Nieuwtjes

Het giet..

..dus niks bouwen, tijd om te schrijven. 

De president van Katalonie is verontwaardigd omdat hij tot op heden nog geen aantrekkelijke aanbieding van de regering heeft gekregen maar alleen ‘’geslagen is met stokken’’. Enige zelfkritiek is hem kennelijk vreemd; binnen 21 maanden heeft hij van een van de meest welvarende regio’s een gemaakt, die meer dan 5,5 miljard steun van Madrid nodig heeft en nog nauwelijks de verplichtingen aan ziekenhuizen kan betalen…En Europa moet hem ook al niet. Verkeerd gegokt dunkt me.  

 

 De iPads van gedeputeerden, die ze kwijt zijn geraakt, of kapot zijn, worden in het vervolg nog maar 1 maal gerepareerd en voortaan zijn gedeputeerden zelf verantwoordelijk voor hun spullen…Sommige gemeentes betalen de ‘’extra’s’’ toch echt alleen aan diegenen uit, die op tijd komen, aanwezig zijn resp. hun computers gebruiken. Als beloning voor hun inzet.

 

De EU krijgt het nog moeilijk met de budgetbesprekingen, Cameron dreigt met veto, en de ‘’missers’’ van bijna 4% in uitgaven zijn ook niet mals (is maar 5 miljard). O.a. uitgegeven aan percelen die als groene vlaktes warden aangemerkt, maar bossen bleken; premies voor schapen die er niet waren etc. Grotere missers zijn er bij landbouw (bijna 8%), regionale/energie en verkeerspolitiek (6 %). En de salarissen van de EU mensen mogen kennelijk ook met 8,8 % stijgen..Terwijl EU de broekriem aantrekt; commotie in NL is over inkomensafhankelijke regelingen en Zwitserse se banken massaal Euro’s verkopen.

 

De Grieken staken weer, zullen met de bezuinigingen instemmen; rust tot de volgende tranche. Vorderingen m.b.t. heffen bij rijken; verminderen van belastingontduiking en reduceren van fraude; liberalisatie en verhogen competitiviteit van arbeidsmarkt en verkleinen overheid? Papier is geduldig, maar jammer dat altijd de kleine man de klos is.