Nieuwtjes

We zijn begonnen!

Koude nachten...12 graden. Binnenkort maar eens de warmtedeken naar voren halen? Overdag is het nog heerlijk, tussen de 26 – 30 graden! Het wordt voorlopig een ‘’warme’’ herfst, winter is nog ver weg!

 

De enorme takkenzooi is opgeruimd; 9 (of 10?) vrachten naar het Ecoparque, en nog 2 vrachten naar de brandstapel, aanvegen, een klaar..Joost bosmaaiert het onkruid maandagmiddag. Je zou niet zeggen dat er een boom is gesnoeid....al die takken eronder lagen zijn opgeruimd. Chikkies dolblij, want er zijn volop insecten/kevertjes, die nu bloot liggen! Leggen, zeg ik!

Zie onder Foto's = TAKKENZOOI, een reportage van het gebeuren. 

 

Chloorapparaat kaduuk...wordt dure vervanging...Pas nog het vliegenvangapparaat kaduuk (inmiddels nieuwe geïnstalleerd). Wat volgt? En de solarboy geeft krom advies, wil 2 in plaats van 1 omvormer plaatsen. Naast degene die we al hebben. Huh?  Effe rustig aan.

 

Het heeft wat handen/voeten i/d aarde gehad...Het speciale transport van onze 3 mini-Zwitserse koetjes, 1 Walliser geit, een Berner Sennen pup en een Appenzeller Sennen (die gaat voor de melkkar)...Niks ‘’we gaan beginnen’’’. We zijn begonnen: hout is binnen, bouwtekeningen zijn klaar, de stal is in wording, en gelukkig hebben we nog hooi/stro. Weer veel werk aan de winkel dus...maar het schiet op! We zijn blij dat ze er zijn! Onze Nicojo-boerenhoeve groeit!

 

Tandarts maandag: de provisorische vulling (ik snap nog niet waarom niet gelijk de definitieve geplaatst kon worden) wordt vervangen door de definitieve. 20 min. werk. Ik hoop dat ik de komende jaren alleen op controle/tandsteen-verwijdering hoef.

 

Er zijn nog wat tomaatjes geplukt, kleine (want niet goed geleverd), we hebben appels, granaatappels en druiven (maar veel zijn slecht). Met mate, maar zalig.

 

Oh nee toch, krijg ik een ‘’alert’’ van de voormalige Asfaltgroep; er is weer gedonder, de fabriek claimt (brutaal maar onterecht) miljoenen v/d gemeente. Die hebben onze advocate ingeschakeld. Wordt vervolgd...

 

Baaldag vandaag...geen zin in tuinwerk, dus op zoek naar onderdelen voor bouw v/d stal, en lekker tapas gemaakt...morgen gaan we weer verder. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

 

Mini heeft weer iets...gaat ze op de voerplank, die tegen de klimop heg zit (te zien vanuit het badkamerraam), springen, en tuurt langdurig i/d heg. Wat ziet ze daar? En ineens verdwijnt ze erin. Nou is zij niet zo’n jager, dus ik vermoed, dat ze uiteindelijk daar een veilig, beschut, geheim en rustig slaapplekje heeft, maar zeker weten doen we’t niet, mirakels toch.