Nieuwtjes

Voyeurs....

Zaterdagmorgen; kleine mIauwtjes. Blacky staat voor de deur; zodra ik opendoe, loopt ie naar de stoel ‘’kom, zitten, ik wil op je liggen’’....alzo geschiedde...huh? Deed ie nog nooit. Gaat het fout met zijn bekkie? Of had ie gewoon even zomaar zin in extra knuffels? Dat laatste dus....

 

Het is lekker weer...en nog meer warmte komt dit weekend. Joost is aan het snoeien (olijfbomen), terwijl ik ruim 40 min. ga wandelen. Vanmiddag help ik de takkenzooi weg te halen.

 

Ja hoor, de buren zijn er weer. Paasweekend. Aso’s. Ik hoop dat alle processierupsen die niet naar ons en de buren zijn gewandeld, bij hun in huis zitten. Te beroerd om hun land te verzorgen, zodat alle buren last krijgen, da’s werkelijk top egoïsme. En niet altijd typisch Spaans, want we zien om ons heen ook dat het anders kan. Enfin, als die zoon van hun komt, krijgt ie ervan langs, want die oudjes luisteren toch niet...Enfin, kennelijk hadden ze in de gaten, dat het daar niet leefbaar is, ze vertrokken al na 1 dag. Goed zo. Rust.

 

Al de 3e middag is het ‘’ballen’’. Of te wel, ik loop/zwem eerst een 30-50 rondjes, dan komt Joost, en gaan we ballen...DOELPUNT klinkt het regelmatig, als de bal niet tegen de wanden knalt. Intensief bezig zijn, leuk, en het is nog goed voor lijf en humeur! Zo, die lichaamsbeweging is weer binnen.

 

KREKELS! Ze zijn er weer! Zaterdagavond krekelden ze de oren van m’n hoofd...de hele nacht door; heerlijk. Het geluid van de a.s. zomer. Laat ie maar komen!

 

Merelnest bij snoeien i/d citrus, we voelen ons voyeurs want we plaatsten de wildcamera strategisch. 2 dagen daarna: 336 foto’s....merels op/af met voer. En die jongen groeien! We denken dat ze binnen 1 week uitvliegen. Maar...er komt eerst wat regen. Oeps...

 

Zondagmorgen rond 0500 was het 17.2...wow...om 0800 uur nog maar 13...Vandaag zou het 27 graden worden.

 

Maandagavond krijg ik een berichtje v/d buurvrouw: haar man zag dat we de gesnoeide olijventakken op de aanhangwagen hadden geladen. Als het ons om het even was, zou de buurman (met geiten) dit graag willen..Tuurlijk! Hoeven wij niet naar het ecoparque. Enfin, dinsdagmorgen om 09.00 precies kwam de tecnico – de circulatiepomp v/d jacuzzi is kapot – dus binnen 10 min. was hij weer weg, hij bestelt een nw. Om 9.40 bracht Joost de aanhangwagen naar de buurman (die kwam zelf met een kleine kruiwagen.....had ie wel 10 keer moeten lopen)...zo gepiept. Zijn geiten blij, wij hoeven morgen niet naar het ecoparque. Vicente is ons dankbaar ‘’als jullie iets nodig hebben, je weet me te vinden’’ zei die nog. Lief. Ook weer goed geregeld en een dankbare overbuur.

 

De Belgische buren worden verblijd met s’appels en citroenen. Of ze ook grapefruit lusten? Oh ja!!!! Of Joost even de tuin wil zien....Later! Als ie de pomelo’s brengt. We gaan samen....hartelijk ontvangen, drinken aangeboden, rondleiding door huis (veel gerenoveerd); zij schildert (olieverf); prachtige wolven en tijgers, schitterend! Ze hebben een mini-moestuintje (4x4) met van alles. Het zwembad (nou ja, de put) wordt gerenoveerd; want het is een zootje. En er komt een buitenkeuken. Leuk. Vlg mij kunnen we niet meer stuk. Woensdag bracht hij een bosje (netjes met touw omwikkeld) van prachtige rode, gave radijs uit eigen tuin. Zalig!

 

Woensdag gingen we nog een 3-er kast bij Ikea kopen, voor bovenop de bestaande kast i/d hobbykamer. Wordt opgezet als het regent (donderdag). Nou, dan kan ik echt vooruit!

 

Hoge nood...de legkastjes worden s ’avonds dichtgezet met karton; zodat ze er niet in gaan zitten/poepen. Betekent wel, dat iemand (ik dus) ’s morgens rond 0800 op moet om die hokjes open te zetten. Woensdag was ik iets later...oeps....chikkies schrokten graan (gestrooid) op, en eentje zette het op een rennen terug in het hok ‘’ik moet’’.....hoezo rustig ‘’een graantje pikken’’?

