Nieuwtjes

Streefbeelden en vlees-heimwee

10.30. Vrijdag. Een kl...-herrie buiten, geschreeuw v/d overkant, hondengeblaf...wat nou weer? Blijken de wolfshond en 2 v/d Boucheron’s ‘m gesmeerd te zijn door de open poort. Bij de Belgische buren. Zij kan alleen maar gillen, en hij brullen. Fraai hoor. De hele buurt in rep-en-roer. Grote honden zijn het. Joost maar op de deur bonzen, een eeuwigheid voor iemand kwam. Enfin, na 15 min geschreeuw, gebrul zien we haar en de honden weer terug rennen...En ik nog denken ‘’rustig aan vanmorgen’’...Oef.

 

Zaterdag. Naar de markt in Almoradi. Nog nooit geweest. Wel 3x zo groot als S. Isidro. Een hele wandeling dus. Maar wel interessant. En ja hoor, ‘’ons’’ groenteplantjes-vrouwtje staat er ook! Scheelt weer, hoeven we morgen niet naar S. Isidro! Dus div. slaplanten gekocht, die Joost ’s middags in de tuin zet. Nu nog bietjes, radijs en wortel zaaien. Morgen...

 

Mini weet wel waar het lekker vertoeven is: soms ligt ze opzij, tegen de klimop-heg aan, half in de zon. Zwartje loungt graag op de ligstoelen, en Wippie zit ’s morgens wel eens op het tuinhuis-dakje. Het heerlijke, niet te warme nazomerweer is natuurlijk zalig om zon en warmte te tanken. Het zwembad blijft zo lekker op temperatuur. Blacky blijft lang op terras liggen. Wil zaterdag niet eten. Verdorie, we gaan maandag naar de dierenarts, overleggen. Dit moet opgelost worden.

 

Het valt ons op dat we Wippie een stuk minder vaak zien. Normaal komt ze –tig keren een paar brokjes oppeuzelen, en dan gaat ze weer weg. Waar is ze nu? Zondag doet Joost een rondje tuin en ja hoor, achter bij de composthoop ziet hij haar. Ze loopt goed, ietsje magerder, maar waarom komt ze niet meer naar huis? Vreemd. Ze heeft hopelijk toch geen kiesproblemen?

 

Vind ik toch wel erg knap: de plannen en streefbeelden zijn vaag (als ze er al zijn), harde cijfers zijn er niet, maar het klimaatplan is haalbaar...zie daar de nieuwe glazen bol van politici...’’Het’’ kan dus? Nou, wij trekken ons eigen plan. Vooruitkijken voor als er minder water is b.v.

1 oktober – Wereld Vegetarisme Dag...Unox. DE rookworst. Op die dag publiceren ze dat ze  een vegetarische variant van de rookworst klaar hebben. Huh? Als je vegetarisch wilt eten, dan hunker je toch niet naar rookworst? Beetje raar toch? Overigens, vlg. proevers is het niet te hachelen...

Had je hier ook de ontvangst van BVN, handig soms als je iets (later) wilde kijken...gaat ie van Astra 1 naar de Hotbird. Tja, die hebben we niet. Hoezo bereikbaarheid voor alle NL ook in het buitenland? 3e rangs-burger zijn we geworden, omdat we niet meer geplukt kunnen worden. Nou, dan niet.

 

