Nieuwtjes

Alzy v/politici...ik herinner me niets

...maar ik wist het wel. De nieuwe ‘’vergeetachtigheid’’ v/d politiek om burgers dom te houden...

 

Vrijdag: toch weer 12 mm regen! Dan komen we nu al dicht bij de 300 mm...En nog ruim een maand te gaan; wordt weer een jaar met meer water...Hoezo droogte?

Zaterdag...stormdag....tot wel 80 km/u; op de heenweg had ik’m i/d rug, nou, dat schoot wel op. Terug? Vechten tegen de soms zeer harde windvlagen. Nou, echt uitgewaaid! Maar de zon scheen!

 

Maandag komen ze gratis de snelheid van ons internet verhogen van 20 naar 50 mb. De concurrentie hier in dit dal is groter geworden, vooral Cable World, maar wij blijven bij Comenersol, als er wat is, zijn ze er snel bij. En zonder verhoging van kosten of zo, deze aanpassing. Puik toch?

 

Dinsdag wordt de pc voor de ‘’opfrisbeurt’’ gebracht: een ssd-schijf voor bestanden/programma’s, een verdubbeling v/h interne geheugen, etc. Ik ben digibeet, en als de dood dat info kwijt raakt, of in de cloud komt waar zomaar een wolk ineens kan verdwijnen....We gaan eens het nieuwe winkelcentrum Zenia Boulevard verkennen. Oef, wat een hoop winkels. En volop ‘’kerst’’....truien, decoratie etc...Leuk om te zien, maar we doen er niks mee. Wij blieven geen kerst. Daarna lunchen (buiten, 23 graden!). En terug? Klaar! Dat scheelt weer 2 uur rijden/kosten/tijd! En het werkt puik! Als digibeet had ik wel zorg ‘’zit alles er nog’’. Ja dus. Kunnen we weer 5 jaar verder.

Woensdagmorgen: krantenrondje. Oef, wat is de pc merkbaar snel geworden, kan het bijna niet meer volgen!.

 

Balen...mijn octo-pussy heeft weer scheuren. heeft toch te veel geleden door de plotse ‘’verhitting’’ door de verwarming, die we vorige week een avond aan hadden, zonder dat we ons beseften dat het drogen dan wel heeeel snel gaat. Oeps. Hoe dan ook, octo-pussy wordt do morgen toch weer hersteld. En anders plan B); vul ik de permanente scheuren met xxx, overschilderen etc...werk in uitvoering dus.

 

Donderdag begint Joost aan zijn project: een vleermuiskast. Bouwtekeningen zijn er, hout ook. Die komt op het grote land ca. i/h midden bij de heg tegen een telefoonpaal aan (ruim 3 meter hoog moet ie komen, en de richting weet ie ook). En dan wil Joost ook nog mezenkastjes maken. Volop plannen dus. En spannend, of vleermuizen en mezen dit ‘’aannemen’’. Voor de lunch is het klaar. Dan nog schilderen.

 

Echt? Media, die beweren, dat artsen in de VS lichamen van patiënten extreem koelen, en ze daarna weer te ‘’ontdooien’’...Maar zo simpel zit het niet.  Want vooral het weer ‘’opwarmen’’ v/h lichaam kan dodelijk zijn voor cellen. Tot nu toe werd niet bekend, hoeveel patiënten dit soort experimenten hebben overleefd...https://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/usa-aerzte-sollen-patienten-tiefgekuehlt-und-wiederbelebt-haben-a-1297830.html

 

Insectenboerderij Protifarm krijgt financiële ondersteuning van een paar miljoen van investeringsorgaan Oost NL. Met het geld wil de larvenkweker internationaal aan kop blijven. Protifarm haalt voedingsstoffen uit de insecten en maakt hiervan oplosbare poeders die worden gebruikt in vleesproducten, repen en eiwitshakes. Met de investering van Oost NL wil het bedrijf doorgroeien in capaciteit en de kweek- en verwerkingsprocessen optimaliseren, zodat ze internationaal voorop kunnen blijven lopen in deze markt, aldus directeur Tom Mohrmann. NuNL.

 

In sciencefictionfilms doen ze het al jaren: je brein uploaden naar de cloud. Maar zou dat in het echt ook kunnen? De eerste bedrijfjes die zeggen van wel, bestaan al. Wetenschapsredacteur Maarten Keulemans laat zijn brein vast in blokjes hakken. https://www.volkskrant.nl/wetenschap/je-brein-uploaden-naar-de-cloud-een-ijdele-droom-of-binnenkort-werkelijkheid~b5fe9964/ Ik wil nog niet eens mijn pc/geheugen/gegevens ‘’in the cloud’’ opslaan! Stel je voor, wolk 499 is ineens foetsie...of geraakt door een asteroïde, of...Enfin, hersens uploaden? Bizar. Hebben die lui niks beters te doen?