 

Die poezenkattels toch; eerst negeren ze ruim 1 week de stoelen, en liggen ze weer in casitas, tuinhuisjes of penthouses of mand, dan ontdekt Blacky weer dat het ‘’tuinhuisje’’ (onder de kattenpalen) ook heerlijk ligt. Donderdagmorgen zie ik Maxi en Zwartje elk een stoel bezetten. Katten.

 

Voor de regen alle rejas (hekwerken voor de ramen) aan de buitenkant geschilderd. Kan het weer 1 jaar tegen. De binnenkant volgt later.

 

Donderdagavond een lekker hapje: pittige balletjes met een mosterdsausje. We herinnerden ons aan de ‘’stuiterballen’’ die we in 1978 aten...12 industrieballen uit zo’n vacuumpakje; je kon er mee ping pongen, zo rubberachtig waren ze. Die met saté smaak vonden we destijds lekker. Na 1-2 jaar kregen we er genoeg van...Nou, onze balletjes waren bepaald niet rubberachtig, noch kunstmatig van smaak, maar heerlijk. Er zijn maar een paar over...lekker als beleg op de knäcke.

 

Welja, nu is er in Woudenberg/NL ook al een baby spa, waar baby’s in de jacuzzi tot rust kunnen komen zonder overprikkeling.....Huh?

Ondanks giftigheid en schade van o.a. flumioxazin heeft de EU weer de oren naar commercie laten hangen, en 34 middelen goedgekeurd...zonder enige veiligheidstoets. Top. Foodwatch.

Albert Heringa, de man die zijn moeder hielp bij zelfdoding, is toch definitief veroordeeld. Schandalig. Boeven pamperen, maar dit soort heldendaden (waardig sterven!) beboeten? Onbegrijpelijk.

 

Op de bodem van de Mariana Trench, het diepste deel van de oceaan, hebben wetenschappers unieke, olie-vretende bacterieen ontdekt. Eerder werden deze gevonden en gebruikt om de olievervuiling van o.a. Deepwater Horizon in 2010 in te zetten, maar kennelijk blijkt op deze plek de grootste concentratie van deze bacterien i/d wereld. https://www.independent.co.uk/news/science/bacteria-oil-eating-mariana-trench-uea-pollution-a8866911.html

 

Tja, hoezo onafhankelijk Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD)...Oud onderzoeker G. Aalders onthult in ‘’Het Instituut’’ de werkwijze van dit instituut. Zwichten voor druk van Koningshuis of politiek? Aan de orde v/d dag. Hij zwijgt niet. Politieke speelbaal? Kan niet. https://www.gelderlander.nl/binnenland/niod-is-een-speelbal-van-politiek-en-koningshuis~ab605f3e/

 

Lef: Voor de derde keer op rij heeft de Franse graanteler Paul François voor de rechter gelijk gekregen tegen gewasbeschermingsmiddelenproducent Monsanto.David tegen Goliath... Foodlog

 

Ach guttegut, bij 50% v/d patienten werken de statines niet naar behoren en ernstige bijwerkingen (o.a. hartproblemen) stijgen...(NRC)..maar het advies v/d arts is toch ‘’vooral blijven slikken’’?

 

Nieuw Zeeland; nauwelijks ander land, dat zo goed haar natuur in de kijker zette voor toerisme; sinds de spectaculaire beelden uit Lord of the Rings is het een bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers...Maar het sprookje wordt bedreigd; een bericht v/h Nieuw-Zeelandse Ministerie voor Milieu (Aotearoa 2019) laat zien, dat uitsterven van rassen, vervuilde wateren steeds meer een probleem vormen. En de grootste bedreiging vormt de melkveehouderij en de toename van bebouwd gebied... https://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/neuseelands-natur-ist-bedroht-a-1263514.html

 

Aha, Frankrijk doet, wat de EU niet durft....verbieden van titaandioxide E 172 in levensmiddelen... https://www.spiegel.de/gesundheit/ernaehrung/titandioxid-frankreich-verbietet-weissmacher-in-lebensmitteln-a-1263406.html

 

En Westland wil cannabis telen...NL treuzelt. En gaat de boot missen. Ondertussen gaan andere landen Full speed voor medical marihuana kweek. Big business.

 

De schaduwblog zit vol met nieuws, die ik niet meer publiceer, over politiek, fouterikken en nog zo wat onleukigheden. Wil je deze ongecensureerd ontvangen? O.a. over luie, dik betaalde NL-politici in de EU, die de belangrijke stemming over WW-export misten...? Mail me en je ontvangt hem....