Nieuwtjes

Bananenrepubliek; rot zelf op!

De amandeloogst dit jaar is klein. Geeft niet, we hebben nog 3 zakken i/d kelder...De laatste portie ligt nu buiten te drogen.

 

De maffia verlaat het zinkende schip (figuurlijk) om illegalen vanuit Marokko naar Spanje te verschepen...En dan is er nog de affaire van Córdoba....nieuw onderzoek lijkt uit te wijzen, dat de Kerk helemaal niet eigenaar is v/d Kerk in de Mezquita....Vuurwerk verwacht...werd tijd. http://www.elmundo.es/andalucia/2018/09/15/5b9ceb3946163fa6488b464e.html

 

Bestemmingsplan-vergadering deel 3).....weer die architect. Mummelt voor zich, onleesbare sheets, en dan ook nog gebrekkige vertaling in het Engels en Frans (waren er wel Franstaligen aanwezig deze keer???)...ik was te moe/het was te slaapverwekkend, ik ben na een ¾ uur weg gegaan. Ja ik weet, ik had moeten blijven. Om te weten of er vragen komen en zo....Er waren maar een 20-tal, waarvan de meesten Engelsen. Achteraf blijkt, dat een kwartier later de bijeenkomst klaar was...Met geen nieuwe vragen. Maar ik ben er nog niet klaar mee.

 

Zaterdag regen - nog nooit zoveel – en zeker ook  niet in deze maand regen gehad. Maar we gunnen het de natuur! Al 39,6 mm deze maand. Ongekend...Het heeft wel wat, onder de overkapping v/h zwembad zwemmen bij druppels die op het dek kletteren...Wat zal de saffraan groeien!

Zondag: broodbakdag. 3 volle runs (x 2 platen): Züpfe (soort niet-zoete Challah, ofwel gevlochten brood); boeren/landbrood en zadenbrood. Het was goed te doen. Daarna: zalige eenpanshussel met o.a. aardappels, asperges, boontjes, tomaten, paprika, ui, knoflook, bacon, gehakt, kruiden, specerijen, room.  

 

Spierballen-Tantetje ‘’ my plan or no plan’’...Peyton Place-Brexit: Ik voorspel het gaat niet door. En het VK draait maar op voor de kosten zonder cherry picking, vind ik! Hoedjesparade, holle woorden & loze beloftes op Prinsjesdag; niks-aan-dag dus. Nabeschouwing met  Wobke-truc ‘’alle 12 wetsvoorstellen of niets’’ om dividendbelasting af te dwingen in 1e Kamer? Of Klaas met zijn postcoderacisme/klassenjustitie plan? En vooral niet aanpakken van witwas-bankiers en pandjesbazen, of preventie in zorg of....? Meer geld voor toch-al-rijk-Koningshuis? Ego-gebral met kijkwijzer-voor-alle-leeftijden?...En oh help, tussendoor heeft Pinoccio  weer een nieuw plan: windpark-veilingen in plaats van subsidies...

 

Verdorie, is Joost aan het kijken voor een (hogere) nieuwe toiletpot, blijkt dat de batterijen niet meegeleverd worden...Huh? Enfin, we hebben er een gevonden! De Inodoro Oslo PMR van Fossil Natura. Prachtaanbieding. Woensdagmiddag besteld, komt morgen, vrijdag, dus Joost is bezig met voorbereidingen. De 8 jaar oude pot was aan vervanging toe in het buitentoilet. Wat ik niet snap; waarom kiezen niet meer mensen voor hoger/comfortabel zitten?

 

De Spaanse regering wil de ‘’leegstand’’ van huizen aanpakken in het algemene belang, en tegen banken/speculanten/burgers...met nationale wetgeving. Ruim 3,4 miljoen leegstaande huizen.  Betaalbaar wonen als prioriteit. Hoe ze dat willen regelen? https://elpais.com/elpais/2018/09/18/inenglish/1537258176_649049.html

 

Eischaal-membranen laten chronische wonden sneller helen. Vonden de Noren. De genezende werking van het eierschaalmembraan was al lang vanuit de Oosterse geneeskunde bekend... Foodlog: Coca-Cola zint op drankjes met Cannabis CBD...big business voorzien! Valsartan-schandaal (bloeddrukverlager) analyse: dagelijks van 2012 – 2018 320 mg/dag ingenomen? Kans van 1 op 5000 dat je kanker krijgt. Lagere dosering/langer gebruik? Lager risico. Niks aan de hand, toch?

 

IgNobelPrize= hoe wetenschappelijk onzinonderzoek belangrijk kan zijn? Door achtbaan-ritten nierstenen kwijtraken b.v. Juist. Vorig jaar won digderidoo spelen tegen slapeloosheid (nee, ik overweeg dit niet). 2018; vredesprijs voor vloeken tijdens autorijden; zelf-colonscopie in zittende positie; van kannibalisme kun je niet leven en voodopoppetjes als wraakmiddel tegen boosaardige bazen...Het is me wat.

 

Heel misschien komt er ooit een Chinatown in Benidorm...er zijn plannen. Oh wat zou het heerlijk zijn, eens echt goede Chinese restaurants te vinden in Spanje...Deze week bij Udon in Elche gegeten; Japans/fusion. Niet authentiek, maar niet verkeerd!

 

Woest, razend ben ik! De rechtbank in A’dam strafte een 38-jarige Afghaanse asielzoeker voor verkrachting van een verstandelijk beperkt meisje lager, om te voorkomen dat hij zijn verblijfsvergunning kwijtraakt. PARDON!? Op naar de volgende verkrachting, schending van onze grondrechten loont! Wat een Bananenrepubliek! Grapperhaus, MvJ, rechters: rot op als NL grondwet niet meer geldt. Ongelofelijk! En wat ik nog het ergst vind: waar is de sociale en politieke opstand? De schreeuw om gerechtigheid/veiligheid? Who cares? Niemand? Oorverdovende stilte. Wat slap.

 

En dit is waarom er nog geen Alzheimer-medicijn is....NL onderzoekers zijn ook bezig. Of ze dit lazen? https://www.independent.co.uk/news/health/alzheimers-disease-drugs-treatment-beta-amyloid-fasudil-dementia-a8545591.html

 

De stuwmeren in Spanje zijn thans voor 55% gevuld. Lang niet genoeg, maar meer dan in de afgelopen jaren. Yippie! Enne...Ddumbo adviseert Spanje, om een muur door de Sahara te bouwen. Tegen de immigranten.

 

En dan willen ‘’ze’’ ons aan de insecten dis...maar wat, als microplastics overal verspreid worden door...MOSQUITO’s? En dieren die mosquitos eten, ook door ons gegeten worden...of...? https://www.telegraph.co.uk/news/2018/09/19/mosquitos-eating-plastic-contaminating-food-chains-according/