 

voor de kust van Goeree-Overflakkee komt de eerste megazeewierboerderij van Nederland. Producten uit deze zeeplant komen nu nog voornamelijk uit Azië, maar het plantaardig wondermiddel is bezig met een opmars in Nederland. Zeewier kan worden gebruikt voor producten als thee, kruiden, pasta, vleesvervangers, veevoer én medicijnen. Het kan ook worden gebruikt om biobrandstoffen te winnen. Het telen van het zeewier wordt gedaan door het bedrijf Seaweed Harvest Nordsea, dat hier al ervaring mee heeft opgedaan in Zeeland. De boerderij, op 2 kilometer voor de kust van Goeree-Overflakkee, moet uiteindelijk over een jaar of vijf 4000 hectare (één hectare is ongeveer even groot als 1,5 voetbalveld) tellen. Ter vergelijking: de grootste boer op dit eiland heeft 600 hectare grond. De potentie is vele malen groter. De rest van de Noordzee lonkt en die is duizenden vierkante kilometers groot. https://www.gelderlander.nl/binnenland/eerste-megazeewierboerderij-van-nederland-voor-de-kust-van-goeree-overflakkee~a085a2e1/ Nu nog de NL aan het eten van zeewier krijgen...anders wordt het vnl. voor de export...?

 

Toe maar...nu zijn de bladeren de hoofdschuldige. Herfstbladen halen ieder jaar het nieuws. Vooral treinvertragingen door bladeren worden breed uitgemeten. Waar we doorgaans echter niet bij stilstaan is de enorme hoeveelheid koolstof die alle bladeren bij elkaar bevatten - en dat het vallen en langzaam wegrotten van de bladeren daarmee ook een meetbaar effect heeft op de atmosfeer: grofweg twee keer zo groot als de jaarlijkse uitstoot van alle fossiele brandstoffen. In de winter dan... https://www.nu.nl/klimaat/6013717/co2-piek-in-winter-herfstbladeren-grootste-vervuiler-ter-wereld.html ...dus maar alle bomen omkappen = geen blaadjes = geen CO2 = klaar...kan de rest v/d wereld gewoon blijven vervuilen...?Nee, want wat blijkt, in het voorjaar komen die bladeren weer, en consumeren al die CO2 weer!

 

Toppunt van idioterie... Katten ongecontroleerd naar buiten laten gaan, is illegaal. Dat stellen juristen Arie Trouwborst en Han Somsen van Tilburg Universiteit in Trouw. Zij baseren zich daarbij op Europese regels voor natuurbescherming. Procederen omwille van ‘’gelijk opeisen’’ maar buiten elke realiteitszin? Laten we mensen zoals deze aan banden leggen. Nitwitlosers. https://www.telegraaf.nl/nieuws/368092467/kat-naar-buiten-doen-is-in-strijd-met-eu-regels Zo verfrissend, Midas bij Pauw woensdagavond... Onzinsukkels....natuur!

 

Ja hoor, Europese regeringen willen de komende 3 jaar ruim 12,5 miljard investeren in ruimtevaartprojecten, om de ‘’aansluiting’’ (aan wat?) niet te verliezen. Het groeiende belang v/h heelal voor wetenschap, commercie of militair-strategische doelen, telecommunicatie en navigatie zou evident zijn.

 

Ik ga niet uitweiden over ‘’gender neutrale kerstman’’, noch over miljard overschot op de begroting in NL; niet over Sukkel Snel die belastingtoeslagen-feiten achterhield, broeikasemissies die toch hoger dan verwacht zijn, EU-theorietijgers roepen de noodtoestand v/h klimaat uit, maar toch heen-en-weer-reizen van Brussel naar Straatsburg? Of extra (riant) wachtgeld, ontvangen door Kamerleden (zo was het niet bedoeld, maar het kan ook al heb je een baan, dus wordt gegraaid) of het verwijderen v/e schilderij bij de Uni van Cambrigde, omdat vegane studenten niet tegen het jacht/vlees-tafereel kunnen; laat staan stop van Victoria’s Secret Lingerie Show en na Zwarte Piet moet ook Sinterklaas (te machtig, wit en katholiek...) wijken...? Kan me er niks meer van herinneren....