Nieuwtjes

Het regent wel/niet

DE wintertrend in NL: neuswarmers. Echt: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2670450/nieuw-voor-in-de-winter-de-neuswarmer Geef mij maar oorwarmers. Liefst met ‘’dieren’’ oortjes...

 

Je valt van de ene verbazing i/d andere hier....voor bijna 1 mio wordt het kleine gemeentehuis in ons dorp gerestaureerd/gerenoveerd...Zoveel geld voor zo’n kleine gemeente, die zich niet om mens, natuur, milieu en gezondheid bekommert? Vandaar dat onroerend goed belasting zo fors steeg.

Jaaaaren gaat het goed...thee naast mijn pc...en dan toch, een pietsje theewater over het toetsenbord. Een oude moet naar voren komen, niet ergonomisch, recht, kortom onhandig, maar ik kan er wel mee werken. Kan het andere toetsenbord een paar dagen drogen. Altijd wat.

 

Volgens de BB’s kent Europa een gebrek aan voorstellingsvermogen, EU blokkert nl. de Brexit.  Die kers komt er niet...DDumbo gelooft in sprookjes: ...de klimaatverandering gaat wel over...vanzelf. Khashoggy? Collateral damage bij het interne Saoedische machtsspel. Sorry, foutje en business as usual, hete aardappel van tafel, want niemand wil boycot. Italië op ramkoers met de EU over begrotingsregels en de NL regering is dus bezorgd....Maar de NL-pinautomaat voor het bedrijfsleven, Mark, overleeft weer i/d Kamer. Follow-the-money, ego en macht. 

 

Maandag; da’s een lastige dag voor mij. Onze wervelwind raast door het huis, laat af en toe de stofzuigerslang vallen of iets anders, en ik moet me inhouden om niet uit te schieten. Of me te ergeren. Lastig. Voeg daar nog toe een afspraak bij de tandarts, nou, dan weet je’t wel. Teveel ‘’ruis’’ (herrie, gedoe, onrust) op 1 dag. Schrap-die-maandag.

Doordat er zoveel druiven zijn, is het elke dag ‘’grote bak’’  druiven ’s avonds oppeuzelen. Heb je daarna geen trek meer in nog iets anders. En dan zijn er ook appels. Grote. En sinaasappels kleuren.

 

Spanje nr. 4 op lijst levensverwachting. Zwitserland 2. Over 40 jaar is Spanje nr. 1. Verwacht men. Moeten ze wel af van junkfood en weer gezond Mediterraans leven... https://www.spanjevandaag.com/16/10/2018/over-40-jaar-zal-spanje-de-hoogste-levensverwachting-hebben/

 

Potverdrie. Dinsdag 18,39. Uit mijn ooghoek zie ik de flits, en direct een enorme knal. Die was dichtbij! Het dorp en de omringende bergen? Het ziet  zwart. Storm en een plensbui!. Gota Fría dus. Was pas voor do/vrij voorspeld...Had Joost kort van te voren nog geroepen ‘’zullen we een ommetje doen’’? Gelukkig deden we’t niet...Binnen een paar minuten hoost het. Om 19 uur is het over en gaat de zon weer schijnen. Goed voor de natuur, ietwat te heftig voor de moestuin (net gezaaid/geplant). Tuin weer onder water (18 mm). Toch rijst telen....? Totaal dit jaar al 271 mm...record. Woensdag komt er een extra bericht v/d regering van Valencia over de a.s. wateroverlast vanaf donderdag. Dit hebben we de afgelopen 10-15 jaar nog nooit meegemaakt. Oeps: https://hondon-nieves.blogspot.com/  en http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/municipios/fondo-de-les-neus-el-hondon-de-las-nieves-id03077 De voorspellingen laten maar paar mm’s zien, maar ja, die gota fria van gisteren was ook niet voorspeld... Vandaag nog wat boodschappen doen, en dan ramen dicht, licht aan en binnenblijven....Maar voor die tijd nog even de was ophangen/laten drogen vandaag. Toch? Nou, donderdag was het zowat 25 graden. En zon. Zonder druppels. Vrijdag dan?

 

Binnenkort in het eet-theater....kipnuggets gemaakt van cellen van kippenveren...Aldus de BBC over de nieuwe vinding van JUST/S.Francisco/Foodlog. Eet smakelijk. En dan is de HEMA verkocht...met rookworst?