Nadat we maandag bij de dierenarts ‘’voor bespraken’’ brachten we Blacky dinsdagmorgen naar de dierenarts. Ging net goed, Joost kreeg hem de 1e keer niet in de reis-box, en hij wist bijna door het luik te ontsnappen. Maar de 2e poging vlak erna ging wel goed. Een gejank; door merg en benen! Enfin, het is veel te druk/niet efficiënt georganiseerd bij die dierenarts, en door vele afspraken zou het laat worden. Om 20.30 gaan we voor de praktijk alvast wachten, zijn we er zo als ze bellen...Om 21.15 mag ie met ons mee. Hij is aan het bijkomen. Paar kiezen en tanden moesten verwijderd worden, alles schoonmaken, enfin, heel wat. Antibiotica en nog zo wat spul kreeg ie. En ik moet hem 1x/dag 1 ml vloeistof in zijn bekkie spuiten (spuit z/naald), ontstekingsremmer, en woe/do nog een klein tabletje. Moet lukken. Hebben hem eerst een ¾ uur in de box gelaten, toen ben ik naast hem gaan zitten op de vloer, groot laken, deurtje open. Langzaam eruit laten lopen; een half uur sjouwde het kleine mannetje van mij naar Joost en rond de woonkamertafel...steeds steviger op zijn pootjes. En toen wilde hij naar buiten. Heel langzaam op het terras, door het luikje, de tuin in. Joost volgde/hield hem i/d gaten. Ging goed. Toen we naar bed gingen lag ie bij het zwembad. Woe-morgen vroeg geknabbel en geschraap (Blacky schraapt de voerbak, i.p.v. 5 cm op te schuiven, waar volop voer ligt...). Dus ik eruit, met brokjes, en hup, hij ging dooreten. Top!  En als klap op de vuurpijl zie ik ineens vanuit het zwembad Wippie langslopen, naar de waterbak. Wel ingevallen achterkant, langzaam lopen, maar niet zoals gisteren verstoppeld! Of ze mij laat helpen? Ik vroeg het haar wel. Maar ofwel ze gaat nu vechten – later zag Joost haar i/d tuin – of ze geeft op. Wat ze ook wil, de kans dat we haar kunnen pakken/laten helpen, is miniem. Ehum....de dierenarts is tegenwoordig stiff-aan-de-prijs...330,00 voor Blacky. Doen we met liefde, maar daar wordt wel goed aan verdiend. Tja, de nieuwe praktijk he...Donderdagavond ligt Wippie ineens bij de coniferen. Dicht bij huis. Zou ze toch willen vechten? Wrijft even neusje met Blacky, die een kleine voer-portie (voor haar) opvrat...Zij pech. Of ze erom gaat vragen? Afwachten.

 

Potver....wacht je op een tel., blijkt de telefoon ‘’alleen voor noodoproepen’’ te werken. Movistar weer. Uuuuuuuuuuuuuuren geen bereik. BALEN!

 

Ja, ja, de Spaanse Nucleaire Veiligheidsraad CSN heeft toegegeven dat er radioactieve contaminatie is tussen Madrid en Toledo; 1970 lekte radioactieve vloeistof in een campus van de Madrid Uni en lekte in de Manzanares-, Jaramai- en Tagus rivier. Natuurlijk kennen we Palomares (VS-B52 bomber 1966); dan zijn er nog 2 besmette gebieden in Huelva (Rio Tinto – moeras van Mendaña, en bij Odiel). En de laatste 2: El Hondón bij Cartagena/Murcia, en het Ebro-reservoir in Flix, Tarragona https://elpais.com/elpais/2018/10/04/inenglish/1538636406_969260.html

 

Dat valt niet goed uit te leggen: de voormalig premier Rajoy heeft ruim 1,5 miljoen aan bezit en maar 28.800 schulden....en nog zo wat verbazingen..In het kader van transparantie wordt sinds een paar jaar het vermogen/schulden van politici en zo openbaar gemaakt. https://www.spanjevandaag.com/29/09/2018/vermogens-van-spaanse-regeringsleden-en-andere-politici-gepubliceerd/ en hier is de volledige lijst: https://cdn.20m.es/adj/2018/09/29/3975.pdf En ondertussen erkent de staatssecretaris van Soc. Zekerheid, Granado, dat het sociale zekerheidsstelsel Social Seguridad, op lange termijn niet meer kan bestaan. Zogenaamd vanwege de babyboomers. Men vergeet wel even, dat de regering jarenlang vrolijk gegriepgraaid heeft in de kas van Soc.Seg.

 

Tot 2017 waren er ca. 600 illegale cannabis-clubs. In Catalonië. Juni 2017 bepaalde het Catalaanse parlement legalisatie van deze clubs, met limieten/per maand (uitzondering voor medische indicatie). Cannabis toerisme zou beperkt worden door wachtperiode van 15 dagen na aanmelding. Nu heeft het Constitutioneel Hof deze week deze wet nietig verklaard. Cannabis is een verdovend middel – ongeacht de therapeutische doeleinden. En dus vallen die middelen onder Staatsaangelegenheid...Als het aan Podemos ligt, worden alle softdrugs in Spanje gelegaliseerd. Ooit?