Nieuwtjes

Joostje, hou jij m'n tassie effe vast?

Nooit gedacht dat ik nu altijd met een tasje op stap ga...maar dat is de realiteit; altijd alle spullen mee om te meten/spuiten als ik op stap ga of iets eet buitenshuis. Mooi zwart tasje met hoge aaibaarheidsfactor: een (kunst-)velletje wat een beetje voelt als Blacky, zo zacht. Da’s dan wel weer leuk!

 

Ik was begonnen met een hoge sculptuur opbouwen uit klei. Hutsefluts, het is mislukt...het barstte, zakte en korter hand heb ik het in elkaar gefrommeld en natgemaakt voor later. Idee was goed, uitvoering niet. Zelfdrogende klei werkt anders, en is niet stabiel voor zo’n hoge constructie die ik wilde maken. Plan B is in de maak. Het zal me lukken.  

 

ECB overweegt noodkrediet voor Italië = 1:0 voor rebellie en lak aan EU-regels! Terwijl Tusk en Juncky al victorie roepen over het Brexit-withdrawal document, heeft men nu in het VK berekend, dat ongeacht welk scenario men wil, Brexit altijd slechter uitpakt dan in de EU blijven. De vraag of art. 50 nog teruggedraaid kan worden? Vlg. het EU-Hoger Gerechtshof niet unilateraal. https://www.ft.com/content/502d22a6-f22d-11e8-9623-d7f9881e729f

 

InSpanje: vuurmieren. Zeer pijnlijke steek. Kwamen van Zuid-Amerika naar Marbella. 1e vondst van deze dwergvuurmier in Europa. Ze kunnen met hun steek blindheid veroorzaken bij honden en katten en andere dieren, maar zijn, behalve lastig & pijnlijk, ongevaarlijk voor mensen.

 

Black Friday? Cyber Monday? Doen wij niet aan. Kopt Foodlog ”niet kopen is veel goedkoper’’. Nou, die journalist krijgt een lintje voor scherpzinnigheid...Maar nu komt nog Sinterklaas en Kerst...

En Sint heeft niet veel tijd in NL; want de 6e moet ie alweer terug zijn in Spanje. En wel in Alicante; waar hij compleet in pak op het witte paard snoepgoed voor kinderen strooit. Lekker warm hier. Vandaag, donderdag 0830: 2,4 graden! Op de waterbak op tafel buiten voor de duiven een dun laagje ijs! Maar de zon schijnt volop, en de temperaturen stijgen snel. Gisteren 21 graden. We zaten in Alicante aan het water vandaag, volop in de zon, heerlijk!

 

Prachtige ‘’selfies’’ van Mars. Wat kun je ermee? Niks. Oh pardon, Elon Musk wil er wel wonen...En Shell zou al jaren geen winstbelasting betalen, vandaar de wens voor afschaffing dividendbelasting; dat levert geld op; winstbelastingverlaging niet, want Shell maakt al jaren 0 winst...Weer hetze en ongenuanceerde berichtgeving om ‘’alternatieve geneeswijzen’’(te hooi en te gras) ‘’uit de ZK-verzekeringen schrappen’’. Terwijl clienten zelf de aanvullende verzekering betalen? Vreest de medische stand voor inkomstendaling en minder werk? En/of de farma?

 

HIV ouders wilden ‘’gezond’’ kind zonder HIV, en dus werd in China genetisch gerommeld. Ophef over het openen v/d doos van Pandora. Rechtvaardigt het ‘’eruit knippen wat (nog) niet genezen kan worden” deze DNA-manipulatie? Wat volgt?

 

Hoezo proactief en aandacht voor onze gezondheid? NL wacht af, voordat men actie neemt over slechte implantaten. Vooral doormodderen, terwijl dit al jaren bekend is. Maar de STINT moest wel gelijk v/d weg? Vreemd. Zelf zoeken naar info over klachten van implantaten: IMDD (International Medical Devices Database) dankzij het journalistengremium dat ook Panama Papers publiceerde: https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/the-implant-files-zo-doorzoek-je-de-wereldwijde-database/ en hier ga je naar de site: https://medicaldevices.icij.org/