Nieuwtjes

1000 vlooien en granaten....

Nou, we zijn benieuwd. Wederom was het water geanalyseerd (prima dus), dus die ‘’vlekken’’ i/h zwembad moesten toch algen zijn. Huh? Er is een behandeling uitgevoerd (niet chemisch), en Joost poetst het zwembad. 80% v/d vlekken is weg. Zondag is nog eens gepoetst. En de rest? Overleg.

 

Vrijdag was het 37,5... Zaterdagmorgen om 5.50 komt er ineens een stortbuitje...Veel geraas, maar stelde toch niks voor. Behalve weer veel zand...Joost is  heerlijk aan het kokkerellen: in een rest v/d zelfgemaakte kruidenboter worden aardappeltjes knapperig gebakken en tonijn. Het ruikt zalig. Ik hou me bij gepureerde kippensoep. Vanaf woe vorige week enorme keelpijn; slikken, eten en praten doet erg zeer. De afgelopen 11 ½ jaar nooit meer ziek geweest (met soms 10 porties fruit/dag gewoon gezond geleefd toch?...), maar diabetes gooit roet i/h eten: een kleine kou? Wordt mega en duurt lang voor herstel. En nee, snoepjes of honing i/d thee kan ook al niet...Fluts. Zolang er geen rare stippen of vlekken of zo te zien zijn, lijkt het niet op mond-en-klauwzeer maar is het gewoon een vervelend virus...Maar na een week ben ik het wel zat.

 

Als je niet van sport houdt, kom je er maar bekaaid af i/d zomer; voetbal, tennis, Formule 1, TdeFrance, etc., met voor/na/tussenbeschouwingen en eindeloos herkauwen door allerlei wel/niet zelfbenoemde ‘’experts’’ die overal hun plasje even moeten doen.  Alsof alleen sport telt.

 

De buren iets verderop hebben hun ‘’herrieweekenden’’ met veel geschreeuw, kabaal en harde muziek naar de hele week verplaatst. Vakantietijd. Spaans egoïsme, hoe harder hoe beter...En natuurlijk, met veel vakantiegangers ligt nu ook weer internet regelmatig uit...Ligt het zondag eruit? Pech, wachten tot maandagmorgen want eerder gebeurt er niks. Zomertijd, zalig...Heet, heet, heet...warmer dan voorspeld (soms meer dan 4 graden); echt zomer hier.

 

https://www.independent.co.uk/news/science/giant-manta-ray-diver-removes-fish-hooks-ningaloo-reef-western-australia-a9000641.html prachtig om te zien. Herinnerde me aan ‘’mijn’’ rit op een manta tijdens een duikvakantie bij Tobago, lang geleden; zo’n machtig, mooi, groot dier, en je ‘’zweeft’’ mee met haar/hem. Onvergetelijk.

 

Tja, het kan wel 20-30 jaar duren, voordat Parkinson zich echt manifesteert...Nu lijken wetenschappers bevestigd te krijgen, dat de ziekte niet in de hersenen, maar eerder in de maag-darm ontstaat. Aldus John Hopkins School of Medicine. Proteïnes (α-Synukleine) zijn bij Parkinson patiënten veranderd en zorgen voor afsterven zenuwcellen i/h brein. Doorbraak?

 

Omgekeerde wereld: Faber’s moordenaar eist onderzoek door OM voor ‘’hardhandige’’ aanhouding; man die tasjesdief in Spanje aanhield (en door ongelukkige val dood ging) wordt aangeklaagd...?

 

Word ik wakker na een middagdutje, zit ik op beide armen van onder tot boven onder de bultjes! Huh! Ijskoud afspoelen, ander t-shirt, en anti-mot spul i/d kledingkasten. Stofzuigen. Attack van vlooien door de hitte? We vonden 0,0  beestjes in bed/kleding of erbuiten! Mirakels. Symptomen na 1 dag foetsie. Het moet niet veel gekker worden.

 

Wil ik koken woensdag. Zegt Joost ‘’water doet het niet’’. Wat nou weer? Blijkt de buurman probleem gehad te hebben met zijn zwembadaanvoer. Hoofdkraan moest dus dicht. Dus hij waterkast opengebroken, hoofdkraan dicht, en repareren. Na een korte tijd was het weer verholpen. Pfff...Zullen de waterboys niet fraai vinden. Maar zijn probleem is wel verhopen. Met 8 bar raast het water nl. snel door de leiding en voordat die boys komen?

 

E-reader (Sony) doet het niet meer; ofwel, als ik stop met lezen, slaat ie dat niet op. Kan ik weer van het begin af scrollen. Voorlopig doe ik het zonder (ik heb nog zat Spaanse ‘’echte’’ boeken i/d boekenkast); en ik kan de boeken ook nog op het pc-scherm lezen...Netflix (betaald) schijnt ook over het succes te zijn, en voorlopig hebben we nog geen zin om ‘’betaald’’ TV te kijken.. Overigens...de nieuwe Lion King van Disney...is volledig m.b.v. computeranimatie gedaan, maar zo ‘’echt’’ lijkt het soms, dat je dat kleintje gewoon onder zijn kinnetje wil aaien....Joost heeft donderdagmiddag een prima idee: een 10 mtr. HDMI kabel van pc naar tv, en dan moet je van Amazon-prime films kunnen kijken. Of MediaMarkt 10 meter kabel heeft? Anders bestellen en  maandag via Amazon binnen. Dan maar muziek opzetten. Rust

 

De boiler voor de badkamer buiten begaf het vorig jaar. We investeerden in 2x 100 meter tyleenslang, die op een plank m/isolatie is vastgemaakt. Douchen is heerlijk nu: heeeeel heet (dus wel even opletten i/h begin); gratis zonnewater.

 

Artsen en apothekers hebben geen/onvoldoende kennis over combineren van kruiden en medicijnen. Big Farma schuurt dat vuurtje op..Want stel je voor, als natuurlijke kruiden effectief zijn... https://www.foodlog.nl/artikel/kruiden-kunnen-baten-en-schaden/

 

Huh? Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft sinds deze week een speciaal gezant voor religie en levensovertuiging. Diplomaat Jos Douma moet ‘de rechten van gelovigen en niet-gelovigen hoog op de internationale agenda houden’, meldt het ministerie. Ten gerieve van CDA en CU? Bizar...

 

Uitsmijter v/d week:...een Zwitsers bergdorp, bij Ticino aan de Italiaanse grens, wil haar paar stenen huizen verkopen voor net 1 Zwitserse Frank; in de hoop dat het dorpje gerestaureerd/weer tot leven komt. (kijk naar de foto...!) https://www.independent.co.uk/life-style/switzerland-house-for-sale-village-homes-one-franc-monti-sciaga-a9009421.html