij van moeten worden. Recent werd Monsanto beboet voor het veroorzaken van kanker bij een tuinman. En het kan nog erger. Goed zo. Tijd om deze kwalijke praktijken plus rotzooi die ons leven verpest, een halt toe te roepen.

 

Blacky vraagt nu 3x/daags om blikvoer. Ga vlg. week met de dierenarts praten. Moeten zien, hem in zijn bekkie te laten kijken; mogelijk is een stuk kies aan het zweren, want soms stinkt hij uit zijn bekkie. Ondertussen glanst ie wel, buikje rond en rolt ie ‘s avonds vrolijk op mijn buik. Af en toe heeft ie een slechte dag, en komt ie niet. Komt het vanzelf goed of niet?

 

Donderdag: probiotica is het toverwoord om de darmen weer te helpen herstellen na 10 dagen antibiotica. De pillen die te koop zijn stellen vaak weinig voor. A) maagbeschermende huls nodig, b) voldoende miljarden bacterieen v/d goede stammen en c) werkzaamheid niet alleen ‘’ten tijde van productie’’. Dus kun je beter naar goede voeding grijpen, met voldoende (bio/z-suiker) yoghurt, en gefermenteerd spul (rauw, zoals zuurkool), ui, knofloo, veel verse groente etc. Dus Joost haalde 2 grote witte kolen, 1 rode en een bos wortelen. Het zit in de pot. Benieuwd....normaal maak ik zuurkool (in grote hoeveelheden in de herfst) van alleen wittekool en zout. Deze variant zag ik voorbij komen en het leek me heerlijk. Afwachten.