Nieuwtjes

Miezel, regen en Mini

Donderdag kwam de beloofde miezel vanaf 15.00 uur dus niet. Ook ’s nachts niet. Maar vroeg i/d morgen begon het te regenen. Om 9.34 hadden we al 9,6 en het gaat gestaag/rustig door. Yippie voor de natuur. Vond een leuke afbeelding met D.Duck over ‘’het regent, het regent, de pannetjes worden nat’’.....zo leuk (Pinterest o.a.)

 

Hoop dat de merelkuikens af en toe zich uitschudden en voor een groot deel beschermd zijn door de bladeren. Kippen liepen mistroostig buiten, en zoeken schuilplaatsen; echt ‘’verzopen’’ soepkippen...nou ja, ze leggen nog.

 

Joost zet voor de middag nog de 3-vaks-Ikea-kast in elkaar, met 2 lades, en nu is er echt voldoende opbergruimte in de crea-kamer. Wat is die lieverd toch handig; zo gepiept!

Grijze natte dag op vrijdag; we eten heerlijk gestoofde konijn; met veel kruiden/specerijen, wijn en doperwtjes voor Joost, courgette op z’n Italiaans en krulandijviesla voor mij, en wat frietjes uit de Airfryer. Zalig. Omdat er niet te wandelen valt (regen) fiets/loop ik op het ergo-toestel 2 x 15 minuten intensief.

 

Het weef-werkje vordert; na een paar dagen niets eraan gedaan te hebben, begon ik vrijdag weer eraan. Takkenzooi. Letterlijk...met echte takjes, omwikkeld met wol en zo...Nu moet ik nog een manier vinden, om de boomkronen te maken. Haken? Ik heb haaknaalden, maar kan er niks van. Plan B dus.

 

Ondertussen heeft Joost de E-reader gereset, leeg gemaakt, ik maakte een kleine selectie van boeken die weer erop gezet zijn. Nu maar hopen dat ik zonder problemen kan lezen. Die man kan ook alles!

 

Vrijdag laat op de middag; Iets is niet goed met Mini; haar achterhand lijkt ingezakt, ze loopt raar, maar kan wel op tafel springen via de stoel, en eet, ze kijkt goed uit haar ogen. Maar iets klopt niet. Misschien is ze ongelukkig van de tafel afgesprongen eerder vandaag. Nu ligt ze met Maxi en Zwartje op een stoel. Lekker warm. Lichten zijn aan, voer i/d bak, ik hoef niet meer op terras, heeft ze rust.

 

Zaterdagmorgen: gisteren 40 mm gehad, vandaag om 10.00 uur al 30. Nog 20 te verwachten. Pijpenstelen, regent het! Zoveel in een keer. Grote plassen op het land. En Blacky kwam na uitgebreid toiletteren/buiten zijn, weer kletsnat op terras en stond voor de deur. Afdroogservice graag!...Weer rondje fietsen/lopen i/d schuur op het toestel, met zicht op de regen buiten.

Zondag: de merelkuikens zijn uitgevlogen: ze hebben het slechte weer overleefd, en Mams en Paps voorzien ze van voedsel. Zo blij!

 

We hebben niks met Pasen: paashazen die eitjes (geverfd) in hun mandje ophalen? Nou, niet bij ons...Overigens zouden al die broodjes, smoothies en zoete dingetjes toch niet voor ons passen. Wel gekookt (vers) eitje, fruit zoals gewoonlijk, m/yoghurt, knäcke met kaas, groene thee, prima. Maar we gunden een ieder vrolijk Pasen. In NL stralend weer, 25 graden, hier druil, grijs en koud...Het zij zo. De rest v/h jaar vieren wij feest...De plassen op het land zijn al weg.

 

De 289 potjes met Chinese kruiden op een plank in de badkamer heb ik weggedaan; ik praktiseer niet meer (behalve voor mij/Joost); klaar. Ruimte zat voor nieuwe crea-beeldjes...En 2 prachtige keramieken rode potten met hangplanten staan er nu. Mooi.

 

5 dagen voor de verkiezingen in ons dorp een artikel i/d krant...de eigenaar v/d asfaltfabriek eist 1,5 miljoen v/d gemeente...met een half verhaal. Vergeten was even: 1) illegale productie z/licenties, 2) gemeente heef incorrecte afgifte van licenties gecorrigeerd en 3) vlak voordat stap 2 voor de rechter moest komen, trok de fabriek zich terug. En nu dit? Verkiezingsgeblaf. Maar de tamtam en de nodige berichten volgen elkaar weer op in rap thema. Goed in praten, stemming maken, maar daden? Ho maar...Naar mijn idee hebben ze geen punt. Maar dit is Spanje.

 

Dinsdag: de regen is weg...dachten we. Wakker worden met zon...i/d middag toch even een miezeltje. De poezels blijven tot in de middag op het terras. Later op de dag gaat Mini met Maxi en Zwartje op stap. Ik dacht eerst ‘’het gaat fout, ik zie haar niet eten noch drinken de hele dag’’, maar na haar goed toegesproken te hebben, is het tij gekeerd. Wil ik geloven.

Mini blijft een raadsel, Joost spiedde later ook nog, en zag dat ze heerlijk i/d zon bij de ramp achter zat. Heb haar zien eten. Springt zo op tafel en eraf. Waste zich op het ligbed, zittend, helemaal naar achteren - krijg ik bijna plaatsvervangend hernia als ik dit verdraaien zo zie - en ze is alert. Vanmorgen vroeg gedrieën op stap, lekker i/d zon slapen, goed eten, en vanmiddag was ze de eerste die door het raam v/d woonkamer (Joost had die even open gezet voor Maxi) naar binnen kwam: zonder problemen eraf/erop springen, stikkies eten (snacks voor katten); dat doe je niet als er iets ernstigs is. Pffff...ben zo blij, het lijkt goed te komen. Had gisteren al zoiets ''ik hou rekening met het ergste''...maar wellicht is dat te voorbarig. We kijken per dag en zijn blij als we haar (en de anderen) heerlijk in de zon zien liggen genieten.

 

Vanmorgen, donderdag vroeg, rond 7 uur hommeles...Zwartje zat te ‘’matten’’ met die witte (krolse?) poes. Blieft ie niet. Maar kennelijk heeft ie ook wat ‘’veren’’ moeten laten. Enfin, gekrenkte trots/ego...lag de halve ochtend verder op de plank binnen...Witte weg, rust weer weergekeerd...Het is half bewolkt; toch is er veel gedaan: de uien die gisteren gerooid werden, zijn opgebonden en hangen onder het afdak. Alle snoei-takken van de fruitbomen zijn netjes op een stapel gelegd; praktisch alle bomen zijn nu gesnoeid (ook die van de ‘’merels’’). Morgen wordt onkruid gewied (ik) en gezaaid (radijs en zo). Joost gaat waarschijnlijk ploegen.

 

Het 2e werkje (3-d weven) is af...zie onder foto’s/crea 2018/19 op deze website.