Nieuwtjes

Experimenten

Op sommige dagen is het net winter; een ijskoude wind scheurt rond het huis en dat is de tijd om binnen te experimenteren. Met koken dus. Getriggerd werd ik o.a. door een slausaus van een kennis, die een bekend Zwitsers ingredient (Aromat; de andere heet Maggi) bevatte. Waarom smaakte die zo deksels lekker, dat ik liefst een hele kom had willen ''opdrinken''???? Nou, dat zit zo; de Industrie is bijzonder handig om ''stofjes'' toe te voegen, die in de hersens aangeven ''lekker, ik wil meer''. Maar heel veel van die stofjes zijn a) chemisch b) niet gezond c) maken dat je teveel ''rotzooi'' eet maar vooral maskeren ze inferieure ingredienten en ''toveren'' die om tot zaligheden....Na verloop van enig experimenteren heb ik nu een echt zalige slasaus 'a la Suisse' met zonder Aromat, want als je echt ziet wat er allemaal inzit (en ook in Maggi) is er maar 1 ding: afblijven. Wist ik eigenlijk natuurlijk al lang, maar ook ik ben maar een mens, en gebruikte Maggi. Gelukkig alleen maar op 1 gerechtje: gekookte deegwaren met knapperige uitjes en Maggi erover. YAMMIE. Terwijl het eigenlijk oh zo bagger is. Dus nu ging het eruit. Voorgoed. Even afkikken dus. Letterlijk. Maar inmiddels heb ik andere smaakmakers gevonden. En is mijn recepten repertoire weer aangevuld met een zalige slasaus, gezonde snacks (zie eten), lekkere tulbandjes (kinderbakvorm bij de Aldi gekocht), cakes, koekjes, ijs en andere lekkernijen; puur, eerlijk, zonder troep en zalig. Of het veel werk is? 't is maar hoe je het bekijkt; ik kies hiervoor en vind het leuk om te doen. Maar blijf gerust Maggi en Aromat gebruiken, aan U de keus.