Nieuwtjes

Het ziet zwart hier...

Zo word je voor de gek gehouden....’’miljoenen kreeften op het strand aangespoeld’’. Ikke gelijk verder lezen, want kreeft? Mmmmmh...Lust ik ook wel! Blijken het kleine vlokreeftjes te zijn...nog niet eeeeen hapje... https://inspanje.nl/algemeen/11069/miljoenen-kreeften-aangespoeld-op-spaans-strand/ Heb ik weer.

 

NL-pensionado’s krijgen lagere AOW in het buitenland? Huh? SVB ballonnetje of pluk-ze 2.0? Het deugt niet: je hebt er voor betaald, je hebt er recht op , maar in het buitenland ben je 2e hands burger; weinig rechten/wel betaalplichten uit ‘’solidariteit’’ zonder bijgehorende service...Machteloos gevoel. Politici zorgen puik voor zichzelf. De burger? Kan hen niet bommen. Nu het pensioenoverleg geflopt is, wil overheid door. Waarom zou je ook overleggen?

Krant vandaag: ...Werknemers uit andere EU-lidstaten moeten al na één dag werken in Nederland recht hebben op een werkloosheidsuitkering op basis van hun in een ander EU-land opgebouwd arbeidsverleden. .....Wil de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van het Europees Parlement. Nu kan dit pas na zes maanden in Nederland te hebben gewerkt. Welvaartstoerisme! NL leerde niets van Bulgaren/Polen-fraudeurs! NL betaalt 100%! Komt allemaal binnen!

 

Ongelofelijk knap vind ik dat toch. Topflopambtenaar met een riant inkomen krijgt voor 16 dagen (!) werk op de Antillen – met zonder woonkosten daar – 40.000,00. 2500/dag. Het kan. Voor de elite. Effe ‘’lastig’’ en over tot de orde v/d dag. Belangrijke (mini-) klus? Dan is het geoorloofd, dubbel te graaien. Met zonder belasting?

 

Barcelona vond grote hoeveelheden van textielresten (uit o.a. wasmachines)...hele fijne, nare deeltjes van 0,1 mm x 3-6mm...in de Cantabrische Zee (en ook de Zwarte Zee). Staat in PloS ONE. Microvezels dalen naar grote mariene dieptes, waar ze zich ophopen. M.n. cellulose (katoen of linnen) als viscose, gevolgd door acryl, polyamide, polyethyleen en polypropyleen. 'Sommige van deze vezels zijn van plastic die, afgezien van dat die niet op korte termijn vergaan, ook chemische toevoegingen kunnen hebben, die gemakkelijk opgenomen kunnen worden in het voedselweb'. De textielindustrie moet er wat aan doen...b.v. betere filters, betere behandeling afvalwater. De consument moet meer duurzame kleding kopen. https://inspanje.nl/algemeen/11076/grote-hoeveelheden-microvezels-van-textiel-gevonden-in-zuid-europese-zeeen/

 

Elke dag Brexit-gebrabbel. Spanje wil de ‘’deal’’ blokkeren vanwege de ontbrekende clausule over de status van Gibraltar. EU luistert niet; er is niks aangepast. Het Europees Hof buigt zich over the ‘’what if’’ vraag: als het VK toch niet Brexit wil, is het dan met 1 minuut weer ‘’back as usual’’? Zonder betaling van gemaakte kosten voor nutteloos overleg en aanpassingen? dan nog even olie op het toch al kolkende vuur gieten....Spanje zou geen probleem hebben met Schotland i/d EU...  

 

Da’s nog eens leuk nieuws: In Catanie, Italie heeft Ikea de deuren geopend voor straathonden; men geeft ze ‘s avonds een plek om te slapen, plus eten en drinken. Wie volgt?

 

Mosterd na de maaltijd...Premier en andere politici roepen, dat demo’s tegen Zwarte Pieten verboden moeten worden? LOL. Regeren is vooruitzien, had je 3 maanden geleden moeten bedenken/regelen. Scheelt politie, kosten en vooral  minder verpesten van een kinderfeest. Achteraf-bobo’s! Lijken net Spanjaarden. Hoezo pro-actief? Oh, wacht, er moet eerst een parlementaire enquete of flutonderzoek door dikbetaalde commissie komen zeker.

 

Dinsdag; mooi zonnig begin v/d dag. Enthousiast: wassen! Gaat het ineens druppen. Ach, een beetje dan..Fluts. Felix heeft het helemaal bekeken...Ineens ligt ie prinsheerlijk op het terras op de bank. De rest van de poezenkattels is er ook. Meneer-slecht-weer-komer! Kennelijk begint hij toch een beetje aan te wennen, dat dit zijn nieuwe thuis is? Hij blijft steeds vaker, langer hier. Wordt ie toch nog een lid van ‘’onze familie’’? Blacky groeit ondertussen kogelrond. Waggelt als ie loopt. Dreutel. Max, Mini en Zwartje blijven ‘’netjes’’ op gewicht...

 

LOL...Cola gezonder dan olijfolie?! Dat krijg je als je het stoplicht systeem Nutri-Score quainvulling overlaat aan de voedsel/drankproducenten.... https://www.spanjevandaag.com/20/11/2018/coca-cola-zero-is-volgens-de-nutri-score-gezonder-dan-olijfolie-in-spanje/ En natuurlijk liggen de fabrikanten dwars... zo wordt het nooit wat met eenduidige Europese regelgeving en etikettering... https://www.welt.de/wirtschaft/article184169778/Lebensmittel-Darum-verzichten-Nestle-Coca-Cola-und-Co-jetzt-doch-auf-die-Ampel.html. Of ze nu toch meewerken aan 1 (EU) systeem?

 

Nee maar, Atlantis. Al door Plato omschreven, maar nooit gevonden. Nu beweren Britse wetenschappers, dat ze HET gevonden hebben, Voor de kust van Spanje, ten noorden van de stad Cádiz en in de buurt van het nationale park Doñana, waarvan wetenschappers denken dat het ooit een binnenzee was. Het verzonken ‘’rijk’’ in zee gevonden? Klopt het wel?  https://www.spanjevandaag.com/19/11/2018/verloren-stad-atlantis-vermoedelijk-gevonden-in-andalusie/

 

Dinsdagavond wil ik de jacuzzi inhoppen om nog rondjes te ‘’fietsen’’...want zwembad is 22...1 voet gaat het water in, en gelijk weer eruit. Koud! Storing! Water is deels eruit gelopen! Wat nu weer? Woensdagmorgen opent Joost de zijkant, en ontdekt een te losse koppeling, waardoor water verloren ging. Koppeling aandraaien,  vullen en verwarmen maar. Handig, zo’n alleskunner in huis. Top Joost, dank! Woe-avond lekker weer erin. Blijf je de hele avond warm! Scheelt weer verwarming, maar die is hier nog niet veel nodig. En voor het ‘’ontspannen’’ fiets ik nog even 75 ‘’rondjes’’...Nadat ik eerder op de middag al 20 min. flink had gewandeld.

 

En ja hoor, niet voorspeld, dus gratis gekregen...motregen. Donderdagmorgen. Felix besluit na zijn ontbijt zich maar neer te vleien op de terrasbank. Thuis...