Nieuwtjes

Verzin een list

Als je de zomer door wilt komen zonder alle sport en eindeloze (oude) herhalingen, en je wilt niet dure Netflix betalen, tja, verzin dan een list. Nou, Joost wist het wel. Omdat we Amazon prime hebben, kunnen we gratis films kijken. Dus...HDMI kabel van PC naar TV. Werkt puik. Film te zien. Maar waar is het geluid? Blijkt dat daar nog een aparte geluidskabel bij moet. Enfin, 2 kabels, aansluiting op versterker en we keken gisteravond de 1e film: Snowman (Jo Nesbo). Wat is Joost toch een ongelofelijke kanjer. Blijft eindeloos geduldig puzzelen, uitzoeken en verhip, het werkt! Yippie!

 

2 ½ week zware griep. Slikken en eten zeer pijnlijk. Bloedsuiker jojoot. Enfin, sinds een paar dagen kan ik weer mondjesmaat praten (ja hoor, ik ken die grapjes ‘’lekker rustig voor Joost’’).  Vandaag mooie lage waarde weer. Tong bijna geen beslag meer, drinken/eten gaat goed. We worstelden en komen boven. Vandaag nog Chin. kippensoep met shiitake gemaakt, als dat geen boost geeft! Is wel k.....ruim 11 jaar nooit ziek, en dan dit. Joost is gelukkig buiten schot gebleven!

 

Onderzoekers Uni Granada/Almeria toonden aan, dat darmkanker cellen geremd worden in groei/zelfs afsterven na blootstelling aan gazpacho (van verse tomaten, komkommer, ui, knoflook, olijfolie, azijn, paprika, pietsje water). Goed fijn mixen en in de koelkast laten koelen. Werkje van 5 min. en zalig bij hitte. Met volop vitamines. Mits verse, (liefst bio) ingrediënten. Niet het prut uit pak. INSpanje.

 

Costa Rica bant import/verkoop van polystyreen vanwege milieuoverwegingen per 2021; in dat jaar wil de regering het 1e plastic-vrije en CO2 neutraal land zijn (The Independent)

 

https://www.foodlog.nl/artikel/groente-van-ver-terwijl-we-zelf-zat-hebben-waarom/ Ik ga nog een stap verder; waarom produceert landbouw bijna 80% voor de export????

 

En toch blijft men het voorschrijven... Men twijfelt aan effectiviteit bij Antidepressiva terwijl er ernstige bijwerkingen zijn. Enne...de farma gaat ondeugdelijk om met placebo’s. Money... https://www.parool.nl/nederland/oud-huisarts-effectiviteit-van-antidepressiva-is-gering~b5e26a0c/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F en https://www.nzz.ch/wissenschaft/antidepressiva-sie-wirken-laut-einer-studie-kaum-besser-als-placebos-dennoch-werden-sie-massenweise-verschrieben-ld.1495251

 

Stress? Ga bos-baden....een nieuwe trend... https://www.nzz.ch/zuerich/eine-biologin-empfiehlt-waldbaden-in-zuerich-statt-safari-ld.1496066

 

NL (en andere landen in Europa) zuchten onder hitte en droogte. Wij hebben het – ook bij 35/38 graden, aangenaam: droge warmte en lage luchttemperatuur. En af en toe een plons in het water.

 

Offerte is aangevraagd, om met een hoogwerker de hoge pijnboom met 15 meter te korten; gevaar voor schade (aan de panels) op termijn, maar vooral kunnen we er niet tot aan de top nu bij voor het (bio) bestrijden van de processierups.. Zo hoeft Joost niet i/d boom, hoeven panels niet weggehaald te worden (wat een werk), en is het in 1dag gepiept. We zijn benieuwd.

 

Zo aandoenlijk; onze twee Chikkies lijken wel Siamese Tweeling...Altijd trekken ze samen op, altijd dicht bij elkaar. En onder de grote pijnbomen is het heerlijk vertoeven want het waait en is koeler. Ik zit daar nu vaker vanaf 18 uur; heerlijk briesje.

 

Morgen, vrijdag zijn we 41 jaar getrouwd. Helaas deze keer geen romantisch etentje; ik ben nog niet voldoende opgeknapt en eet nog te weinig...Ach ja, het is ook maar een datum; we halen het in. Maar sneu is het wel.

 

Opvallende zaken.... VN vraagt land om vredesmissie. Vervolgens wordt je veroordeeld tot schadevergoeding terwijl het land onvoldoende steun kreeg. Ja hoor, 24 jaar na dato is het drama Srebrenica nog niet afgesloten.  VN had aangeklaagd moeten worden. Eindeloos zielenpielen. Op naar EU Hof...NRC meldt dat EU een miljardenfonds opzet om de Ieren evt. te compenseren bij een no-deal Brexit. Wie wilde eruit? Waarom  betaalt de EU? Kerosine storing op Schiphol z/backup? Zonder compensatie reizigers. Meldingen over miljarden aan verdachte banktransacties. Actie? NL afvalverwerker loost slib door verwerkingsproblemen. Stop met inname Brits slib, NL first.