Nieuwtjes

Oranje boven?

Vadertje (NL) Staat bestraft nu de sparende oudere  (vroeger werd goed gedrag beloond, en leerde ik eerst te sparen voordat ik kocht). Maar ik ben om. Opmaken die hap, want als  je nu niet voor jezelf zorgt, zorgt de staat straks ook niet voor jou :=) …

Moedertje Rusland wrijft zich in de handen; belastingontduikers en zwart-witgeldwassers houden gegarandeerd hun bankmiljarden dankzij de Europese belastingbetaler, die de ‘’arme’’ Cypriotische (Griekse)  banken te hulp gaat schieten.

De vergoeding voor de nieuwe topman van SNS valt nog mee. In Spanje krijgt een directeur van een bank die gered is met overheids/belastinggeld 6 ton. Dus die 5,5 zijn in lijn met de norm. Voor bankdirecteuren dan.

Het Spaanse Image loopt steeds meer deuken op: corruptie, graaicultuur, belastingontduiking en de gewone mens plukken is aan de orde van de dag. Koningshuis ook onder vuur door ‘’foute’’ schoonzoon en schietgrage Pa. EU subsidieert nog steeds stierenfokkers voor stierenvechten en wil water privatiseren. Komt er een wateroorlog tussen Noord en Zuid, let maar op. Nee, Spanje is toe aan herbezinning: gisteren vernam ik dat men het toerisme meer naar het platteland wil leiden. Over my dead…..zou ik bijna zeggen. Wat moet ik met die ‘bloody blits’’, die niet snappen, dat je verschillende soorten tapas met elkaar deelt, en niet ieder stug alleen van zijn ‘’eigen’’ bordje eet? Crossen er ineens allerlei ‘’toeris’’ door ons rustige niemendalletje. Duiken er ineens borden op in het Russisch of gaan de prijzen van onze koffie en wijn omhoog! Nee, geef mij maar de rust van het platteland: toeristen horen aan het strand; goed betalende natuur/wandel/gastronomieliefhebbers welkom; maar dan met mate.  

Trix treedt af, en gunt de troon aan W-A. Queen Mum van het voormalige British Empire blijft in ‘’oude’’ tijden hangen en denkt er niet over, haar zetel voor Charly op te geven, oh dear. Overigens, in Spanje kan Felipe – even oud als W-A – het voorlopig ook schudden, tenzij El Rey weer bedenkt, op Safari te moeten….want een Spaanse Koning treedt niet af, nee, die overlijdt. Nee, dan toch maar Trix; want zij heeft het helemaal goed bekeken, dit biedt mega kansen voor land en volk! 3x Hoera! Een opvoering in 3 delen…..zie verhalen