Nieuwtjes

Snel weg....

Verdikkie, het stormde donderdagnacht, en vrijdagmorgen is er een harde, onleuke wind (wel met 15,6 graden); niet aangenaam om buiten te zijn. Maar straks toch hoofd leegmaken/wandelen, met jas dan.

 

Zo langzaam werken de druppels, de luidsterkte van radio/tv hoeft niet meer op megafoon-niveau in mijn oren... maar na 4 dagen druppelen blijkt ineens mijn gehoor weer puik!

 

In het voorjaar gaan we de vloer v/d schuur achter betonneren; dus even alles eruit. Dan komt er een mobiele werkbank, voor het grotere houtwerk...Is het plan. En we denken na over dakisolatie, en een schuif - of roldeur...volop plannen voor werkplaats Nicojo.

 

Vrijdag menu: vooraf komkommerschijfjes met makreelsalade, dan voor Joost een ‘’pannetje’’ gamba’s met knoflook/chili’’ en voor mij een paddenstoelen pannetje m/kruiden, room. Hoofdgerecht: tataki van tonijn op kort geroerbakte rode koolsalade met chili, gember en citroen. Heerlijk.

 

Zaterdag komen de buren bij de laatste boom olijven plukken...het waait gelukkig minder. En elke olijf, hoe lang ook al op de grond, wordt opgeraapt...het gaat hun om de verkoop van kilo’s, en dat de olie dan wellicht niet zo zuiver/puur/lekker is als die van ons (vers geplukt dag 1, verwerkt dag 2), ach, het kan ze niet schelen. Wij zijn blij: olijven gingen niet verloren, en wij hadden er verder geen werk meer aan. Samen met hun eigen olijven worden ze weggebracht. Klaar. Mogen we maandag bij hun komen eten, leuk!

 

15 december; en nog prachtige, donkerrode rozen i/d tuin! De vogels fluiten nog volop (17 – 19 graden) en zondagavond zagen we zelfs nog een vleermuis vliegen! We riepen nog ‘’daar is je nieuwe huisje....’’!

 

En nog 2 vogelkastjes klaar: roodborst/vliegenvanger en winterkoninkje. Ze zijn gebeitst, en ik ga er een silhouet op schilderen...Het wordt druk in onze tuin!

 

Octo pussy schittert gelakt en wel op het dressoir in de woonkamer op de mooie steen.

 

Maandagmorgen. Koud! Na boodschappen loop ik terug. Knalrood! D.w.z. mijn oorwarmers dan...(hete oortjes bij thuiskomst haast)...Ziezo.

 

Verdorie, gevallen in een donker gangetje bij de buren...links ribben gekneusd, want die vingen de grootste klap op, en de ‘’foute’’ rechte knie viel ook hard op de tegels...Dubbeldik nu. Koelen met koude kompres, fysiocrem zalf en rust. Reclame voor ‘’bolknie’’..in plaats van kerstballen... Joost heeft de pc-plek weer naar bed verplaatst...Zo balen. Ik blijf  optimistisch, rust, oefen en vecht.

Ondertussen snoeit Joost alvast amandelbomen, en verzorgt mij en de beestenboel, hij heeft het er druk mee.

 

Donderdag voelt het beter; de zwelling is al flink teruggegaan, het lopen lukt iets makkelijker, het gaat de betere kant uit! Joost hangt weer 2 vogelhuisjes op, en is alweer bezig met nieuwe vogelhuisproductie...hij gaat als een speer!

 

Net geen selfie, maar social media voor kattepoezels; piessen langs de klimop ‘’dit ben ik’’

 

Vlg. de EU is ook het enorme energieverbruik door internet ook debet aan klimaatproblemen, en dat wordt met verdergaande digitalisering nog erger. En dus minder Youtube, en Netflix? Of Skype en videoconferencing of...? Of pakken ze eindelijk eens bitcoin-mining aan? Welnee.

 

En het doorverkopen van tweedehands e-books is in strijd met de bescherming van het auteursrecht. Dat heeft de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie geadviseerd in een Nederlandse zaak. De rechters volgen dergelijke adviezen veelal (div. media)

 

Radio 1/zaterdagmorgen, ‘’HET’’ standaard handboek v/d psychiatrie/psychologie over ‘’mentale’’ ziektes DSM-5 moet op de schop... "Psychische problemen zijn niet zwart-wit. Ze kunnen tijdelijk zijn of permanent, ze kunnen voortkomen uit een veelheid van oorzaken en, afhankelijk van het individu, reageren op verschillende interventies. De biomedische benadering in de DSM-5 is dus beperkend en schadelijk, en moet heroverwogen worden. Het werd tijd. http://www.vvgg.be/vvgg.aspx?PageId=280 en: https://www.demorgen.be/nieuws/nee-psychiaters-jullie-luisteren-veel-te-weinig-naar-ons-enquete-toont-hoe-patienten-te-weinig-betrokken-worden-bij-diagnose~b3f339dec/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

 

De Denen doen het voor: tot 2050 klimaatneutraal met wetgeving en actie, zonder praatjes. https://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/daenemark-plant-kuenstliche-energie-insel-zur-herstellung-von-wasserstoff-a-1300931.html Ondertussen roept schijnheilig NL i/d EU op tot PFAS-verbod, terwijl ze zelf jarenlang Dupont de boel liet vervuilen?

 

Bizar...Heeft Nl niks beters te doen? .... De Rijksoverheid communiceerde al langer dat azijn, zout en chloor niet mogen worden gebruikt om onkruid te bestrijden, omdat het effect op het milieu nog niet in kaart was gebracht. Van Veldhoven heeft daarom het RIVM gevraagd te kijken naar de risico’s....

 

Ik heb het helemaal gehad. Klaar met NL politiek; slappe, liegende, ertussenuit knijpende, maar wel riante 3 jaar wachtgeldregeling-ontvangende blunderpolitici; ambtenaren die burgers duperen zonder straf, en burgers weer i/d kou staan. Achterlijke Justitie die ‘’re-integrerende’’ pedo in het bedrijf v’d vader van een van de misbruikte meisjes tewerk wilde stellen en vooral pamperen van boeven, dieven en bedriegers.  Kosten verslindende VN klimaatconferentie zonder acties en zogenaamde EU klimaatneutraliteit per 2050 en dwarsliggers geld toe krijgen? Leuker wordt het niet.  

 

Uitsmijter:...Er is unaniem besloten dat de definitieve klimaatafspraken nu in 2150 zullen worden ondertekend op planeet B” (B.v.d.Schot/Volkskrant)

Ga ik me overgeven aan de Christmas Radio Sky...met zonder sneeuw...