Nieuwtjes

Druk geregel, Blacky

Terwijl ik weer een waardeloze presentatie volgde; slecht voorbereid/met vertalers die er niets van snapten voor pakweg 20 Engelsen, en 1 Belgisch stel (met Franse vertaling), was Joost thuis met voorbereidingen voor de nieuwe toiletpot in de buitenbadkamer bezig. Tussendoor mest voor de diverse tuin-percelen regelend. Ik maak de ‘’informe’’, zeg maar een A4 van highlights v/h bestemmingsplan. Bedoeling is, dat mijn collega e.e.a. aanvult/checkt, daarna vertaal ik het in het Engels, en dan moet e.e.a. verspreid worden. Oproep of alle burgers bij de laatste vergadering komen. Daarna nog bezwaarschrift. Klaar. Voorlopig.

 

Een nieuwe toner was nodig voor de printer; een handvat voor de buitenbadkamer is aan de muur geplaatst; de waterpomp voor het zwembad is besteld en de ladies-of-weed zijn gekuist, of te wel ¾ is geoogst en hangt nu te drogen i/d zachte bries achter in de schuur. Peren zijn geoogst, nog volop druiven en appels. De tuin is weer gefreesd, voorlopig wordt geen regen meer verwacht.

 

Kleine greep uit de week: over wat er echt speelt achter de ‘’handelsoorlog’’ VS-China: http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/diginomics/ex-google-chef-eric-schmidt-ueber-die-spaltung-des-internets-15799311.html Of het zoveelste vaccinatie-schandaal http://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/schweinegrippe-impfstoff-pandemrix-risiken-wurden-ignoriert-a-1229144.html  en:  http://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/eingeimpft-peter-aaby-was-sind-unspezifische-effekte-von-impfungen-a-1225184.html. Over die SGP-er, die al 12 jaar wachtgeld ontvangt...en expats die protesteren tegen versobering van hun riante inkomstenbelasting. Spaanse gezondheidszorg toch weer nr. 3 op de wereldranglijst na HongKong en Singapore.  https://www.spanjevandaag.com/21/09/2018/spanje-is-wat-betreft-de-gezondheidszorg-het-meest-efficient-van-europa/. En Glyfosaat-lobby heeft pech!  Het is wel slecht voor bijen!  http://www.faz.net/aktuell/wissen/glyphosat-und-die-immunschwaeche-der-bienen-15805798.html . En is de roep tegen ‘’kwak’’ weer opgelaaid in Spanje  https://inspanje.nl/zorg-welzijn/10897/open-brief-spaanse-wetenschappers-tegen-pseudowetenschap-die-doodt/ en wil Spanje met het huidige pensioensysteem tot 2050 overleven, moeten er minstens 14 miljoen nieuwe arbeiders komen om het systeem te bekostigen... https://www.spanjevandaag.com/26/09/2018/de-toekomst-van-de-pensioenen-in-spanje/.

 

Het leek even beter te gaan met Blacky. Maar gisteren/vandaag ging het bij het eten steeds fout....wat vervelend voor het liefje. Ik ga er werk van maken en met de dierenarts praten. Zo kan het niet langer.