Nieuwtjes

''Pierenalarm''

Het is de tijd van ‘’verkennertjesmieren’’ die proberen door allerlei mini-gaatjes/kieren binnen te komen en te bekijken, of er wat te happelen valt. Dus we zijn extra alert; diverse keren per dag controleren we de keuken, zorgen dat er geen kruimels of andere zaken liggen en houden alles brandschoon.

 

Zwitserland...Om Emmentaler kaas smakelijker te maken wordt bij de rijping muziek gebruikt. Huh? https://www.youtube.com/watch?v=B8tN5OKV6oc  en   https://www.blick.ch/people-tv/experimente-berner-forscher-lassen-emmentaler-kaese-zu-mozart-und-hip-hop-reifen-id8576487.html  was ik kaasmaker met een kaas-kelder, zou ik’t gelijk adopteren...Klassiek dan, want Joost riep al ‘’mijn kaas (NL bio) wil rust’’....ok, ok.

 

Zwartje is weer in orde, niks meer hinkelen, fijn zo. Blacky en Maxi waren vrijdagochtend buren in het penthouse; beiden keken ze naar buiten. Schattig.  Er komen steeds meer  geveerde ‘’badgasten’’ naar onze waterbakjes....het is een onaangekondigde stroom van bezoekers, die zich te goed doen aan een verkwikkend bad. Schitterend!

 

Potverdrie....hoe kan dat nou; NL artsen plaatsten tussen 2012 – 2017 bij hartpatiënten oplosbare stents. Zonder op risico’s te wijzen. Aldus Argos en Follow-the-money. Ondanks dat men op zijn minst vanaf 2014 wist van de kans op verhoogde trombose? Pardon? Zouden ze dat ook bij eigen familie doen? En dan wil Bobo Blokhuis/Volksgezondheid (???) onwelgevallige censuur plegen en mensen dom houden; men baalt van wetenschappelijke boeken die pleiten tegen vaccinatie. Wat is de reden daarachter, Kabinet? Denk na! Overigens...ik vraag het nogmaals...als je als ouder je kind hebt ingeënt, en er komt een niet-ingeënt kind in de crèche of school...dan heb je toch niks te vrezen???? Of is de vaccinatie wellicht toch niet zo goed????

 

Wattenstaafjes verbieden? Wegwerp-bestek of plastic zakken? De hoofdoorzaak van de globale vervuiling v/d meren met kunststof ligt ergens anders:. http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/uno-konferenz-in-nairobi-wo-kommt-das-ganze-plastik-im-ozean-her-a-1258024.html

 

Zaterdagmiddag...kijkend uit het badkamerraam....wie zit daar op het vogelplankje? Nee, geen vogel, Mini...hoe verzint ze het...

 

Vlg. mij kunnen we niet meer stuk bij onze Belgische buren....bracht een zak s’appels, en ze waren zo verbaast ‘’dat betalen we natuurlijk’’. Nee, we hebben veels te veel, dus veel buren krijgen fruit van ons, en 20 bomen gaan weg, maar nu is er nog volop. Dus...als we meer willen, ze weten ons te vinden. De honden zijn heel lief, rustig nou. De boom is gekapt, voldoende om niet meer acuut schade aan te richten op hun resp. het huis van de buren. Prima zo. Ik legde uit dat ook wij een hoge boom hebben, maar het niet zo kunnen aanpakken zoals zij, met een mannetje, die takken laat vallen...en dat we denken aan een hoogwerker. Enfin, mijn Frans komt rapide weer terug, en we begrijpen elkaar. Ook goede zondag...En inmiddels hebben we een bedrijf gevonden, dat wellicht een oplossing biedt tegen die processie-rups, en dan hoeven we’m niet te korten...In augustus komen ze kijken.

 

Zondagmorgen: het wordt een zwoele dag; eerst wat pittige, maar warme wind, die best de hele dag aanhield. Het werd maar 26 graden. Tapas buiten dus....Ja hoor, het mini-casita (losstaand op de vloer v/h terras) of beter gezegd het ‘’vakantiehuisje’’ is bezet! Blacky heeft het zondagmorgen in beslag genomen. Is maar 27 op het terras, dus wordt het penthouse (bovenin op de kattenpalen) te warm...

 

Zin in zuurstokroze plaatjes en zo? Zie dan de nieuwe blog van Joost: https://ocelotsfotoblog.blogspot.com/ en de volgende is ook al i/d maak....nog meer fruitbloesems.

 

Nadat zondag de zon lekker warm was (26 graden), was het maandag ‘’afzien’’...grijs, vochtig, en ‘’maar’’ 13/14’’...ik dacht, ik doe het jasje uit, om te lopen vanaf de brievenbus, nadat we wat boodschappen i/h dorp hadden gedaan. Nou, dat viel muy mooi tegen. Dus ik zette de turbo aan, zo snel was ik nog nooit naar huis gewandeld. KOUD! Leek wel winter! Enfin, na een koffie en dik vest aan, warmde ik weer op. Pfff...wat een verschil.

 

Eerst jarenlang verguisd. Toen aangetoond dat cholesterol uit eieren t.o.v. eigen aanmaak in je lijf toch verschilt, dus het mocht weer. Nu claimt een studie (met maar 1 vragenlijst in 17 jaar over voedingsgewoonte....) weer ‘’risico bij teveel eierconsumptie’’. Fake of niet, de gemoederen zijn weer gehusseld... https://www.foodlog.nl/artikel/wat-was-er-eerder-het-ei-of-het-slechte-onderzoek/ lees zelf om te beoordelen wat je ervan vindt.

 

Zondag...de temperatuur steeg tot ...29?  buiten tapas gegeten: verse groene asperges uit eigen tuin, met Serrano ham, knoflook, peper, Parmezaan en citroensap; sardientjes met citroen; boquerones met tomaat, nog restje kip verwerkt tot kipsalade. Da’s genieten

 

Donderdag gaan alle bladeren v/d palmboom i/d kippenren – vlak bij de zonnepanelen gekapt worden; als het weer eens heeeeeel hard waait, is er kans op schade. Moeten we niet willen. En de granaatappel die daar al 11 jaar niks aan vruchten geeft (met wel/niet water, wel/niet mest, wel niet aaien/praten) we zijn het zat. Afgelopen. Ook omgezaagd.

 

Uitsmijter: zeekoe-jong: https://www.nu.nl/266619/video/burgers-zoo-deelt-eerste-beelden-pasgeboren-zeekoe.html